My inner child cries

Käre jesus vad skönt, loggade just in på min internetbank och upptäckte att jag fått BETYDLIGT mer i lön än vad jag hade väntat mig, jag hade förberett mig på en helvetesmånad men vilken jävla tyngd som lyft från mina axlar! Fy fan vad underbart. Pengar gör en då inte lycklig men gudarna ska veta att dem livet väldigt mkt lättare att leva.

Jag är väldigt sen, dränkt av regn och ledsen idag. Fick igår ett av mina väldigt ovälkomna ångestanfall igen, har misstänkt att det varit på väg en längre tid.
En förbannat äcklig känsla den där ångesten, det är konstigt att man bara helt plötsligt kan sitta i soffan och glo på teve som vanligt men få panik utan någon speciell anledning, börja hyperventilera och få galet hög puls. Lät Mikael känna på min handled för att se om jag inbillade mig men nej, pulsen tickade minst dubbelt så fort som den normalt gör i flera timmar.
För första gången på väldigt, väldigt länge blev jag faktiskt sugen på alkohol så jag svepte två cider på mindre än 10 minuter och kände mig genast som den gamla Sofia igen, vilket givetvis resulterade i mer ångest. Jag har verkligen älskat att få känna mig lugn och sansad dem sista månaderna så tanken på att deppa ihop igen är skrämmande, speciellt då man till synes inte har något att vara ledsen över i livet just nu.
Det är dem elaka gamla demonerna som spökar igen, inget snack om den saken. Undrar hur man ska bli av med sina gamla minnen och sluta vara arg och ledsen över sådant som hänt? Jag är såpass intelligent att jag inser att i dem allra flesta fall kan man inte bara ignorera saker som hänt och gå vidare som ingenting utan att man måste konfrontera det för att få ett slut. Dock är jag inte vidare sugen på att göra det, jag trivs ganska bra med att förneka att saker har hänt, eller åtminstone att förtränga det. Sofia Quick, förnekandets okrönta drottning. Fast det lär ju inte fungera i längden och det skulle vara väldigt skönt att ta itu med sina problem så att man kan gå vidare till slut, för jag har fan ingen lust att sitta där om några år med (förhoppningsvis) barn och ett fint förhållande och bryta ihop över saker som sedan länge borde varit borta.
Det är verkligen en tankeställare om något. Jag är ingen tuff brud, hur snabbare jag inser det desto bättre, jag vill ha förlåtelse för det jag gjort och upprättelse för allt jag blivit utsatt för, hur det ska gå till vet jag inte, men jag är helt övertygad om att det aldrig någonsin kommer att lagas genom att ignorera det och bita ihop, jag är inte såpass känslokall och förhoppningsvis lär jag aldrig bli det heller. Jag har nog hellre min ångest än att inte känna något alls.

Nu till något lite trevligare, blev faktiskt för glad av lönebeskedet för att orka deppa mer idag. Snart fyller jag 20, närmare bestämt den 6 oktober, nästa lördag. Blir faktiskt väldigt besviken när man upptäcker att det blir tråkigare och tråkigare att fylla år hur äldre man blir, på samma sätt som med julen ungefär. Handla på systemet känns knappast speciellt lockande i alla fall, alkohol har man ju haft tillgång till så ofta man velat sedan man var typ 14 ändå, och dessutom är jag grymt trött på supandet över lag.
Presenter är ju faktiskt aldrig fel i alla fall, har inte önskat mig någonting så det ska bli intressant att se vad jag får. Mamma har ju stuckit till en slant innan vi åkte till Grekland så av henne har jag ju redan fått, får se om det blir något mer spännande. Kan knappt bärga mig tills jag får se vad Mikael får för idé om födelsedagspresenter, bara tanken på att han går in i en affär som innehåller tjejgrejen är nästan en present i sig, bara att se hans förvirrade uttryck när han mixtrar med tjejsaker är värd guld, haha.
Ska nog inte ha något ståhej i alla fall, kalas är till för småbarn. Det värsta som finns är att hålla på och fippla med presentpapper medans folk står och glor och hur glad man än blir låter det alltid tillgjort när man ska tacka för presenterna. Ett jävla stressmoment helt enkelt. Jag har väldigt svårt för att få saker, förmodligen rätt tråkigt för folk som köper saker till mig och jag istället ser lidande ut. Ja, ja hellre det än att vara en bortskämd snorunge som blir förbannad om dem inte får tårta på sängen och uppvakning hela dagen eller dem "perfekta presenterna".
Fast det får ju finnas ett mellanting också. Ett år fick jag en lampa slagen i huvudet på morgonen när jag fyllde år, och sedan gick strömmen också (jag HATAR när strömmen går). Det är en annan historia men sådan uppvakning uppskattas givetvis inte.

EN SLAGS ÖNSKELISTA I ALLA FALL (Barnet inom mig lever):
* Behåar: Behöver ett helt gäng nya, tar vilken skit som helst så länge inte bröstvårtorna slinker ut titt som tätt som på nästan samtliga jag äger nu. Såg faktiskt jättesöta behåar på allas vår favoritaffär Gina för ett tag sen, innan har dem bara haft en massa fåniga men nu hade dem ryckt upp sig så jag tänkte slå till direkt. Men vad fan upptäcker jag då? Dem har ju bara A och B-kupor! Vad i helvete? Jag förstår fan inte alls, jävla diskriminering. Där blev jag besviken på er Gina Tricot, dödligt besviken.
* Skor: Insåg till min förskräckelse att jag inte köpt några skor på säkert 2 månader, har fan inte haft råd. Mina fötter riktigt pulserar nu efter ett par nya pjuks, dem jag har nu är fan sönderslitna och mina sommarskor känns inte lockande. Kan tillägga att jag inte vill att någon ska köpa skor till mig eftersom det tveklöst kommer att bli fel, men ett presentkort uppskattas.
* En elvisp samt bärbar telefon: Sånt där ska man faktiskt inte önska sig i present, åtminstone inte så länge man är under 40. Men det är fan inte kul att vispa grädda med en vanlig såndär såsvisp och det är verkligen inte kul att betala för en nummerpresentatör varje månad när man har en tråkig fast telefon utan display.
* Fortsatt anställning: Jag må avsky mitt jobb men jag är ändå livrädd för att bli av med så snälla, snälla företag (får inte nämna vad det heter för mamma som tror att jag ska få sparken då) ni kan väl låta mig jobba kvar åtminstone året ut så att jag hinner skaffa något nytt? Jag hatar verkligen att vara arbetslös även om det är rätt glassigt första veckan. Jag kommer att dö av tristess om jag måste sitta hemma helt ensam när alla andra jobbar. Sist men inte minst så TA INTE MIN LÖN IFRÅN MIG! Jag har varit dödligt fattig i 19 av mina 20 år i livet och jag är inte speciellt sugen på att bli det igen. Får se om jag får förlängning, annars kanske detta är sista veckan jag sitter i min förbannade datorstol, härlig tanke visserligen men också dödligt skrämmande.

Nu måste jag faktiskt ta lunch, äta bör man annars dör man som det så brutalt heter. Dagens låt är till mig, mig, mig.
Ps. Kollade på Victoria Beckhams dokumentär igår, blev väldigt besviken. Har aldrig fattat att hon är ännu en blåst brud. Min gamla Spice Girl, snyft D.s

"The Scientist"/Coldplay
Come up to meet you, tell you Im sorry
You dont know how lovely you are
I had to find you, tell you I need you
Tell you I set you apart
Tell me your secrets, and ask me your questions
Oh lets go back to the start
Running in circles, coming up tails
Heads on a silence apart


Nobody said it was easy
Oh its such a shame for us to part
Nobody said it was easy
No one ever said that it would be this hard
Oh take me back to the start
I was just guessing at numbers and figures
Pulling your puzzles apart
Questions of science, science and progress
Do not speak as loud as my heart
Tell me you love me, come back and haunt me
Oh and I rush to the start
Running in circles, chasing our tails
Coming back as we are


Nobody said it was easy
Oh its such a shame for us to part
Nobody said it was easy
No one ever said it would be so hard
Im going back to the start


Oh ooh ooh ooh ooh ohh (x4)

Needles and pins

Får be om ursäkt att jag inte skrivit någon blogg sedan i torsdags, men jag tog faktiskt en ledig dag i fredags. Jävligt dumt egentligen med tanke på att vi åker till Kreta snart men jag vaknade så jävla sent och det regnade och kändes helt meningslöst att bege sig till jobbet.

Helgen har varit mysig. I fredags köpte Mikael med sig massa X-ider Desire (ja, den är ljuvlig!) till mig vilket var trevligt men jag tog det lugnt eftersom jag blivit så jävla grinig dem senaste gångerna jag druckit. Det är väldigt konstigt för jag har aldrig blivit på dåligt humör av alkohol tidigare, snarare tvärtemot. När jag är full så älskar jag alla och ser alltid till att tala om det för dem, även bekanta som man inte alls känner väl brukar få sig kärleksförklarningar ala "Alltså, jag har alltid tyckt om dig så jääävla mkt! Du har alltid varit så jäääävla go!". Men inte nu, de senaste månaderna har jag bara suttit och surat och fått ont i huvudet.
I lördags fick jag med Tina och Veronika till min galna marknad, som vanligt var det sjukt mkt folk men vädret var vackert. Fick köpt fem dvd-filmer, tofflor till Mikael, solkräm och en deo för knappt 250 kronor, DET är billigt! Vet inte om mina kära väninnor kände sig så bekväma med situationen dock, och jag kan inte klandra dem, det tar ett tag innan man vänjer sig vid folkmassorna och alla ljud och lukter men jag håller fast vid att Kvibergs marknad är helt grym!
Sedan tog vi en fika i stan, givetvis trevligt trots själv fika-momentet. Jag är helt enkelt ingen fika-människa, eller det är väl mer caféerna jag inte klarar av. Att köpa en cola för 30 spänn och en sketen muffins för lika mkt förstör liksom hela njutningen och gör mig bara förbannad, egentligen borde alla protestera mot dem hutlösa priserna och bojkotta såna ställen. Sedan är det oftast äckligt trångt så att man måste sitta så tätt att ens skinkor pressas mot främlingars skinkor vid bordet bredvid, inte riktigt min grej med min galna klaustrofobi.
Har insett att jag nog är ganska underlig jämfört med normala människor, förutom hela fika-hatet så har jag dessutom väldigt svårt för krogrundor. Att vara på krogen är kalas, men jag förstår inte riktigt grejen med att springa runt på en massa olika ställen, jag stannar hellre kvar på ett ställe hela kvällen om det inte visar sig vara helt dött. Men det flesta andra verkar roas av att stå i flera köer, betala flera inträden, stå i kö till ännu fler jävla garderober (och betala den avgiften) och sedan leta som idioter efter ett ledigt bord. Jag kan ge mig fan på att man bränner mer pengar på inträden än på drickan, som ju är min prio ett med en krogkväll.

Hur som helst, igår var en sann fredag. Tvättade (vad jag hoppas) blir den sista maskinen innan vi åker, bakade sockerkaka och klistrade fast mig i soffan. Mikael gick med på att kolla på "På spaning med Bridget Jones" utan pistolhot och jag njöt. Älskar den filmen, trots att handlingen är helt annorlunda än i boken. Och boken är en av mina favoriter helt klart, har läst den hundra gånger. Härmade till och med Bridget i flera år och antecknade saker som "Antal rökta cigg" och "Alkoholkonsumtion" i min egen dagbok. Alla som inte läst den än är galna och jag föreslår en tripp till biblioteket på en gång. Visst fan, måste se till att mamma tar med sig lite pocketböcker till mig innan resan också, så att jag har något att göra på stranden medan jag blir pepparkaksbrun, oh yeah!

VECKANS LÄGESRAPPORT:
Utseende: Jag surar fortfarande över att mitt hår bara blir brunare och brunare trots att jag just färgat det. Har dessutom snappat upp en löjlig frisyr som jag inte haft sedan jag var max 10 år, man samlar överhåret och gör en tofs helt enkelt, det får mig genast att se fem år yngre ut men på något vis gillar jag det ändå, så nu fattas det bara att mina fräknar lyser upp litegrann och att jag fixar en hårsnodd med en plastblomma på eller något så kommer jag genast se ut som en femteklassare igen.
Kärleksfronten: Är fortfarande snuskigt förälskad och jag klandrar ingen som vill skjuta mig i huvudet för att jag är så puttinuttig. Jag har faktiskt aldrig varit med om att det är möjligt att umgås så intensivt med en människa utan att vilja kasta ner honom/henne från balkongen åtminstone emellanåt. Men nej nej och åter nej tanken dyker aldrig upp. Detta kan mkt väl vara en lämplig framtida make.
Hälsa: Eftersom ni bloggläsare kommit med en del råd ang. att skjuta upp mensen med p-piller måste jag fråga en sak till, kan man få mensvärk när den borde komma ändå? Min mage är inte på topp och jag börjar bli lite nojig över att mensen ändå kommer att komma när som helst och ödelägga hela semesterveckan. Fast man kanske kan ha mensvärk ändå?.
Måste passa på att berätta att jag fick en FRUKTANSVÄRD brännskada härromdan när jag skulle sätta in en form med kassler i ugnen, lyckades bränna båda händerna på en värmeslinga. Har visat varenda kotte som jag träffat sedan i fredags mina förskräckliga skador men eftersom jag inte kan visa er får jag beskriva istället. TYCK SYND OM MIG! TYCK SYND OM MIG!
Jobb: Nu börjar jag faktiskt bli lite orolig igen, min anställning går ju ut om knappt 3 veckor och jag tvivlar faktiskt på att jag får förlängning, tydligen så ska kanske min arbetsuppgift tas över av en annan avdelning (sånt jävla krångel på det här stället) så nu får jag verkligen hålla tummarna. Även om det skulle vara skönt att slippa det här skitjobbet så är det ännu skönare att få en lön varje månad. Ska dock förtränga min möjliga arbetslöshet tills jag är hemma från semestern igen. Jag vill inte vara arbetslös! Det är dödligt tråkigt och jag tycker att jag kan få stanna kvar tills årsskiftet ÅTMINSTONE!
Ekonomi: Riktigt åt skogen som sagt, men så går det när man prioriterar sol och bad framför sedlar i plånboken, resan är lätt värd att vara äckligt fattig en månad.

Bara två dagar kvar tills vi åker nu! Helt sjukt skönt. Mathias är i Teneriffa nu och gottar sig, han skickade ett läskande sms till oss om att det var 33 grader och att en liten San Miguel kostade 13 kronor, hade det inte varit så att vi också ska iväg hade jag strypt honom när han kom hem, hehe.
Dagens låt är galet go, men det vet ni hoppas jag, annars får ni ladda hem.
Ps. Laddade hem Britneys nya låt härromdagen, helt okej men det roliga är att jag kom på herrn min med att spela den i hörlurarna på repeat en lång, lång stund i fredagskväll, hehe. Mkt ska man höra innan öronen ramlar av! D.s

"Needles and pins"/Smokie
I saw her today,
I saw her face,
It was a face I loved, and I knew,
I had to run away,
And get down on my knees and pray
That they'd go away,
And still they begin,
Needles and pins,
Because of all my pride,
The tears I gotta hide.


Oh, thought I was smart,
I'd won a heart,
Didn't think I do,
But now you see,
She's worse to him and me,
Let her go ahead,
And take this love instead,
And one day she will see,
Just how to say "please",
Get down on her knees,
That's how they begin,
You'll feel those needles and pins,
Hurtin' her, hurtin' her,
Why can't I stop and tell myself I'm wrong, I'm wrong, so wrong,
Why can't I stand up, and tell myself I'm strong.


Because I saw her today ...
I saw her face,
It was a face I loved, and I knew,
I had to run away,
And get down on my knees and pray,
That they'd go away,
And still they begin,
Needles and pins,
Because of all my pride,
The tears I gotta hide...


Needles and pins,
Needles and pins,
Needles and pins,
Needles and pins,
Needles and pins,
Needles and pins,
Needles and pins,
Needles and pins.

Kaviartjuvar och svennehumor

Hehe, en rolig sak att berätta. Vet inte om ni minns att jag skrev om en stackars äldre kvinna här på jobbet som blev lite halvmobbad av två andra damer som jobbar här, jag var helt vansinnig över detta för hon är världens snällaste och är totalt jävla harmlös, att vara elak mot henne är jämförbart med att vara elak mot ett försvarslöst spädbarn. Hur som helst så såg jag och min kära mor till att chefen fick reda på hela historien och efter en antal möten med ledningen så har dem lämnat "den snälla" (ja, jag kallar henne faktiskt för det) ifred och dem har även fått varsitt rum istället för innan när dem delat för att få mindre tid för sina konspirationer och mera tid för arbetet. Sorgligt minst sagt, att vuxna människor beter sig likadant som elaka barn i skolan som man får sära på.
Hur som helst har dem nu letat reda på ett nytt mobboffer, kontorets enda utlänska man. Förra veckan kom idioterna framspringade fnissande och berättade att den ena av dem hade skällt ut den här mannen så att hela kontoret kunde höra.
Nu råkar det dock vara så att hon var så korkad (och elak) att hon vräkte på med all möjlig skit som att kalla honom för "bög", "jävla blatte" och att han borde åka hem till sitt eget land där han kunde behandla sina kvinnor som skit. Och nu Vips! Så är hon anmäld och jag gottar mig väldigt mkt i detta, hoppas att dem ger fanskapet sparken för det värsta jag vet är folk som medvetet är elaka mot andra och DESSUTOM när man är vuxen. Man tror fan att man ska slippa sånt drägg när man börjar jobba och alla är vuxna människor men en del fortsätter tydligen att vara fjortisar hela jävla livet. Tvi!

I dag är jag hemskt stolt över mig själv för jag tänkte igår att jag skulle stanna hemma idag, det kostar röven att ta sig till jobbet och jag är som sagt galet fattig nu och dessutom glömde jag att göra ordning mat att ta med och kom inte på det förrän på kvällen. Men jag är minsann här ändå! Något sen måste jag erkänna men ändå. Hann faktiskt med bussen idag, det trodde jag då fan aldrig. Hela den här veckan har kollektivtrafiken vänt sig mot mig (eller hela livet snarare...) så jag blev väldigt belåten.
I morgon är det fredag vilket innebär en ljuvlig helg och vad som är ännu viktigare, nu är det bara 6 dagar kvar tills vi åker:) Känner mig dock inte helt redo än, Mikaels badbrallor som jag beställde har inte kommit än så jag hoppas att dem skyndar på, vi har inte skickat efter papper på reseförsäkringen och inte växlat några pengar. Fast jag vet inte om det behövs? Antagligen kan man ju växla pengarna nere i Grekland sen? Nu blev jag lite nervös över det så det måste nog kollas upp. Sedan är det resväska också, ska låna en av mamma för dem jag har hemma är helt värdelösa. Gud vad härligt det ska bli att släpa hem den på buss-tåg-spårvagnen!
Ska låta håret på benen växa fritt nu också, så att det blir riktigt lurvigt och går att vaxas, förbannat tröttsamt att raka dem hela tiden när vi är där. Och just det, håll tummarna för att det fungerar att skjuta upp mensen nu också, för det blir fan inte kul att behöva gå omkring och sura med mensvärk i den värmen, dessutom missar jag ju allt härligt semestersex. Hade mitt liv var ett romantiskt drama skulle vi utföra underbar älskog på stranden i en solnedgång men något säger mig att i praktiken hade det slutat med sand i arslet, fnissande, spionerande småpojkar och något skabbigt, grekiskt häkte så vi låter nog bli det.

Nu ringde min älskade pojk som idag går under smeknamnet "Kaviartjuven". Mitt nya käcka påfund nu när jag är för jävla fattig för att köpa snordyra bullar på Pressbyrån till frukost är att ta med mig bröd och en kaviartub till jobbet (jag har aldrig tid att fixa mackorna hemma) och jag berättade denna goda idé för herrn min igår. "Mmm, det lät gott" säger han då och vad tror ni händer? Idag när jag öppnar kylen, stressad som alltid, är helt plötsligt min trogna kaviartub mystiskt försvunnen. Tack och lov hade han lämnar kvar bröd i alla fall, men jag är ändå sur för jag fick ta med mig en tub med suspekt Paprikaost som faktiskt är godare än det låter men ändå rätt värdelöst. Får göra som mamma som märker saker i frysen, exempelvis satt det tre lappar på en låda med kärleksmums (chokladkaka) sist jag var där för att norpa där det stod "Kakorna ska bjudas till gäster!", "Bort med tassarna" och "Tänk inte ens tanken!".
Undrar vem jag ärvt mitt alltmer påtagliga kontrollbehov av...

Här bjuder jag på en kanonskoj lista, har till och med gjort mig besväret att själva översätta den från engelska så att även mina yngre läsare ska få del av den.

Du vet att du är från Sverige om:
1. Du litar inte på väderleksrapporten om den inte presenteras av John Pohlman.
2. Du trodde att Astrid Lindgren var odödlig och grät krokodiltårar när hon ändå dog.
3. När det diskuteras internationella problem undrar du alltid varför "dem inte gör så som vi gör i Sverige?"
4. Du har en tendens att dela på amerikanska ord när du skriver på engelska eftersom att "särskrivning" är en en synd.
5. Du bryr dig egentligen inte om att vinna så länge Sverige slår Danmark och Finland, vad tävlingen än handlar om.
6. Du vet att Sverige aldrig kommer att vinna VM i fotboll men fortsätter heja och fira i alla fall.
7. Du har väldigt svårt för att passera gatan när det är rött ljus, även om det inte är några bilar i närheten.
8. Du anser inte en samling träd vara en "riktig" skog om den inte tar minst 20 minuter att köra i genom.
9. Du vet att det inte är sant, men du tycker ändå att det är en väldig skillnad på smaken i påskmust och julmust
10. Du vet att Sveriges vanligaste bil inte är Volvo eller Saab, utan Ahlgrens bilar.
11. Du kan debattera i timmar om skillnaderna mellan dem rosa, gröna och vita bilarna i en påse Ahlgrens.
12. Du har en favoritfärg av Ahlgrens bilar, och har en stark åsikt på denna punkt.
13. Överlag gillar du när saker är "lagom".
14. Det retar gallfeber på dig att det inte finns någon bra översättning för ordet "lagom" i något annat språk.
15. Du tror att om Sverige vinner guld i någon sport kräver ett firande som innebär att bli riktigt full och plaska runt i en stor fontän.
16. Du har ett sommarhus på landet. Det har inget rinnande vatten eller riktig toalett men du kan inte förstå varför ingen vill komma och hälsa på.
17. Du älskar Kalles Kaviar, alla utanför Skandinavien avskyr det.
18. Du försöker ständigt undvika dina grannar i trapphuset.
19. Du försöker ständigt förklara "The law of Jante" (Jantelagen) för icke-svenskar.
20. Det gör dig inget att gå upp tidigt på morgonen 24 dagar i december för att titta på 15 minuter av julkalendern på teve.
21. Du tror att du förstår danska.
22. Danskarna tror att du förstår danska.
23. När det väl kommer till kritan så förstår du inte alls danska.
24. Du dör lite inombords om du inte får din veckoransion av Mamma Scans Köttbullar.
25. Du tror att det är är tillåtet för alla att promenera på din mark och när folk utomlands säger till dig att det är privat egendom förstår du inte utan säger "But, what about Allemansratten?"
26. Du förväntar dig att folk dricker åtminstone en flaska vodka var på fest och tycker att det är normalt.
27. När du märker att någon står på din fot på tunnelbanan anser du att det bästa är att inte säga något alls eller också att hosta till eller nicka åt personen som står på din fot.
28. Du tycker att icke-skandinaver är högljudda men tycker att det är helt normalt att bli dyngrak, bröla, sjunga ikapp till "när vi gräver guld i USA" och pissa offentligt när du är utomlands.
29. Du vet vem Bamse är och älskar honom med hela ditt hjärta.
30. Du vägrar tro att snus skulle vara skadligt.
31. Eftersom att snus är så ofarligt kan du inte förstå varför inga andra är svenskarna använder det.
32. Du kan eller har kunnat tala Rövarspråket.
33. När du pratar om svenska kändisar nämner du dem alltid vid deras smeknamn fastän utlänningar inte har en aning om vem du pratar om. Exempelvis "Svennis" (Sven-Göran Ericsson) eller "Henke" (Henrik Larsson).
34. Du står hellre upp på bussen istället för att be någon flytta sin handväska från det enda tomma sätet.
35. Du ser fram emot Augusti varje år för att få samlas med dina vänner, bära fåniga pappershattar, dricka vodka, sjunga och äta kräftor.
36. När du åker utomlands på semester är det första du gör att leta upp en svensk bar eller resturang.
37. Du älskar Carola och kan alla hennes sånger även om hon blivit halvgalen nu för tiden.
38. Det stör dig fortfarande att Carola inte vann Eurovision Song Contest 1983.
39. Du ryser när du hör orden "flour-tant".
40. Det är helt okej att ta en paus i arbetet om Anja kör ett lopp och att samlas med dina kollegor framför en teve som någon tagit med sig.
41. Du säger alltid att "det där är inte riktig snö!" när det snöar i länder det normalt inte snöar i.
42. Du tycker att det är förtjusande när människor i andra länder blir upphetsade av några millimeter snö på marken som försvinner efter några timmar.
43. När det regnar hör du dig själv tänka "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".
44. Du måste påpeka att alla i Sverige inte är blonda, och att det faktiskt är så att dem flesta inte är det.
45. Du tycker bara att man är blond om man är nästan vithårig, allt annat är väldigt, väldigt ljusbrunt.
46. Även om det egentligen är äckligt att hoppa i höstackar gör det ändå därför att "Bullerbybarnen" gjorde det.
47. Allt du vet om sex har du lärt dig från "Bullen" eller KP´s "Kropp och Knopp"
48. Du blev förfärad när du fick veta att varken Skurt eller Televinken var riktiga personer.
49. Du avslutar varje telefonsamtal med "puss".
50. Du tycker att det är hemskt att "puss" och "kyss" heter likadant på engelska.
51. Om du ser en kvinna med barnvagn som ska på bussen låtsas du sova för att slippa hjälpa henne med vagnen
52. Smörgåstårta. Inga tillägg.
53. Om du är från Stockholm eller Göteborg reagerar du inte ens när du ser en 18-årig pojke med skjorta, svindyra märkesjeans, backslick och silkesscarf handla hummer i Saluhallen.


54. Du tycker att tonårsmammor är chockerande, du känner ingen som fått barn före 25 års ålder och du tyckte att DET var ungt.
54. Du vet att det är samma sak, men ändå litar du inte på Ibumetin och Paracetamol på samma sätt som Ipren och Alvedon.
55. Även om du i vanliga fall hatar Abba, Roxette och Ace of Base kommer du att älska det på nattklubbar utomlands (och du kommer förmodligen be DJ´n spela det).
56. Dina föräldar betalade dig för att inte äta godis på ett år (godislöftet).
57. Ditt mellannamn är samma som en hylla på IKEA (Exempelvis Ivar).
58. Du blir väldigt irriterad när folk utomlands inte vet att Pippi Longstocking är svensk.
59. Du täcker toasitsen med dubbelvikt papper när du använder offentliga toaletter.
60. Du skrattar åt kassa dansar på krogen trots att du är precis lika värdelös på att dansa du med.


Avslutningsvis vill jag påpeka roligaste sakerna just nu, dels att 20 frågor är tillbaka på lunarstorm, galen nostalgi! Och även att Mathias återvänt till lunarvärlden, även om hans nick bara blir gräsligare och gräsligare med åren. Nåväl, alla kan ju inte heta TobiQ, hehe.

Icke-tidsinställd bomb

Idag tog jag en liten sovmorgon och gick inte upp förrän 07.15, galet skönt! Sen ringde Emelie när jag satt på bussen och kom och hämta mig så att jag fick skjuts bort till jobbet och slapp gå i iskylan. Min underbara vän.

Insett att trots min kattunge-yta så är jag en väldigt arg liten flicka. I går var jag så arg att jag fick självmedicinera mig själv med lugna låtar i MP3:n på väg hem, men inte ens "Lay back in the arms of someone" med Smokie fick mig på gott humör.
SAKER PÅ HEMVÄGEN SOM GJORDE MIG VANSINNIG:
* Mamma är dödligt långsam:
Som vanligt kommer vi aldrig från jobbet i tid TROTS att jag tydligt framför avgångstiderna för mitt tåg. Nejdå, istället ska det kissas, det ska pillas med datorn, telefonen ska stängas av, man måste säga hejdå till 700 pers och skicka ett förbannat brev som man bara måste diskutera med tjejen i växeln först.
* Bilkö:
Jag kan liksom inte förstå hur det överhuvudtaget kan bildas bilköer eftersom alla bilar kör framåt åt samma jävla håll. Att dessutom fastna i en kö på en sträcka som är max 2 kilometer gör mig vansinnig.
* Missa tåghelvetet:
VARENDA jävla tåg jag åker med är alltid försenade och om dem är inne på perrongen i tid kan man ge sig fan på att det ändå kör därifrån 5 minuter försent. Förutom när man kommer dit i sista sekund, då avgår alltid helvetet prick i tid. Som om det inte var illa nog att missa tåget, det är ännu värre att sitta i bilen i en kö typ 10 meter därifrån. Resulterade i ett "NEEEEEJ!!!" *galet tjut*.
* Folk som sätter sig bredvid en på tåget/vagnen/bussen:
I går närmade sig en kärring som jobbar på samma ställe som jag mitt säte och jag använde all min telepatiska förmåga för att förklara att "sätter du dig här och tvingar mig att vara social kommer jag att DÖDA dig!". Det funkade, men redan vid nästa hållplats satte sig en annan illaluktande kärring bredvid mig istället som glodde konstigt.
* Folk som tränger sig före:
Inte ens om jag har bråttom som fan tränger jag mig fram, inte ens när det gäller snigelpensionärer. En ganska dum taktik eftersom att varenda jävel i världen utom just jag föredrar att tränga sig. Jag hatar dem. Jag hatar dem allihop och tänker roliga tankar om att slå dem i bakhuvudet eller rycka tag i deras fula ryggsäckar så dem ramlar baklänges. DET ÄR KÖ HÄR, DIN JÄVEL!
* Rödljus:
Det borde inte vara tillåtet med bilar i centrala stan, tänk vad mkt enklare livet skulle vara för oss fotgängare om man kunde ta sig några meter utan att behöva stanna vid 27 trafikljus. Vem fan är så dum och lat att dem tar bilen genom Nordstan och Brunnsparken? Jag hatar bilister!
* Spårvagnen:
Jag hatar typ allt med spårvagnen. Jag hatar att den alltid är full, att det luktar piss, att den alltid är sen, att den är full med skrikande småbarn men mest av allt hatar jag att den stannar hela tiden. Ibland kan det ta EVIGHETER att ta sig mellan två hållplatser för den kör liksom inte utan tar sig framåt genom att rycka till lite då och då (inte speciellt behagligt om man inte har en sittplats- vilket man självklart aldrig har). Brukar visa mitt missnöje genom att sitta och sucka eller trumma med naglarna men egentligen vill jag bara gå fram till föraren, slita upp luckan och vråla "KÖR, KÖR, KÖR FÖR HELVETEEEEE!!!".
* Pudlar:
Mötte en massa pudlar igår och jag gillar inte pudlar, speciellt inte dem stackarna som är klippta i bollmönster. Pudlar är snorkiga och deras ägare brukar vara ännu snorkigare.
* Fyllegubbar:
Pratar inte om alkoholister nu utan dem fulla, dräggiga äldre männen som sitter på uteserveringen i puben jag måste passera för att komma hem, dag in och dag ut. Har man tur slipper man äckliga kommentarer eller visslingar men oftast inte. Jag fattar inte vad det är som gör att en del män tror sig ha rätten att säga och göra vad dem vill bara för att man är tjej och råkar gå förbi. Tacka vet jag när jag har med mig Mikael, då är det BETYDLIGT färre som vågar öppna käften.
* Vår hiss:
Ja, jag är lättretad men jag börjar verkligen undra hur det är möjligt att hissen ALDRIG väntar på en nere på bottenvåningen, folk måste väl åka neråt någon gång också eller?

Jag behöver verkligen avreagera mig, ska be Mikael att sätta upp sin boxningsäck snart, kan nog behövas.

Ta fram din mobil!

1. Vem ringde du senast?
Mikael


2. Vem ringde senast dig?
Emelie


3. Vad står det i ditt 5:e mottagna SMS?
"Hej Fia-lisa.. det blir på theos i vasastan kl åtta. Utgång sen:) Vi kan ju mötas innan... Hörs imon hjärtat. Kyssar" Från Veronika.


4. Vem skickade 12:e mottagna SMS?
Emelie


5.Vad står det i ditt 6:e mottagna SMS?
"Heej gullet. Ska vi ses runt fem, sex i stan? Så ringer jag Ve också. Älskar dig:-*" Från Tina.


6. Har du några utkast?
Nej.


7. Vad är ditt rekord i snake?
Har ingen Nokiatelefon men jag var rätt skicklig vad jag minns, hehe.


8. Vad har du för kontakter som börjar på:

J; Jacquline, JobbAnette, Jobbet, JobbP-O, JobbTina, Joey, Johanneberg, John, Jonas, Josephine, Julle.

N; Natalie.

T; Tandläkaren, Tina, Tomas.

M; Maka svarttaxi, Mamma, Marita, Mathias, Memme, Mikael, Mimmi, Miriam, Mockan, Mölndals pizza, My.

10. Vad står det på dina påminelser?
Adresser, kontonummer och annat.


11. Har du privat nummer just nu?
Nej.


Orkar inte skriva så mkt mer idag faktiskt, är inte på något skrivhumör. Tänkte avsluta med lite lunarstatistik för en lunarnörd som mig själv, lite kul att jämföra med senare:)

Antal gästboksinlägg: 11605.
Mest lästa blogginlägg: "Full och dum/psykologilektion" har 745 läsare.
Detta tycker vännerna om mig:
7% Bäst
5% Busig
5% Cooling
5% Galen
4% Stjärna


Hej på er, skriver mer imorgon!

What my heart used to dream of

Yuk. Måndag igen och en förbannat jobbig sådan hittills.
Morgonen började med att jag var i tid för en gångs skull men GIVETVIS innebar detta att bussen åkte nästan fem minuter för tidigt, såg att den stod nere vid hållplatsen så fort jag öppnat porten så det var ingen idé att försöka hinna med den. Fick ta nästa buss i stället som tack och lov kom ganska snart efter den jag skulle med och jag blev väldigt belåten när jag hann springa in på Pressbyrån och ändå hinna med min spårvagn.
Vid Linnégatan stannar vagnen som vanligt och vi satt still i evigheter, jag såg minuterna rinna iväg och blev väldigt ledsen minst sagt. Sedan får alla hoppa av vagnen och springa som dårar för att hinna med en annan vagn för det var totalstopp. Jag var helt säker på att jag inte skulle hinna med mitt tåg men nya spårvagnen rullar på utav helvete och jag tror att jag nog fan borde hinna i alla fall. Så jag sprang som en galning från Nordstan bort till centralen och mitt tåg är kvar! Trodde jag ja, när jag är ungefär en meter från tåghelvetet åker det iväg vilket resulterade i arga vrål och stampande i marken med klackskor från min sida, såg nog oerhört fånig ut. Fick vänta på nästa förbannade tåg som (överraskning!) är FÖRSENAT så jag missar bussen bort till jobbet och får gå i regnet. Ringde mamma för att tigga om skjuts men det visar sig att "ditt kort är tomt".
Fan vad jag älskar Göteborgs kollektivtraffik!

Helgen var i alla fall mys. I lördags var vi med svärföräldrarna och storhandlade, fick köpt en jävla massa mat, några dvd-filmer och kuddar till soffan. Så nu är kyl och frys sprängfyllda och en full frys innebär en glad Sofia och förmodligen en ännu gladare Mikael.
Kollade på film, åt glassstrutar och chips och dipp. Filminköpen ganska lyckade, förutom "Conan barbaren" som Mikael envisades med att köpa kanske enbart för att göra mig vansinnig. Det kan ju inte på allvar vara någon som kan tycka att sån skit är bra?
I går kom mamma och Lars tidigt på morgonen med min säng! Min efterlängtade säng! Herrarna fick det trevliga jobbet att bära upp sängen för alla sex trapporna medan jag och mamma åkte hissen med några kuddar och var väldigt belåtna. Så nu har vi fått möblera om hela sovrummet och vår nya 2,40 m säng är helt jävla enorm. Har tyvärr inget jättestor sovrum så hela rummet är som en stor säng nu, förutom byrån och tvättkorgen finns knappt en enda kvadratmeter över. Jag älskar stora sängar! Fick jag bestämma så skulle alla möbler vara madrasserade, kanske gatorna också. Vi blev hemskt förtjusta och roade oss med att rulla fram och tillbaka åt olika håll, den är så bred att vi utan problem kan sova på tvären om vi skulle vilja det. Det blev en tidig sänggång för att inviga vår jättesäng (nej, menar sömn och inget snusk här inte) och det var galet skönt. Jag har blivit så van att sova ihoptryckt med honom nu att det kändes lite ensamt med så mkt plats, men jag kan ändå inte komma ifrån att det är guld värt att kunna spreta med ben och armar hur mkt man vill.

Var inne och fikade med Tinis i stan igår också. Hon är galen. Jag var visserligen också partydrottning hela vintern men låg ju också helt utslagen i soffan dagtid under helgerna men hon festar konstant, sover aldrig och ägnar sig åt aktiviteter hela dagarna. Jag kan inte minnas när jag ringde henne sist och hon var hemma, det är en sån jävla fart på henne att jag blir sömnig bara av att tänka på det.
Hur som helst hade vi hysteriskt mysigt. Babblade och babblade i timtal och envisades med att sitta på uteserveringen trots att det blåste svinkallt. Mina tjejkompisar är det bästa som finns, utan dem hade jag nog blivit galen för längesen.

Förbannat! Fick just ett mail från Nelly.se att bikinin som jag beställde tydligen är slut hos Friis och Company, deras leverantör. Åh, nu blev jag ledsen:( Mitt enda hopp nu är Tina som hade bikinis jag kunde låna, får hoppas att min fläskiga röv får plats bara, men hon trodde att dem skulle passa och jag litar på hennes ord. Men den som jag beställt var ju så fin... fast överdelen var i för sig i tubmodell vilket inte är det bästa för en snygg bränna, så det kanske är ödet på något vis. Får inte glömma bort heller att man alltid gör tabben att leta snygga badkläder här hemma innan man ska ut och resa och glömmer bort att dem brukar ha betydligt mer att välja på och framförallt billigare varianter utomlands. Får hålla tummarna för det, för jag tänker FAN inte gå omkring med samma bikini som hängt på i snart fyra år nu. Det är faktiskt meningen att man ska njuta på semestern!

TREVLIGT JUST NU:
* Facebook: Tycker fortfarande att det aningen överskattat men jävligt skoj ändå. Finns en massa roliga roliga funktioner och favoriten är "Compare people" när man får svara på en massa frågor om sina vänner och deras personligheter, hittills är jag framröstad som "Happiest", "Most talkative" och "Most enviable". Då blev jag glad.
* Veronikas framtidsplaner: Egentligen inte alls speciellt trevligt för min del, eftersom att jag kommer att sakna en av mina allra bästa vänner något vansinnigt. Men nu är det som det är och min flicka ska ut och resa, hon kommer nog att lämna Sverige och åka till USA om inte allt för lång tid. Själv är jag ju helt lost när det gäller framtiden, jag har inte den blekaste aning om vad som kommer hända och det är ganska skönt att ta var dag som den kommer, men jag blir ändå inspirerad. Häftigt när folk vågar sticka iväg till främmande platser och vara lite modiga. Livet är väldigt kort.
* Mikael: Anledningen till att inte jag lämnar landet jag också. Han är så ljuvlig, mina bloggläsare. Jag trodde faktiskt aldrig att jag kunde få ha det så här bra, att döma av min tidigare kärlekslycka och hur stormigt det var innan vi blev ihop ordentligt så kunde jag aldrig ana hur bra det skulle bli. Pratade med Tina igår om hur jävla lycklig jag är, jag har aldrig varit med om liknande. Faktum är att jag har en sambo som är het som fan, som jag aldrig tröttnar på att prata med, som är galet rolig och alltid vet hur han ska göra mig glad. Gentleman är han också, han städar och fixar hemma (utan att man ens behöver be honom!), han envisas med att bära varenda en av alla blytunga matkassar när vi går från affären så jag känner mig som någon snofsig överklasslady när jag trippar efter med endast handväskan, han lyssnar när jag pratar med honom även om det är något jag vet att han tycker är helt ointressant, han köper blommor och ger mig komplimanger trots att jag går omkring i för korta, fläckiga mysbyxor hemma. Han låter mig för fan till och med ta hand om fjärrkontrollen för det mesta! Han skriker aldrig på mig och när han gjort något dumt ber han alltid om ursäkt och jag vet att han menar det.
Mikael, jag älskar dig och du är perfekt.

OTREVLIGA SAKER JUST NU:
* Pengabristen: Efter att betalt resan, räkningarna, busskort och storhandling av mat är jag helt jävla pank. Jag har runt 300 kr kvar till löningen och inte en spänn till fickpengar i Kreta. Jag håller tummarna för att få ett litet förskott till födelsedagspresent av päronen men det är inte speciellt troligt så jag har ångest just nu. Får låna av Mikael i värsta fall och jag HATAR att låna pengar! Jag har lite pengar på mitt sparkonto men jag vill fan inte röra dem, dels för att kontot är till för kommande bebis (tänkte försöka få ihop en rejäl summa tills dess...) och för att den slanten inte räcker långt i alla fall. Money, money, money... Jävlan påfund!
* Lilla melodifestivalen: Hade astråkigt i fredags kväll när Mikael hade dejt med dataspelet så jag tvingades kolla på skiten. Usch vad dåligt, bara en massa blonda småtjejer som låtsades vara Pernilla Wahlgren. Sist jag tittade var det småttingar med, skitsöta små ungar i 5-7årsåldern men nu var alla typ 15 och inte alls gulliga. Har dem höjt åldergränsen eller finns det två versioner? En för juniorer och en för riktigt små juniorer? Hur som helst var det enda som var något att ha en grupp på 4 barn som faktiskt var rätt små mina favoriter, dem dansade jättegulligt och var allmänt söta. Men inte fan vann dem, istället var det en av dem blonda överklassungarna som vann för att hennes syrra vann i fjol, kan inte komma på någon annan förklarning.
* Mitt minne: Nu glömde jag kameran hemma igen, tänkte roa er med att ta kort på mitt förfärliga kontor så att ni kan tycka synd om mig när ni ser hur tråkigt jag har det. Planerat detta i typ 3 veckor men glömmer det hela tiden, men i morgon då jävlar!
* "Ett öga rött": Jag kan inte vänta tills dem visar premiären av den förbannade filmen nu för jag blir galen om jag ska tvingas se reklam för den på teve längre. Tröttnade redan efter två dagar på att höra grabben säga "En fin gussilago" och nu skriker vi och håller för öronen hemma hos oss varje gång jag ser honom i rutan. Detta är en film jag DEFINITVT inte ska se!


"For once in my life"/Vonda Shepard
For once in my life I've someone who needs me
Someone I've needed so long
For once unafraid I can go where life leads me
And somehow I know I'll be strong


For once I can touch what my heart used to dream of
Long before I knew
Someone warm like you
would make my dreams come true


For once in my life I won't let sorrow hurt me
Not like it's hurt me before
For once I've something I know won't desert me
And I'm not alone anymore


For once I can say: "This is mine you can't take it"
As long as I know i've got love I can make it
For once in my life I've got someone who needs me