Kaviartjuvar och svennehumor

Hehe, en rolig sak att berätta. Vet inte om ni minns att jag skrev om en stackars äldre kvinna här på jobbet som blev lite halvmobbad av två andra damer som jobbar här, jag var helt vansinnig över detta för hon är världens snällaste och är totalt jävla harmlös, att vara elak mot henne är jämförbart med att vara elak mot ett försvarslöst spädbarn. Hur som helst så såg jag och min kära mor till att chefen fick reda på hela historien och efter en antal möten med ledningen så har dem lämnat "den snälla" (ja, jag kallar henne faktiskt för det) ifred och dem har även fått varsitt rum istället för innan när dem delat för att få mindre tid för sina konspirationer och mera tid för arbetet. Sorgligt minst sagt, att vuxna människor beter sig likadant som elaka barn i skolan som man får sära på.
Hur som helst har dem nu letat reda på ett nytt mobboffer, kontorets enda utlänska man. Förra veckan kom idioterna framspringade fnissande och berättade att den ena av dem hade skällt ut den här mannen så att hela kontoret kunde höra.
Nu råkar det dock vara så att hon var så korkad (och elak) att hon vräkte på med all möjlig skit som att kalla honom för "bög", "jävla blatte" och att han borde åka hem till sitt eget land där han kunde behandla sina kvinnor som skit. Och nu Vips! Så är hon anmäld och jag gottar mig väldigt mkt i detta, hoppas att dem ger fanskapet sparken för det värsta jag vet är folk som medvetet är elaka mot andra och DESSUTOM när man är vuxen. Man tror fan att man ska slippa sånt drägg när man börjar jobba och alla är vuxna människor men en del fortsätter tydligen att vara fjortisar hela jävla livet. Tvi!

I dag är jag hemskt stolt över mig själv för jag tänkte igår att jag skulle stanna hemma idag, det kostar röven att ta sig till jobbet och jag är som sagt galet fattig nu och dessutom glömde jag att göra ordning mat att ta med och kom inte på det förrän på kvällen. Men jag är minsann här ändå! Något sen måste jag erkänna men ändå. Hann faktiskt med bussen idag, det trodde jag då fan aldrig. Hela den här veckan har kollektivtrafiken vänt sig mot mig (eller hela livet snarare...) så jag blev väldigt belåten.
I morgon är det fredag vilket innebär en ljuvlig helg och vad som är ännu viktigare, nu är det bara 6 dagar kvar tills vi åker:) Känner mig dock inte helt redo än, Mikaels badbrallor som jag beställde har inte kommit än så jag hoppas att dem skyndar på, vi har inte skickat efter papper på reseförsäkringen och inte växlat några pengar. Fast jag vet inte om det behövs? Antagligen kan man ju växla pengarna nere i Grekland sen? Nu blev jag lite nervös över det så det måste nog kollas upp. Sedan är det resväska också, ska låna en av mamma för dem jag har hemma är helt värdelösa. Gud vad härligt det ska bli att släpa hem den på buss-tåg-spårvagnen!
Ska låta håret på benen växa fritt nu också, så att det blir riktigt lurvigt och går att vaxas, förbannat tröttsamt att raka dem hela tiden när vi är där. Och just det, håll tummarna för att det fungerar att skjuta upp mensen nu också, för det blir fan inte kul att behöva gå omkring och sura med mensvärk i den värmen, dessutom missar jag ju allt härligt semestersex. Hade mitt liv var ett romantiskt drama skulle vi utföra underbar älskog på stranden i en solnedgång men något säger mig att i praktiken hade det slutat med sand i arslet, fnissande, spionerande småpojkar och något skabbigt, grekiskt häkte så vi låter nog bli det.

Nu ringde min älskade pojk som idag går under smeknamnet "Kaviartjuven". Mitt nya käcka påfund nu när jag är för jävla fattig för att köpa snordyra bullar på Pressbyrån till frukost är att ta med mig bröd och en kaviartub till jobbet (jag har aldrig tid att fixa mackorna hemma) och jag berättade denna goda idé för herrn min igår. "Mmm, det lät gott" säger han då och vad tror ni händer? Idag när jag öppnar kylen, stressad som alltid, är helt plötsligt min trogna kaviartub mystiskt försvunnen. Tack och lov hade han lämnar kvar bröd i alla fall, men jag är ändå sur för jag fick ta med mig en tub med suspekt Paprikaost som faktiskt är godare än det låter men ändå rätt värdelöst. Får göra som mamma som märker saker i frysen, exempelvis satt det tre lappar på en låda med kärleksmums (chokladkaka) sist jag var där för att norpa där det stod "Kakorna ska bjudas till gäster!", "Bort med tassarna" och "Tänk inte ens tanken!".
Undrar vem jag ärvt mitt alltmer påtagliga kontrollbehov av...

Här bjuder jag på en kanonskoj lista, har till och med gjort mig besväret att själva översätta den från engelska så att även mina yngre läsare ska få del av den.

Du vet att du är från Sverige om:
1. Du litar inte på väderleksrapporten om den inte presenteras av John Pohlman.
2. Du trodde att Astrid Lindgren var odödlig och grät krokodiltårar när hon ändå dog.
3. När det diskuteras internationella problem undrar du alltid varför "dem inte gör så som vi gör i Sverige?"
4. Du har en tendens att dela på amerikanska ord när du skriver på engelska eftersom att "särskrivning" är en en synd.
5. Du bryr dig egentligen inte om att vinna så länge Sverige slår Danmark och Finland, vad tävlingen än handlar om.
6. Du vet att Sverige aldrig kommer att vinna VM i fotboll men fortsätter heja och fira i alla fall.
7. Du har väldigt svårt för att passera gatan när det är rött ljus, även om det inte är några bilar i närheten.
8. Du anser inte en samling träd vara en "riktig" skog om den inte tar minst 20 minuter att köra i genom.
9. Du vet att det inte är sant, men du tycker ändå att det är en väldig skillnad på smaken i påskmust och julmust
10. Du vet att Sveriges vanligaste bil inte är Volvo eller Saab, utan Ahlgrens bilar.
11. Du kan debattera i timmar om skillnaderna mellan dem rosa, gröna och vita bilarna i en påse Ahlgrens.
12. Du har en favoritfärg av Ahlgrens bilar, och har en stark åsikt på denna punkt.
13. Överlag gillar du när saker är "lagom".
14. Det retar gallfeber på dig att det inte finns någon bra översättning för ordet "lagom" i något annat språk.
15. Du tror att om Sverige vinner guld i någon sport kräver ett firande som innebär att bli riktigt full och plaska runt i en stor fontän.
16. Du har ett sommarhus på landet. Det har inget rinnande vatten eller riktig toalett men du kan inte förstå varför ingen vill komma och hälsa på.
17. Du älskar Kalles Kaviar, alla utanför Skandinavien avskyr det.
18. Du försöker ständigt undvika dina grannar i trapphuset.
19. Du försöker ständigt förklara "The law of Jante" (Jantelagen) för icke-svenskar.
20. Det gör dig inget att gå upp tidigt på morgonen 24 dagar i december för att titta på 15 minuter av julkalendern på teve.
21. Du tror att du förstår danska.
22. Danskarna tror att du förstår danska.
23. När det väl kommer till kritan så förstår du inte alls danska.
24. Du dör lite inombords om du inte får din veckoransion av Mamma Scans Köttbullar.
25. Du tror att det är är tillåtet för alla att promenera på din mark och när folk utomlands säger till dig att det är privat egendom förstår du inte utan säger "But, what about Allemansratten?"
26. Du förväntar dig att folk dricker åtminstone en flaska vodka var på fest och tycker att det är normalt.
27. När du märker att någon står på din fot på tunnelbanan anser du att det bästa är att inte säga något alls eller också att hosta till eller nicka åt personen som står på din fot.
28. Du tycker att icke-skandinaver är högljudda men tycker att det är helt normalt att bli dyngrak, bröla, sjunga ikapp till "när vi gräver guld i USA" och pissa offentligt när du är utomlands.
29. Du vet vem Bamse är och älskar honom med hela ditt hjärta.
30. Du vägrar tro att snus skulle vara skadligt.
31. Eftersom att snus är så ofarligt kan du inte förstå varför inga andra är svenskarna använder det.
32. Du kan eller har kunnat tala Rövarspråket.
33. När du pratar om svenska kändisar nämner du dem alltid vid deras smeknamn fastän utlänningar inte har en aning om vem du pratar om. Exempelvis "Svennis" (Sven-Göran Ericsson) eller "Henke" (Henrik Larsson).
34. Du står hellre upp på bussen istället för att be någon flytta sin handväska från det enda tomma sätet.
35. Du ser fram emot Augusti varje år för att få samlas med dina vänner, bära fåniga pappershattar, dricka vodka, sjunga och äta kräftor.
36. När du åker utomlands på semester är det första du gör att leta upp en svensk bar eller resturang.
37. Du älskar Carola och kan alla hennes sånger även om hon blivit halvgalen nu för tiden.
38. Det stör dig fortfarande att Carola inte vann Eurovision Song Contest 1983.
39. Du ryser när du hör orden "flour-tant".
40. Det är helt okej att ta en paus i arbetet om Anja kör ett lopp och att samlas med dina kollegor framför en teve som någon tagit med sig.
41. Du säger alltid att "det där är inte riktig snö!" när det snöar i länder det normalt inte snöar i.
42. Du tycker att det är förtjusande när människor i andra länder blir upphetsade av några millimeter snö på marken som försvinner efter några timmar.
43. När det regnar hör du dig själv tänka "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".
44. Du måste påpeka att alla i Sverige inte är blonda, och att det faktiskt är så att dem flesta inte är det.
45. Du tycker bara att man är blond om man är nästan vithårig, allt annat är väldigt, väldigt ljusbrunt.
46. Även om det egentligen är äckligt att hoppa i höstackar gör det ändå därför att "Bullerbybarnen" gjorde det.
47. Allt du vet om sex har du lärt dig från "Bullen" eller KP´s "Kropp och Knopp"
48. Du blev förfärad när du fick veta att varken Skurt eller Televinken var riktiga personer.
49. Du avslutar varje telefonsamtal med "puss".
50. Du tycker att det är hemskt att "puss" och "kyss" heter likadant på engelska.
51. Om du ser en kvinna med barnvagn som ska på bussen låtsas du sova för att slippa hjälpa henne med vagnen
52. Smörgåstårta. Inga tillägg.
53. Om du är från Stockholm eller Göteborg reagerar du inte ens när du ser en 18-årig pojke med skjorta, svindyra märkesjeans, backslick och silkesscarf handla hummer i Saluhallen.


54. Du tycker att tonårsmammor är chockerande, du känner ingen som fått barn före 25 års ålder och du tyckte att DET var ungt.
54. Du vet att det är samma sak, men ändå litar du inte på Ibumetin och Paracetamol på samma sätt som Ipren och Alvedon.
55. Även om du i vanliga fall hatar Abba, Roxette och Ace of Base kommer du att älska det på nattklubbar utomlands (och du kommer förmodligen be DJ´n spela det).
56. Dina föräldar betalade dig för att inte äta godis på ett år (godislöftet).
57. Ditt mellannamn är samma som en hylla på IKEA (Exempelvis Ivar).
58. Du blir väldigt irriterad när folk utomlands inte vet att Pippi Longstocking är svensk.
59. Du täcker toasitsen med dubbelvikt papper när du använder offentliga toaletter.
60. Du skrattar åt kassa dansar på krogen trots att du är precis lika värdelös på att dansa du med.


Avslutningsvis vill jag påpeka roligaste sakerna just nu, dels att 20 frågor är tillbaka på lunarstorm, galen nostalgi! Och även att Mathias återvänt till lunarvärlden, även om hans nick bara blir gräsligare och gräsligare med åren. Nåväl, alla kan ju inte heta TobiQ, hehe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback