Gammal, äldre, äldst!

Nu är man gammal och går då!
Helgen har varit ljuvlig än en gång. Fredagen var visserligen rätt seg, ägnade kvällen åt att titta på Lilla Melodifestivalen (var väldigt splittrad mellan den och Idol), dock bytte jag kanal och tittade på Criminal Minds det sista så jag missade vem som vann, någon som vet? Hejade lätt på småtjejerna från Angered bara för att jag bott där samt den lilla tjejen som sjöng om tamaqutchis (det förvånade mig att hon visste var det var eftersom att hon knappast kan varit född när vi sprang omkring med våra, fast det kanske är en trend på nytt?).

Födelsedagen blev desto trevligare. Vi vaknade väldigt sent och orkade ändå inte gå upp förrän en lång, lång stund efteråt så vi fick skynda oss som fan till Frölunda för dagens shoppningrunda. Gjorde en tabbe med att gå till apoteket, hade jag hämtat ut pillerna dagen innan hade jag ju fortfarande fått köpa till ungdomspris, men, men.
Fick ÄNTLIGEN köpt Veronikas födelsedagspresent (hon fyllde för fan i augusti!) och sedan kunde jag faktiskt inte motstå frestelsen att ta en sväng till Systemet. Handlade en massa jordgubb-vanilj-cider och skulle även dagen till ära köpa en flaska Asti (kanongott, mousserande vin) men jag insåg att det skulle bli lite väl tungt att bära på så den fick vänta till en annan dag. Tro det eller ej men tjejen i kassan såg nästan grinig ut när jag visade fram mitt leg, "nja, det är ju på gränsen det här, jag vet ju inte vilken tid på dygnet du föddes", men jag fick köpa ändå och det var nog tur för henne för annars hade jag med glädje tryck in mina cider en efter en i röven på henne.
Det visade sig att Mikaels mystiska present var helt omöjlig att få tag i så han satte mig en väldigt otrevlig sits "köp något som du vill ha", med min beslutsångest och ovilja att ta emot andras pengar blev det minst sagt krångligt, vi fick springa omkring i många herrans affärer tills vi fick jackpott, något som var rätt jobbigt när man samtidigt kånkar på massa systemetkassar. Hur som helst så fick jag en kanonfin jacka! Provade några stycken på HM och precis när jag nästan hade gett upp så såg jag den och ÅH så söt den var på! Ska lägga upp en bild på bilddagboken snarast möjligt men det är i alla fall en grå ullkappa som man knyter i midjan med trekvartsärm, galet söt! Kände mig nästan som någon slags filmstjärna i en svartvit gammal film idag när jag hade solbrillorna till. Gud vad underbart att fått tag på en snygg jacka till slut, ville bara spy på den jag haft innan. Jag har världens snällaste pojk! Fan vet att den inte var billig heller!

Resten av dagen mös vi i soffan och kikade på film, sedan lagade Mikael middag som blev väldigt smaskig och sedan drack vi för fulla muggar och fylletjötade in på småtimmarna, jag missade som vanligt att räkna ner till kl 22.10 då jag föddes vilket var lite synd. Varenda cider slank ner i alla fall och jag sov som ett barn.

Igår var jag inte lika nöjd över min alkoholkonsumtion för jag vaknade med en huvudvärk från HELVETET. Den försvann inte ens efter att jag satt i mig en kantarell-varma koppen, ett glas juice, stekt potatis, bacon och korv till frukost. Saken blev ju inte bättre av att jag var tvungen att storstäda innan mamma och syster skulle komma på besök, tack gud för Mikaels hjälp för annars hade jag lätt bölat som ett barn.
Mor och syster kom i alla fall förbi med fika och lite presenter, fick en stor jättefin "ljushållargrej", det är som en stor ring i smidejärn med massa krumbukter och hållare för värmeljus, ska lägga upp en bild på denna också så att ni fattar vad fan jag pratar om. Av min söta lillasyster fick jag en mössa som jag kommer att regera vintermånaderna med:).
Sedan var det dags för att åka in till stan och äta middag med Tina och Veronika. Höll på att bli vansinnig hemma innan jag åkte pga klädkaos och typ 5 minuter innan bussen gick fick jag ett ryck och bytte kläder- som jag sedan slet av igen och bytte tillbaka till dem gamla, mitt hår såg fan inte klokt ut efter det.
Vi möttes vid Avenyn och efter att vi fyllt på cigg-förrådet begav vi oss till en sjukt mysig restaurang på en tvärgata, "Svarta Oliver". Käkade riktigt god mat (fick lust att ta kort på den eftersom vi gjorde det varje kväll i Grekland, men det kändes lite dumt när man är på hemmaplan), det blev i alla fall en riktigt smarrig köttbit med potatisgrattäng. Underbart trevlig kväll som alltid med mina flickor, det slår aldrig fel. Till present fick jag två jättefina ljusstakar med tillhörande silverljus och en rolig bok, precis min grej. Ni kanske minns "Mina kompisar"-böckerna som man hade när man var liten där ens kompisar fick skriva i favoritfärg och annat, det finns en vuxenversion som heter "Bibeln, en bok om mina vänner" som fungerar på samma sätt, bara att frågorna är ganska annorlunda och rätt barnförbjuden. Galet skoj! Nu ska jag bara se till att skaffa mig en massa nya kompisar så att jag kan fylla upp alla sidor, hehe. Tack för igår mina flickor, älskar er galet!

Jag tror och hoppas framförallt att mitt humör inte ska rasa ner i botten igen som det gjort de senaste veckorna. Misstänker att det kanske har berott på att jag jobbar för mkt och roar mig för lite, för hur gött det än är att rasa ihop i soffan varje kväll så blir det rätt långtråkigt efter ett tag, så jag ska försöka göra lite mer på dagarna, för detta jobbet gör en helt jävla sjukt uttråkad.
Om inte för min egen skull så absolut för Mikaels, kan tänka mig att det inte lär dröja speciellt länge innan han kräks på att höra mitt gnäll, jag beter mig som en jävla barnunge som svarar "Varför inte??" när han frågar varför jag är deppig. Förresten hör deppandet inte riktigt ihop med min personlighet, utan att på något sätt "skryta" så kan jag nog säga att en grinig jävel är något av det sista som mina vänner och bekanta skulle kalla mig för.
Dessutom är det rent ut sagt bortskämt att hålla på och gnälla när man har det så bra som jag har det nu, har som sagt aldrig haft en så go tillvaro som jag har nu- förutom att vara helt underbar har min Mikael en väldigt lugnande effekt på mig.

Hoppas att veckan går fort och blir trevlig! Har ju min nya älskade jacka så det borde den bli, hehe. Sedan kommer min käre far troligtvis att hälsa på någon gång innan fredag och honom ser man ju inte allt för ofta så det kan bli en trevlig omväxling.
Har tre bekännelser innan jag avslutar dagens blogg:
1. I morse var jag kriminell och betalade för en kanelbulle i kassan fast sen tog jag en bulle med gult gojs i istället, som förmodligen är någon krona dyrare, ha! In your face pressbyrån!
2. Ingen, inte en endaste person har sjungit ja må hon leva för mig i år, inte ens mamma:(:(:( Poor little Sofia!
3. Jag är faktiskt förvånad över att jag hann fylla 20, trodde alltid jag skulle dö ung i någon brutal olycka- fan vet att det varit nära. Men här sitter jag ändå, varken pigg eller spänstig men åtminstone vid liv, hell yeah!

Här är i alla fall dagens låt, från Sofia till Sofia!
"Ja må hon leva"
Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva uti hundrade år!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva uti hundrade år!


Och när hon har levat
Och när hon har levat
Och när hon har levat uti hundrade år!
Ja, då ska hon skjutas.
Ja, då ska hon skjutas
Ja, då ska hon skjutas på en skottkärra fram!


Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits på en skottkärra fram
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas på en häst bakåfram!


Och när hon har hängts
Och när hon har hängts
Och när hon har hängts på en häst bakåfram
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas i en flaska champange!

I´m just a teenage dirtbag, baby

Som ni märkte blev det ingen blogg igår eftersom att jag tog ledigt. Inte för att jag var sjuk eller trött eller något utan för att jag helt enkelt var tvungen eftersom att jag riskerade att bli skogstokig annars. Jag är som sagt inne i en galet deppig period och mitt jobb må varken vara jobbigt eller ansträngade på något sätt men man får ALLDELES för mkt dödtid över till att grubbla, jag behövde en ledig dag helt enkelt.
Skulle ju egentligen ha fikat med Tina och Ve igår men vi fick skjuta fram det för att Tina var tvungen att gå på ett plötsligt jobbmöte, förbannat synd för jag känner att jag behöver bli lite peppad och vilka är bättre lämpade för det än mina kära töser? Kan säga som så att det är VERKLIGEN tur att jag har min Mikael där hemma, han är underbar- även när jag är ledsen som fan utan anledning.
Hur som helst blev det inget med fikan och jag ägnade morgonen åt att tvätta och städa, försökte ringa min förbannade barnmorska också för femtielfte gången utan resultat, man kommer inte ens fram till någon kö utan bara en förbannad upptagetton. Bestämde mig då för att åka och hälsa på Mikael och Mathias när det jobbade sällskapssjuk som jag är, precis innan jag skulle springa till bussen gjorde jag ett sista försök att ringa gyn igen och givetvis kom jag fram till en telefonkö av enda anledningen att jag hade bråttom, precis som jag hade trott. Fick i alla fall tag på barnmorskan efter många om och men så att hon skrev ut nya p-piller till mig och det var verkligen i sista minuten kan jag lova.

Studiebesök på taket blev det alltså igår, spännande att få en inblick i takläggarnas värld, hehe. Jävligt fräckt att vara så högt upp, såg ju halva göteborg där upp i från! (nåja, en liten överdrift men ändå), kan dock tänka mig att det inte är lika charmigt med tak som sluttar mer och inte har några räcken på kanterna, skulle vråla rätt ut hela tiden om jag var tvungen att krypa runt på ett skitbrant tak i en sele, fy fan vilken skräckupplevelse.
Stannade kvar en bra stund på någon slags skorsten och tittade på när bröderna jobbade och slet med läskiga brännare, tog lite kort också som jag ska lägga upp snarast på utsikten och på pojkarna när dem jobbade fastän jag inte fick, och givetvis ska jag lägga upp dess kort också, trots att jag definitivt inte får det heller.
Trevligt att tjöta lite med Mathias, träffar honom allt för sällan nu. Fan vad underligt det känns när ens jämnåriga kompisar skaffar barn, hoppas att jag hinner klämma ut en innan samtliga gått och blivit föräldrar, annars kommer mitt bebissug öka från enormt till helt jävla outhärdligt.

Resten av dagen blev också mysig, det blev kotletter med hasselbackspotatis och egenpåhittad sås till middag, riktigt smarrigt om jag får säga det själv. Såg en rätt meningslös film med Hilary Duff också, borde anat att den inte skulle vara mkt att hänga i granen när man såg henne på omslaget men ibland är puttinuttiga romantiska, helt jävla orealistiska komedier precis vad man behöver.

I morgon fyller jag som sagt tjugo år och blir med andra ord förbannat gammal. Lyckades slingra mig ur allas tjat om vad jag skulle hitta på eftersom att Mikael fått för sig att överraska på något sätt, skönt eftersom att jag är totalt omotiverad för födelsedag. Helst skulle jag vilja göra som gamlingarna och skicka en annons med "Uppvaktning undanbedes" till tidningen.
Så imorgon får jag alltså en surprise av någon slag, lite rädd att gossen ska överanstränga sig på något vänster, det behövs verkligen inte då jag som sagt inte är någon födelsedagstyp. Mamma och Lina kommer förbi en stund på söndag också, men sen tror jag att helgen blir relativt lugn.
Måste dock säga att jag fortfarande är väldigt nyfiken på jag ska få av Mikael, har försökt pressa honom på ledtrådar hela veckan men han tiger tamejfan som muren! Han skulle bli en utmärkt spion för han är helt jävla omöjlig att få att prata, kanske skulle försöka med någon slags tortyr när jag kommer hem, han är ju trots allt väldigt kittlig. Fast egentligen vill jag inte veta... det kan jag erkänna efter att ha tjuvöppnat flertalet julklappar och presenter, får alltid jättedåligt samvete och förbannar mig själv efteråt.
Men jag undrar VERKLIGEN vad det är! Har väldigt svårt att tänka mig att det är något slags klädesplagg, både för att han tycker att jag har typ fem gånger så mkt kläder som jag borde men dessutom för att han sa "jag vet ju inte ens vilka mått du har" härromdan och jag fick förklara att kläder har storlekar och inte mått. Smink eller parfym är också borträknat eftersom det hade varit en så grov överkurs för en stackars pojke. Misstänkte att han kanske skulle köpa mig SIMS2: Djurliv eftersom jag är så sugen på den men jag tror dock att han inte vågar sätta sig en i situation där jag kan blockera vägen för honom till hans älskade dator. Så jag har ingen aning vad det blir gott folk, ska rapportera om detta så snart som möjligt.

Måste få tacka för att jag har er alla mina små och stora bloggläsare, trots att jag har min gosse och de bästa vännerna man kan tänka sig så känns det ändå bra att veta att det är så många som följer mitt liv genom den här bloggen, alla kommentarer är ljuvliga. Har ett dokument sparat med gamla bloggkommentarer eftersom att dem ju försvinner när det blir fler än 100 stycken inne på Lunarstorm, brukar ta fram dem och läsa när jag behöver pigga upp mig lite.
Jag hade förmodligen skrivit massor även om jag fortfarande hade hållt mig till att skriva privat, men nu ser jag det lite som min "plikt" att hålla er uppdaterade och det gör att jag verkligen ser till att skriva varje dag och hade jag inte gjort det vettefan hur det hade gått, det är utan tvekan väldigt, väldigt bra för mig att skriva av mig lite.
Tack för att ni fortsätter läsa trots att jag väldigt sällan har något intressant att berätta om, hehe. Jag är så stolt över att ha er.


Sist men inte minst ska jag lägga in en länk till en galet kul film, är ni sugna på att göra er egen är adressen
http://www.jibjab.com/
Trevligt helg på er, nu ska jag överleva min sista dag som tonåring och förhoppningsvis återvänder jag på måndag väldigt mkt mognare, hehe.
http://www.jibjab.com/starring_you/receipt/1098829
(Mikael kommer INTE bli förtjust i att jag lägger ut den där, men, men:D).

Underbar dagens låt, jag har såna minnen till den att jag bara vill böla rätt ut. Farväl tonår, tack gud att ni är över! Hehe

"Teenage Dirtbag"/Wheatus.
Her name is Noelle, I have a dream about her,
She rings my bell,
I got gym class in half an hour
and Oh how she rocks in Keds and tube socks,
but she doesn't know who I am
And she doesn't give a damn about me.


Chorus
Cause I'm just a teenage dirtbag baby.
Yeah I'm just a teenage dirtbag baby.
Listen to Iron Maiden baby with me.
Ooohoo Hoo Hooooooo


Her boyfriend's a dick
He brings a gun to school
and he'd simply kick
my ass if he knew the truth
He lives on my block
He drives an I-ROC
But he doesn't know who I am and he doesn't give a damn about me.


Chorus

Oh yeah, Dirtbag
No, she doesn't know what she's missing.
Oh yeah, Dirtbag
No, she doesn't know what she's missing.


Man I feel like mold
It's prom night and I am lonely
Low and behold, she's walking over to me
This must be fake
my lip starts to shake
How does she know who I am
and why does she give a damn about me


(she said)I've got two tickets to Iron Maiden baby
Come with me Friday, don't say maybe,
I'm just a teenage dirtbag baby like you . .
Ooohoo Hoo Hooooooo


Oh yeah, Dirtbag
No, she doesn't know what she's missing.
Oh yeah, Dirtbag
No, she doesn't know what she's missing.

SOFIA OCH SPINDELN

Nu var det dags för min favoritdag i hela veckan då- den ljuvliga tisdagen. Kom i hyfsad tid till jobbet idag vilket är duktigt men även innebär att den förbannade tristdagen blir väldigt, väldigt lång.
Fortfarande mkt belåten över min uppenbarelse i tidningen igår, kommer nog att gotta mig ett bra tag över det där, trots att jag själv tyckte att texten var ren dynga. Ska be att få tacka så mkt för för alla söta sms jag fick igår av diverse bekanta som sett min vackra nuna lagom till morgonkaffet. Undrar om jag kommer att få en massa gratissaker och gå före i köer nu när jag är en sådan superkändis som prytt ett omslag. Märke dock inget av det i morse när jag fick stå upp på vagnen och pressas mot flertalet främmande män, eller när jag köpte snus på Pressbyrån, konstigt tycker jag... Hade förväntat mig att få plita ner minst en autograf vid det här laget, hehe.

VECKANS LÄGESRAPPORT:
Utseende:
Solbrännan är nästan helt borta, och fläckig är jag också men jag är i alla fall inte LIKA vit som jag varit det senaste året så det får man väl vara tacksam för, hrm.
Håret blev faktiskt ganska bra efter färgningen måste jag säga, åtminstone inte misslyckat. Är dock i desperat behov av en klippning, får se om jag kan fjäska med Tina så att hon kan göra det eller om jag måste släpa min feta röv till en salong, hoppas inte det för det är inte bara snordyrt, dessutom kan man aldrig lita på att dem klipper av rätt längd, jag har fortfarande men från när jag var yngre och var hos frisören med mamma som sa till henne att "Klipp av en rejäl bit nu, det är så slitet" och jag som skriker "NEEEEEJ", varpå frisören säger att hon lovar att inte klippa så mkt men sen ser jag ändå att hon och mamma liksom blinkar till varandra i ett tyst samförstånd att här ska det minsann kapas hår! Och hon klippte alltid för mkt också, så att jag fick sörja mina stackars förlorade hårstrån enda tills nästa gång jag tvingades dit.
Kärleksfronten:
Jag ska inte ens säga något mer om detta eftersom att jag redan framstår som alldeles för självbelåten och det är helt enkelt okänsligt mot alla som inte har samma tur, tro mig jag vet hur det känns.
Hälsa:
Förkyldningen faktiskt helt borta nu (precis när jag skrev detta fick jag ett hysteriskt hostanfall, men ändå). För övrigt är det också ganska bra, tror faktiskt att Greklandresan gjorde mig rätt utvilad i alla fall för även om jag som vanligt är trött och sliten så är jag betydligen piggare än när jag åkte- synd att inte dem svarta halvmånarna under ögonen kunde inse detta också och fara åt helvete.
Dock rätt kraftiga mensvärkskänningar och det vet vi ju alla är döden, DÖDEN.
Ekonomi:
Nu är jag rätt fattig igen efter att köpt hem hela matlagret från COOP och ett snuskigt dyrt månadskort (750 jävla spänn!!) men förhoppningsvis ska det inte bli så mkt mer utgifter nu. Betalat tillbaka nästan alla pengarna jag var skyldig Mikael från förra månadens totala pankhet och DESSUTOM fyllt på mitt sparkonto till kommande bebis med 500 kronor till, det verkar som om vår förstfödda kommer att bli ganska bortskämd.
Jobb:
Som sagt är jag ju bara garanterad denna månaden ut så jag pendlar mellan att avsky jobbet/älska jobbet/vara livrädd för att bli arbetslös/fantisera om nya, väldigt mkt mer givande jobb. Hur som helst ska jag i alla fall se till att inte missa så mkt som en timme denna månaden, för om novemberlönen blir den sista jag får på ett bra tag kan det vara en fördel om den är saftig.

Jag är lite nostalgisk idag (det är jag i och för sig alltid) så jag tänkte berätta en gammal historia som jag skulle tippa på att ALLA mina bekanta hört minst en gång, faktum är jag blivit tvingad att berätta den så många gånger att mina kära vänner nu kan den utantill, träffade till exempel Tinas storasyster på bussen en gång som garvade som fan och sa att även hon hört berättelsen om spindeln.
Så- mina nära och kära, eftersom att vi inte längre samlas allihop bakom biblioteket och röker varje dag som i högstadiet så ska ni få den levererad i bloggen, hehe.
HISTORIEN OM SOFIA OCH SPINDELN:
Detta inträffade när jag var ungefär fjorton år gammal och ännu bodde hemma hos mina päron, och just denna dag var jag på väg hem till min käre far efter att ha bott hos mamma i någon vecka.
Satt på en smockfull buss från Göteborgs central, eftersom man var ung och oartig på den tiden hade jag varit fräck nog att sätta mig på det yttre sätet och ställa mina 3, 4 kassar med smutstvätt på det inre.
Hade en ful ovana på den tiden att inte bara ta upp två säten, utan också att ha benen på sätet bredvid, så jag krånglade upp (vad som på den tiden var mina pinnsmala) ben bland påsarna och satt alltså med ryggen mot gången. Skulle precis börja rota i handväskan efter mina älskade svarta tuschpennor som jag förmodligen skulle klottra "Fuck the world" eller något liknande med någonstans på underarmarna.
Det är då jag upptäcker den... På sätet framför mig sitter en liten, men ack så grotesk röd spindel. Hade inte bussen varit så full hade jag givetvis bytt plats (är man dam så är man), men det enda jag kunde göra i detta läget var att pressa mig så mkt jag kunde bakåt och hoppas att den inte skulle krypa närmare. Gjorde också en hel del goda försök att skrämma spindeln genom att vifta med en valsedel som någon prackat på mig inne i stan, men inte ens synen av ordföranden i MUF fick spindeln att fly och krypa ner i håret på tanten framför istället, nej han satt där han satt och viftade oroväckande med alla sina ben.
Sedan uppstod ett av de få ögonblicken i mitt liv då man se allt som i slow motion, plötsligt tycker jag mig se att det glimmar till i spindelns onda små ögon och sedan kommer den... Det vidriga jävla aset skjuter iväg en spindelvävstråd rätt mot mitt finniga- men oskyldiga ansikte. Mina stackars nerver reagerar på precis samma sätt som jag är övertygad om att dem skulle göra än idag, med fara för mitt liv försöker jag kasta mig åt sidan. Men det går inte så bra med tanke på att jag sitter med benen uppdragna och knäna vid hakan så det enda möjliga som kan hända, ja det händer.
Med ett vansinnesvrål ramlar jag, slår en bakåtkullerbyta och hamnar golvet i bussen, med all min smutstvätt över mig som förmodligen måste fastnat i min sko när jag föll eller något. Varenda kotte i hela bussen tystnar och glor på mig som ligger där ihoptrasslad på golvet, täckt av skitiga trosor och annat otäckt och när till sist en vänlig kvinna vågar sig på ett "Men gud, vad hände?" tvingas jag resa mig, pressa fram ett leende och svara "Ähum, det var en spindel...".
THE END.


Jag hoppas att ni njöt av min kära historia, jag vet av egen erfarenhet att andras olycka kan vara väldigt underhållande, skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Som tur är tycker jag också att det är väldigt komiskt så det bjuder jag på mer än gärna, hehe.

Det börjar bli kallt ute nu, kära bloggare. Åtminstone i Göteborg är det förbannat kallt och jag är inte alls förtjust. Tanken på att ha stelfrusna fingrar, tvingas ha strumpbyxor under jeansen och att klafsa runt i snöslask får mig att vilja gallskrika och slita loss mitt hår. Jag hatar vintern, och jag önskar att allt som har med vintern att göra kunde raderas för alltid, helst ur mitt minne också.
Det skulle vara julen som är en keeper då. Det ska bli så mysigt att fira jul med min Mikael, igår ska jag tamejfan ge mig på att laga en julskinka, och jag har redan börjat planera inköp av röda gardiner samt röda tallriksunderlägg. DET ska bli mys.
Hörs i morgon!

Publicerad i tidningen, oh yeah!

Nu ska ni få höra mina allra käraste bloggläsare! I dag är ingen vanlig pissig måndag för jag fick mig en hemskt trevlig överraskning såhär på morgonkvisten. Satt på vagnen med Mikael och gnällde och drog honom i armen för att det var måndag och därmed jobb= väldigt synd om mig. Sen fick jag ett sms från Tina som löd följande "Skojar du eller...? Här sitter man på tåget och halvsover och vad får man se... Skitbra skriver gumms! Grymt!!:)". Kopplade inte alls vad fan hon snackade om först men sedan slet jag upp dagens tidning som jag lagt ner i väskan och gissa vem som är veckans nätkrönikör? Jajjemen, Sofia Quick i egen hög person.
För er som inte är bekanta med tidningen punkt.se så är det en gratistidning som Aftonbladet ger ut som dem flesta läser om man bor i Göteborg, Stockholm och Malmö, det är typ som metro. Och dem har en krönikesida som varje månad en "okänd människa" får skriva, så om man skickar in en text till deras mail så kan man komma med i tidningen. Skrev för några månader sen en liten snutt som jag tyckte var jävligt värdelös men det tyckte tydligen inte dem, så nu har jag nästan en hel sida för mig själv, med ett löjligt kort och allt. För er som inte har tillgång till tidningen kan ni kika
http://www.aftonbladet.se/punktse/natkronikan/ om ni känner er sugna, finns lite längre ner på sidan där.
Störtkul helt enkelt! Jag har smilat som en räv HELA VÄGEN till jobbet, till och med när jag tvingades betala 750 kr för ett förbannat busskort smilade jag, samma sak när jag som vanligt missade bussen och fick gå. Vilket jävla flyt jag har i år! Både veckans bloggare och nu har jag fått publicerat en krönika i en tidning som en halv miljon människor läser (det står läsarantalet på framsidan så jag var tvungen att kika, hehe). Dock tycker jag att det är lite synd att jag inte ansträngde mig mer och skrev något vettigt men å andra sidan är det väl ett gott tecken att dem till och med gillar det jag skriver som jag själv anser vara dynga.
Heja Sofia, fy fan vad jag är bra!

För övrigt så har helgen varit en av dem kanske bästa helgerna i mitt liv, helt jävla underbar.
Jag tänkte ju köpa hem lite gott käk i fredags eftersom att vi firade halvårsdag men det behövdes inte för det visade sig att Mikael redan hade planerat middag och handlat. När jag kom hem på kvällen var lägenheten skinande ren, kan poängtera att den var dubbelt så städad som den brukar bli efter att jag gått loss med dammsugaren och mopp, och jag är ändå lite av ett städfreak. Inte ett papper, en smula eller fläck så långt ögat nådde. Och som om inte det vore nog för att få mig att nästintill kollapsa av lycka så luktade det ljuvligt från köket.
Istället för att laga sin signaturrätt spagetti och köttfärssås (som visserligen är mkt mumsigt) så hade min underbara gosse slått på stort och köpt älgkött och höll på att göra potatisgrattäng vilket är min absoluta favorit, och dessutom hade han fyllt upp med inte mindre än FYRA PAKET GRÄDDFIL OCH FYRA PÅSAR DIPP till efterrätt och där bevisar han hur väl han känner mig.
En jättefin bukett med blommor fick jag också och sedan åt vi middag i köket för första gången på evigheter med tända ljus och rubbet.
Och allt detta trots att jag varit ett jävla pain in the ass och gnällt hela veckan, ett jävla PMS-monster är en underdrift. Och jag blev så glad mina kära vänner, ni kan inte ana vad glad jag blev. Hur fan kan jag ha en sån tur? Jag har fått världens bästa pojkvän och jag kommer aldrig, ALDRIG att släppa honom från mig. Alla dessa år av skit rent ut sagt, nu får jag tillbaka det och väntan har varit värd varenda minut.

I lördags fick jag med mig Mikael in till stan för att shoppa, första gången på över sex månader som vi besöker en klädaffär tillsammans, hehe. Det var snuskigt mkt folk så det var tur att vi fick napp direkt på Solo.
Herrn skulle ha ett par jeans och jag förundrades som vanligt över hur fort det går när killar shoppar. Rakt in i första affären, där snappade jag åt mig tre par som jag tyckte jag snygga, han tog med dem in i provrummet och bara minuter senare stod han i kassan och köpte två av dem. Ska jag handla byxor får jag springa i åtminstone 7-8 butiker och sedan tillbaka igen för innan jag kan bestämma mig, oftast blir det inget köp överhuvudtaget. Själv fick jag i alla fall fyndat en fräck skinnkjol inne på Gina, 99 kronor, oh yeah.
Sedan begav vi oss hem till svärföräldrarna på middag. Mathias och Josse var också där men dem kilade efter maten (Mathias var mkt mallig och belåten i sin nya jacka) och vi stannade kvar till sent på kvällen och hade det trevligt.
Kanonkäk som vanligt, en massa gott att dricka (blev alldeles lagom berusad) och sedan satt vi och tjötade och vi visade våra greklandsbilder, datorn hängde upp sig på en bild på mig i underkläder som inte alls skulle visas överhuvudtaget för svärföräldrarna och jag fick lust att gallskrika rätt ut, men annars var det kanonskoj och vi tog en taxi hem strax före midnatt.

Igår ägnade vi oss åt vår absoluta favoritsyssla och storhandlade på Coop igen, och fy fan vad käk vi har hemma nu. Frysen är så fullproppad nu att lådorna trillar ut om man drar ut dem för långt och det går knappt att stänga dörren till skafferiet.
Resten av dagen ägnades åt filmtittning som de flesta söndagar, kikade på "Analyse that" som ju är skitskoj och en skräckis på kvällen som faktiskt var rätt äcklig, så jag drömde mardrömmar som ett litet småbarn.
Färgade mitt hår också, köpte en sån där förpackning från Lorael som innehåller både färgning och slingor, fan vad jobbigt. Det är segt nog att färga mitt hår för man kan hålla på i evigheter innan allt är täckt eftersom att det är så långt och tjockt, och när man ÄNTLIGEN är färdig ska slinghelvetena i också. Hade faktiskt glömt att jag svurit för mig själv att aldrig mer ge mig in på att slinga håret på egen hand så jag blev vansinnig när jag kom ihåg hur jobbigt det är, så som vanligt gav jag upp med att använda penseln redan efter första slingan och kletade på resten med händerna, vilket inte heller är så lyckat eftersom att det kommer färg lite överallt i håret. Det blev i alla fall rätt snyggt, nyansen mahognybrun men jag tycker nog att det är mer åt det röda hållet.

Jag gick med i en liten pakt med en internetbekant som också fick en pissig början av året att år 2007 ändå skulle bli en kanonår och det ska fan veta att det faktiskt har blivit. Det började som sagt riktigt värdelöst men sedan har det bara gått uppåt, uppåt, uppåt.
Även om jag får mina depp-utbrott lite då och då så kan jag inte minnas när jag sist mådde så jävla bra. På lördag fyller jag 20 och det verkar som om det blir en helt utsökt start på mitt vuxenliv, äntligen känns inte livet som ett enda stort skämt som går upp på att jävlas med mig på alla tänkbara vis (peppar, peppar ta i trä!).

Dagens låt är rätt spyframkallande men det får gå ändå, den passar faktiskt min sinnestämning!

"Glassigt"/ Mange Schmidt
Ey yo! Mange Schmidt, määään!
Knäcker brushan...


[Ref] När du hör en bra låt och din partner är kåt ere:
Glassigt
När du har sommarlov och du håller hov ere:
Glassigt
Och när fredan är slut och du ska gå ut ere:
Glassigt
När du har sjukt bra koll och hälsan i behåll då ere:
Glassigt


[Vers]
Jag vaknar upp, Aaah, solen skiner igen
Dags för mig att gitta från lägenheten
Men först, alltid en dusch!
Inte lukta usch, stå högt i kurs för det é:
Glassigt! Glass-Glassigt!
Senare men ändå samma Dag
Lyckades jag, äntligen få tag
på nummret, till den där tjejen, du vet.
Jag ringde direkt, jag är inte diskret
Jag sa: "Ska vi hitta på nånting?"
Tillsammans, kanske göra ingenting
Kanske, bara hänga du å jag
Jag tar med mig rosor och en ask choklad
Hon föll direkt för mitt initiativ
Och ville bli en del av mitt privatliv
Nu bor vi ihop och vi har det bra
men det var bara en av många dagar då det é:
Glassigt! Glass-Glassigt!


[Ref] När du hör en bra låt och din partner är kåt ere:
Glassigt
När du har sommarlov och du håller hov ere:
Glassigt
Och när fredan är slut och du ska gå ut ere:
Glassigt
När du har sjukt bra koll och hälsan i behåll då ere:
Glassigt


[Vers] En vecka senare hände det här:
Det låter som ljug men det är sant, jag svär.
Jag grävde i fickan och kände nåt
Det visa sig vara en gammal trisslott
Jag skrapade och till min stora förvåning
Hade jag plötsligt råd med ny våning
Bubbelpool och en resa runt jorden
Det går bra nu, ta mig på orden
Med pengarna kommer massa frihet, svenne.
Jag kunde ge allt jag inte givit henne
Och även om pengar inte är allt
Kändes det jävligt ballt och det vá:
Glassigt! Glass-Glassigt!
Nu simmar jag runt i mitt pengahav
Och har inga planer på att lägga av
Varför skulle jag göra de?
Jag mår som en gud och min plånbok e fet och det é:
Glassigt! Glass-Glassigt!


[Ref] När du hör en bra låt och din partner är kåt ere:
Glassigt
När du har sommarlov och du håller hov ere:
Glassigt
Och när fredan är slut och du ska gå ut ere:
Glassigt
När du har sjukt bra koll och hälsan i behåll då ere:
Glassigt


[Vers]En dag när jag låg hemma och mös
Jag var ledig.. eller.. typ arbetslös
Ringde någon på min telefon
Det var ett hemligt nummer men jag svara ändå
Jag ångrar inte att jag gjorde så
För det hände nåt som e förunnat få
Den som ringde undra om jag vá bra
På att skriva saker så jag svara: Ja
Självklart är det gjort på det viset
Siktet är inställt på pulitzerpriset
Han sa: Då blir du nog glad ikväll
För du ska få pris ifrån Alfred Nobel och de é:
Glassigt! Glass-Glassigt!
Så nu e ja där uppe bland genierna
Och reviderar dom gamla teorierna
Det kunde man inte ha trott förut
Det här är Mange Schmidt som: Signar ut, slut.


[Ref] När du hör en bra låt och din partner är kåt ere:
Glassigt
När du har sommarlov och du håller hov ere:
Glassigt
Och när fredan är slut och du ska gå ut ere:
Glassigt
När du har sjukt bra koll och hälsan i behåll då ere:
Glassigt


Glass-Glassigt!

Glassigt!