Äckliga gravida rökare

Hemma igen, har gått en promenix och sedan har jag suttit på en bänk på torget och läst en trevlig pocket (min mor är beroende av pocketböcker som jag brukar få ärva). Det var mysigt värre, fast det skulle varit ännu trevligare om inte en underlig man med en glass envisats med att sätta sig på samma bänk som jag trots att det fanns sissådär fem andra lediga. Han sneglade konstigt men höll åtminstone tyst och hade vett att inte tända en cigg i min närhet...

Cigaretter gör mig verkligen helt vansinnig numera, och det blir bara värre och värre. Jag har hatat främlingar som blåser rök på mig hela graviditeten men har ändå kunnat förlåta dem åtminstone litegrann eftersom det ändå är rätt svårt för dem att veta att jag har en bebbe i magen.
Men nu syns det och desto mer kommer det att synas och gud nåde den som blossar på mig då! Jag skiter i ifall du är en korkad tonåring, en halvblind åttioåring eller min bästa vän, ingen JÄVEL ska blåsa rök på mig när jag är gravid. Att jag själv är gammal kedjerökare (och då menar jag riktigt jävla inbiten rökare) så slåss jag både med avundsjukan till alla som får röka och framförallt att det är skitfarligt för bebisen.
Har jag levt som ett jävla praktexempel till gravid i nio långa månader för bäsens skull så tänker jag inte tillåta att något skabb ska utsätta den för passiv rökning. Kort och gott, kan inte jag röka ska ingen annan göra det heller.
Mikael skulle få stryk om han skulle få för sig att röka och komma hem hit och stinka rök, och det vet han. Hade han tänt en cigg bredvid mig nu hade jag nog gjort slut- det vet han också.
Som tur är så är han lika röknojig som mig så han brukar putta runt mig i olika riktningar när vi är ute i stan och går bland alla rökmoln för att jag ska undvika det värsta. That´s my boy.

Nästan lika illa är alla gravida och nyblivna morsor som röker- jag tror att jag har skrivit om hur förbannad det gör mig i samtliga forum som finns på internet nu.
Huvudsaken är ju att ingen förgiftar min bebis, sen får väl folk ta kål på sina egna om dem vill det men något som gör mig spyfärdig är när dessa brudar försöker FÖRSVARA att dem röker (eller snusar för all del).
Tydligen är det helt omöjligt för en del att sluta med nikotin, andra mår alldeles för psykiskt dåligt för att sluta och en del tycker till och med att stressen med att sluta röka är FARLIGARE för bebisen än röken.
Kan man inte offra sina jävla cigaretter för sin unge tycker jag inte att man förtjänar att skaffa barn, det verkar inte speciellt lovande inför framtiden där man lär få göra en hel del RIKTIGA uppoffringar.
Det borde vara förbjudet att supa, röka och knarka som gravid, det finns alltid några jävla hippies som pratar om att "blabla ens egen kropp" men när man blir gravid är det inte bara ens egen kropp längre, det är för fan gasande av spädbarn!
Nej, nu får jag sluta tänka på det här, blir så vansinnigt upprörd.

Idag blir det färskpotatis, creme fraiche och köttbullar, somrigt och nice. Orkar dock inte göra egna köttbullar idag, är fortfarande slut efter promenaden igår:D

Kommentarer
Postat av: stina

håller med till 100 %,du kommer bli en underbar mamma tror jag =) haha gulligt av din kille :P

2008-04-23 @ 14:37:57
Postat av: Anonym

bra sagt!!! håller fullständigt med!

2008-04-23 @ 14:39:28
Postat av: bella

åhh vad jag älskar din blogg. höjdpunkten på dagen att läsa dina nya inlägg... och håller med till 100 % om rökningen,you go girl.

2008-04-23 @ 15:20:46
Postat av: Sarah

Så jävla rätt, låter redan likadant fast jag inte är gravid, haha :P

2008-04-23 @ 16:17:29
URL: http://www.metrobloggen.se/evelinassyster
Postat av: Linnea

Äckligt är vad det är! Gravida och nyblivma mammor som röker - fy fan... Dessutom känns det SÅ skönt för en själv att vara rökfri! Det känns positivt att kunna andas på morgonen när man vaknar och känna sig fräsch och inte lukta skit och gå runt och hosta jämt...

2008-04-25 @ 14:08:03
URL: http://nea.babyblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0