Fredag

Har precis lagt Moa igen, utan problem i spjälis även denna gång, nu sover hon utan problem ensam både på nätterna och dagarna, JÖSSES vad mycket enklare det gör allting att hon inte är fastklistad på mig tjugofyra timmar om dygnet, nu är det LÖJLIGT LÄTT att ha en bebis helt plötsligt.
Jag har lyckats få igång sovrutiner nu, hela veckan har hon somnat i sängen vid 22-23 på kvällen, sedan sover hon till 6-7 då vi går upp och byter blöja och matar, sedan sover hon vidare direkt till 9, första middagsluren är mellan 11-14 ungefär och sen är nästa sovpass mellan 16-18 ungefär, det har fanimej funkat kanon och tiderna har passat varje dag. Men som sagt ska man inte ropa hej ännu, bebisrutiner kan förändras när man som minst anar det- dock njuter jag verkligen av hur gött det är just nu.

Det har varit en extremt seg vecka, bortsett från daten med Veronika i måndags har jag bara varit hemma och fixat och donat, igår fick jag ÄNTLIGEN tummen ur röven och ringde och bokade tid för dop, så nu ska tösabetan få sitt namn 24 januari klockan 15.00. Det är en lördag som vi ville eftersom man då slipper gudstjänsten, dessutom var församlingshemmet ledigt så jag utgår från att det bara är Moa som ska döpas den dagen.
Min kära vän Tina ska ju vara gudmor och hon frågade igår om man var tvungen att hålla tal och läsa dikter och grejer och det är man givetvis inte, men jag tänkte ändå utnyttja situationen att hon förberett sig på detta och tvinga henne att läsa en dikt, det kan ju vara myspys. Nu ska jag bara leta upp en fin dikt som passar.
Vi har dessvärre ingen dopklänning så jag var inställd på att vara tvungen att köpa en sådan, men man kan låna av kyrkan och det känns ju som ett mer lockande alternativ, så innan dopet ska jag komma förbi med Moa så att vi kan prova ut en klänning som passar, hehe. Är lite rädd för kyrkor, tycker att det är en ödslig stämning och är livrädd att råka svära vilket jag ju gör ett par gånger i varje mening, får väl tvätta munnen med tvål innan vi ska dit, hehe.
Kyrkan kunde dessutom bjuda på dop-tårta om man ville det, men jag tackade artigt nej. Jag vill ha en egen tårta på dopet, med text och grejer och gärna en bild på- såna tårtor är ju svindyra men ungen döps ju bara en gång.
Smörgåstårta känns ju nästan som ett måste, är det inte lite snålt att bara bjuda på tårta? Man kan ju faktiskt bjuda på annat också, göra lite olika sallader eller så. Sallad kanske inte passar så bra i januari visserligen, men vadfan- det är vårt dop och vi bestämmer.

Nu är Mikael pappaledig i två hela månader, JIPPIE! Jag är medveten om att det är en lyx att kunna vara hemma med bebis båda två, men med två så ekonomiska föräldrar som oss så löser det sig- även om inkomsten blir aningen lägre än vanligt. Det kan det vara värt, Moa är bara liten en gång.
Gud vad vi ska ha det mysigt, speciellt nu fram till jul, det är verkligen lite extra julstämning i år. Vi vet fortfarande inte vart vi ska spendera julafton i år, när man har en bebis blir man plötsligt galet eftertraktad av alla släktingar så det blir ett jävla fläng fram och tillbaka. Det är tradition att vara hos min mor på uppesittarkvällen och på juldagen ska vi fira med hela Mikaels släkt (det har blivit så många att de har varit tvugna att hyra en lokal, haha) men på julafton vet vi som sagt inte än.
Nu ska här spelas WoW!

Kommentarer
Postat av: Kristin

Snålt tycker jag inte att det är med bara tårta! Allt är så hysteriskt med allting nuförtiden, tycker jag. Lördag eftermiddag, folk har haft gott om tid att äta lunch och det är inte dags för middag än, så om man känner för det tycker jag gott att man kan bjuda på bara tårta!

2008-12-12 @ 14:43:48
URL: http://winnertaco.blogg.se/
Postat av: Linnea

Nej, nej, nej! Dopet har inget med namn att göra! Dopet innebär bara att man tas upp i den kyrkliga tron och i församlingen. Namnet har hon ju redan fått. =)

2008-12-13 @ 10:02:13
URL: http://mammacaruso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0