Yippie-kay-yay Motherfucker!

Yay! Nu är jag tillbaka igen. I går inträffade alla kontorsråttors största mardröm och därmed även min; Internet la av. Hann uppdatera dagens blogg men det var också allt och efter några Internetlösa timmar hade panik blivit utbytt i grov abstinens. För tro mig, det är inte speciellt skoj att sitta i sju timmar och glo på en Excelfil. Vid lunchtid kom jag dock på min räddning, har ju sparat ner hela manuset till Pulp Fiction för att ha något att läsa när domedagen (med andra ord den dagen då Internet sviker oss alla) infaller, så jag roade mig med att läsa igenom det vilket nog var tur. Hade troligtvis börjat gnaga på mina egna kroppsdelar annars, som dem där råttorna i experimentet där man undersökte vad som händer när råttan inte har något som helst att göra i sin jävla bur.
Oh ja, det var en hård prövning men nu är jag tillbaka igen, med nya friska tag.

Idag är det fredag och det tackar vi fan för. Jag är lite partysugen får erkännas men jag borde nog stanna hemma och ta det lilla lugna tills Zoloften slutat bråka med mig helt, även om det är väldigt mycket bättre nu.
Eftersom att Mikael är borta i kväll tänkte jag passa på att vara extra lat och dräggig, beställa hem pizza och parkera soffan låter som ett underbart alternativ. Det är ändå inget kul att laga mat till sig själv, och jag kan behöva få vara lite slö nu efter att ha lagat så galet avancerad och nyttig mat dem sista månaderna. Nåja, den har varit avancerad med mina mått mätt i alla fall. Jag kollar på Top Chef som dem sänder varje dag nu och då inser man att ens egen matlagning inte är så exotisk som man tror (jag tycker hur som helst att det var sjukt skickligt av mig att laga potatismos igår med tanke på att jag inte har en potatismosare, eller potatispress eller vad det heter utan bara en stackars stekspade). Hur som helst, tillbaka till Top Chef, där dem lagar typ sydafrikansk chiliponcherad ankspettsstuvning med rostade korianderblommor fräst i vin gjort av vattenkastanj med brunt ris och grillad mango som om det vore den mest naturliga sak i världen. Medan jag själv sitter och glor med ett ansiktsuttryck som säger "Öööööh" och skrattar som ett barn om min ostsås inte bränner fast i kastrullen. Vilket för övrigt aldrig händer, det är som om det är tekniskt möjligt att koka sås med mjöl i utan att den fastnar. Skavde av en halv knoge härromdan när jag gick loss på en kastrull med Svinto. Tyck synd om mig.

Det här är ju som synes min gnälliga-blogg-vecka. Så jag tänkte ta med en gnällig lista innan jag bli min vanliga, käcka jag igen. Nåväl, en liten överdrift där men jag brukar inte vara fullt så grinig som denna vecka.

MENINGSLÖSA, STÖRANDE SAKER SOM DRIVER MIG TILL VANSINNE:

* Fickor som i själva verket inte alls är fickor: Jag syftar på fastsydda detaljer på kläder som ska föreställa fickor men som egentligen bara är en förbannad söm. Visst kan det se snyggt ut ibland men jag skulle verkligen uppskatta om klädföretagen kunde lägga ner detta lurendrejeri. Allra värst är det när det faktiskt FINNS en ficka men någon helidiot har kommit på idén att sy igen den. Vad ska det gå ut på? Någon som har ett förslag? Allra värst är det när det är dags för tvätt där hemma och man ska leta igenom alla fickor efter tändare innan man slänger in det i maskinen och det tar dubbelt så lång tid på grund av alla dessa bluff-fickor.

* När produkter ska "piffas upp med nya, spännande smaker": Nej, omväxling förnöjer inte. Köper jag en cola vill jag ha cola och inget äckligt hopkop av diverse vanilj och citronsmaker. Detta plötsliga hat bottnar i väldigt, väldigt många felköp från min sida, som igår när jag köpte (trodde jag) en hederlig påse med kanelgifflar och upptäcker att jag lyckats fått hem den vidriga nya smaken "Gräddkola". Nej, det var inte gott och det smakade tamejfan inte det minsta gräddkola utan snarare banan, och jag vill inte ha banan i mina gifflar.
Det enda jag egentligen kan acceptera vad gäller "nya, spännande smaker" är på mineralvatten men om sanningen ska fram smakar varenda smaksatt Loka likadant oavsett om den har smaken "Skogsbär" eller "Peach Persimon".

* Väderväxlingar: Något jag avskytt sedan jag var liten. Varför kan det inte vara samma jävla väder en hel dag någonsin? Som igår, det var pissväder hela dagen och jag frös mig blå i min tunna klänning, det dök inte upp en enda solstråle på HELA DAGEN förrän jag kommit hem och placerat mig i soffan med filt och varma myskläder, DÅ börjar plötsligt solen skina och lysa rakt in på min ljuva teveskärm så att jag inte ser något.
Minns fortfarande hur vidrigt det var på dagis när det ösregnat hela dagen och man trivdes alldeles ypperligt med att leva djävul i kuddrummet när plötsligt solen tittade fram och fröknarna tvingade på en galonbyxor och skickade ut en att leka fastän det var pissblött överallt och elaka killar roade sig med att kasta daggmaskar hej vilt som krupit upp ur jorden när det regnade. Och däcken på gungorna var alltid fyllda med vatten, gud vilka traumatiska minnen...
ELLER (skulle kunna gnälla på väderväxlingar hela dagen tror jag), när man ska sola och fläker ut sig i bikini och solen går i moln varenda minut så att man måste ha morgonrocken till hands för att det blir så kallt vilket resulterar i att man sitter och tar av och på sig skiten, av och på, av och på, av och på...

*Svartsjuka: Så grymt påfrestande och oftast helt meningslöst. Jag har på sista tiden blivit skrattretande svartsjuk vilket är konstigt eftersom att jag aldrig varit det tidigare. Men jag vill lova att jag nu tar igen det med råge, så sent som igår natt drömde jag att Mikael stod och pussade en äcklig brud vid ett pingisbord och vaknade helt vansinnig och varianter av denna dröm uppstår ofta på nätterna.
Ett annat exempel är när vi sitter på spårvagnen ihop och det kommer på en snygg tjej, upptäcker då att jag sitter och försöker föra över telepatiska budskap till fotomodellen i stil med "Stick din jävla Slyna, stick, stick, stick!". Jag verkar tro att jag äger Göteborgs kollektivtrafik och att varenda person av kvinnligt kön som kliver på har i åtanke att släpa min gosse ifrån mig och våldta honom mot en stämplingsmaskin. Som tur är verkar Mikael dock omedveten om mina sinnessjuka tankar där han sitter försjunken i sin tidning och ser söt ut.
Jag är en dålig människa och en beklaglig flickvän.
* Dessa tröttsamma, tröttsamma reklaminslag: Med undantag från pingvinreklamen och några av Telias reklamer ( med repliker som: " Vad är det för saft?, Det är vanlig" och "Nä, det är det bästa materialet", så jävla bäst) så får dem flesta mig att vilja spy upp dagens kostintag. Just nu är dem mest hatade AXE-reklamen när massa brudar åmar sig för killar som har på sig den nya parfymen och säger "Boom chicha wahwaaah" och en reklam som jag tror är lokal bara för oss i Göteborg om någon jävla äventyrspark på Hisingen där dem visar klipp på massa glada barn i färgglada rutschkanor och en galen speakerröst som sjunger "Lek och buuuuslaaaandet" konstant genom hela jävla reklamen.
Åh, kom på en till reklam som jag faktiskt tycker är skoj, det är Com Hem-reklamen med dem pratande dockorna och pappadockan säger "Nu ungar så ska jag berätta en riktigt spännande nyhet" och lillasysterdockan säger "Ska vi få ett syskon?" och pappadockan svarar "Nej, nej, bättre upp!" och börjar babbla om sitt nya bredband. Det är fan humor. Gillar även den andra som handlar om att Com Hem har halva priseterbjudande just nu och pappan säger till barnen att "Kan ni vara lite halvtysta nu, nu börjar andra halvlek". Hahaha.

Fan, tro det eller ej men nu har det förbannade internet lagt ner igen! Herregud, jag hoppas att nätverket skämtar med mig. Ska ta några djupa andetag nu och tänka på något annat innan det går så illa att jag slänger ut datorn genom fönster (alternativt i fjanten som sitter i mitt rums huvud).
En halvtimme senare:
Nepp, det funkar fortfarande inte. Snart är det lunch och har det inte satt igång när jag är tillbaka blir jag riktigt, riktigt arg.
Ytterligare en timme senare:
Fy fan säger jag, fy faan...
Fyrtio minuter senare:
God damn! Det funkar, ska skynda mig utav helvete nu och uppdatera bloggen innan det lägger av igen. Tack för mig.

Istället för att ha dagens låt ska jag ha dagens Pulp Fiction-scen nu ett tag, jag är helt besatt av den där filmen och måste få dela med mig lite av dessa helt jävla oslagbara scener:

THE DISCUSSION ABOUT THE FOOT MASSAGE

Vincent and Jules walk through the reception area and wait for
the elevator.


JULES
You remember Antwan Rockamora?
Half-black, half-Samoan, usta call
him Tony Rocky Horror.
VINCENT
Yeah maybe, fat right?
JULES
I wouldn't go so far as to call the
brother fat. He's got a weight
problem. What's the nigger gonna
do, he's Samoan.
VINCENT
I think I know who you mean, what
about him?
JULES
Well, Marsellus fucked his ass up
good. And word around the
campfire, it was on account of
Marsellus Wallace's wife.

The elevator arrives, the men step inside.
VINCENT
What'd he do, fuck her?
JULES
No no no no no no no, nothin' that
bad.
VINCENT
Well what then?
JULES
He gave her a foot massage.
VINCENT
A foot massage?

Jules nods his head: "Yes."

VINCENT
That's all?

Jules nods his head: "Yes."
VINCENT
What did Marsellus do?
JULES
Sent a couple of guys over to his
place. They took him out on the
patio of his apartment, threw his
ass over the balcony. Nigger fell
four stories. They had this garden
at the bottom, enclosed in glass,
like one of them greenhouses --
nigger fell through that. Since
then, he's kinda developed a speech
impediment.

The elevator doors open, Jules and Vincent exit.
VINCENT
That's a damn shame.
Still I hafta say, play with
matches, ya get burned.
JULES
Whaddya mean?
VINCENT
You don't be givin' Marsellus
Wallace's new bride a foot massage.
JULES
You don't think he overreacted?
VINCENT
Antwan probably didn't expect
Marsellus to react like he did, but
he had to expect a reaction.
JULES
It was a foot massage, a foot
massage is nothing, I give my
mother a foot massage.
VINCENT
It's laying hands on Marsellus
Wallace's new wife in a familiar
way. Is it as bad as eatin' her
out -- no, but you're in the same
fuckin' ballpark.

Jules stops Vincent.
JULES
Whoa...whoa...whoa...stop right
there. Eatin' a bitch out, and
givin' a bitch a foot massage ain't
even the same fuckin' thing.
VINCENT
Not the same thing, the same
ballpark.
JULES
It ain't no ballpark either. Look
maybe your method of massage
differs from mine, but touchin' his
lady's feet, and stickin' your
tongue in her holyiest of holyies,
ain't the same ballpark, ain't the
same league, ain't even the same
fuckin' sport. Foot massages don't
mean shit.
VINCENT
Have you ever given a foot massage?
JULES
Don't be tellin' me about foot
massages -- I'm the fuckin' foot
master.
VINCENT
Given a lot of 'em?
JULES
Shit yeah. I got my technique down
man, I don't tickle or nothin'.
VINCENT
Have you ever given a guy a foot
massage?

Jules looks at him a long moment -- he's been set up.
JULES
Fuck you.


P.S Igår fick jag en bok av Mikaels mamma, hon e snäll D.S

Jävla gnällkärring!

Fan, jag måste nog dessvärre ta tillbaka att avslutandet av Zoloften inte påverkat mig för den har den vill jag lova. Har det senaste dygnet börjat lipa sex gånger av följande anledningar:
* Det var så sorgligt på Boston Public när Marla inte hade råd att inseminera sig.
* Det var så sorgligt på Boston Public i slutscenen när småflickor dansade ballet (fråga mig inte varför...).
* Varken jag eller Mikael lyckades få fast det ena fästet till gardinstången eftersom svinet som bodde där innan pillat ut pluggen ut hålet i betongväggen. Jag vill ha mina gardiner NU!
* Mikael tyckte att jag var varm som fan i gårkväll och ville inte ha mig hängade som en koala på sin rygg.
* Jag försov mig.
* Det var så synd om mig som hade ont i huvudet. Eller HAR rättare sagt, så jag är inställd på ett grinattack när som helst igen och har därmed inte sminkat mig.

Jag har lite svårt att avgöra om det är mitt plötsliga avbrott av pillerknaprande som gör mig överkänslig eller om det är sån jag är och att jag bara glömt bort vilken mes jag blir utan medicinering. Dessvärre är det nog precis så det är, bölandets drottning är tillbaka igen. Gud så tröttsamt.

TREVLIGT JUST NU (Ja, det är ett desperat sätt att försöka muntra upp mig själv):
* Förlängd anställning!: Hur grinig jag än är idag går det inte att komma ifrån att fy fan vad skönt, jag har fått förläng anställning till siste september nu, 3 månader till där jag vet att jag har garanterad inkomst och dessutom kan jag nu ta lite semester utan att behöva få dåligt samvete. Gud vad glad jag blev över det beskedet, en tung sten lyftes från mitt stackars hjärta.
* Mikael: Jag blir bara mer och mer övertygad om att vi är ett killer-team. Måste säga att det är rätt imponerande att vi varit ett par i tre månader nu (tre månader känns löjligt lite med tanke på hur länge jag varit dödligt kär i honom) utan att bråka en enda gång. Givetvis är inte allt gulligull hela tiden men något riktigt bråk har vi inte haft och det är väldigt skönt.
* Reklamen med pingvinerna: Gud, det var väldigt fattigt med trevliga saker just nu får jag säga, men pingvinreklamen gör mig väldigt glad. Har som vanligt glömt bort vad den går ut på, ingen aning vilket företag som gör reklam men först ser man i alla fall en pingvin som går på isen som plötsligt brister och därmed blir alla som är lika mesiga som jag dödsförskräckta och tror att han ramlat i vattnet mot sin vilja men sedan ser man en lång rad pingviner som dyker efter ner i hålet och man förstår att det antingen A) Var den första pingvinens avsikt att göra ett hål åt dem andra så dem kan simma tills platser pingviner uppskattar eller B) Alla dem andra pingvinerna visar hur godhjärtade dem är genom att dyka efter allihop för att rädda förstnämnd pingvin.
Fan vilket bra reklam.

OTREVLIGT JUST NU:
* Att bära tandställning: Fick ny tandläkare härromdan vilket var trevligt eftersom att hon inte visade några tecken på att vilja knäcka käken på mig ELLER slita upp köttsår i mina läppar vilket dem gamla tandläkaren gjorde. Dock fick jag en helt ny ståltråd eller båge som det heter med ett finare ord och jesus vad ont det gör i käften nu. Varje gång man spänner tandställningen blir ju tänderna lösa för att dem ska flytta sig och nu kan jag inte äta någonting i princip. Försökte mig på både kakor och chips igår vilket gick åt helvete och nästan resulterade i ännu fler gråtattacker.
* Bebissuget: Det känns värre än på länge och jag kan knappt trösta mig med varken tanken på inkontinens eller vaginalsprickor vid förlossning ELLER att iakta föräldrar som släpar på snoriga, gallskrikande ungar i barnvagnar på spårvagnen. Gode gud vad ont den här längtan gör, ingen som inte har en egen biologisk tickande klocka kan förstå frustrationen. Det är svårt att lyssna på sitt sunda förnuft när man längtar så mkt, även om man inser att det verkligen inte är någon god idé att avla ungar innan man har levt med pappan en längre tid och är 100% säker på att man vill fortsätta med det (det kan man ju aldrig vara såklart, men det kan ju vara bra om man åtminstone tror sig vara säker innan man planerar bebis) och har en stabil, god ekonomi. Jag VET att jag har tid på mig men jag vill böja shoppa bebisprylar, skriva graviditetsdagböcker och fundera på namn redan nu. En jävligt smart kille sa dock en sak till mig för längesen, och det är att man ska använda all tid innan man skaffar barn till att förbereda sig så att man har alla förutsättningar att bli världens bästa mamma eller pappa, så det ska jag göra. När jag väl får min unge ska jag vara en kickass, oslagbar morsa.
"The best parents are the ones that love their child long before it even arrives". (Jag är inte bäst i stan på engelsk grammatik men jag antar att ni förstår innebörden).
* Mina jävla ben: Inget fel på benen stort sett, är rätt tacksam över att dem finns men jag är dödligt trött på att jag alltid lyckas pryda dem med sjuhundra blåmärken. Det är för mig en gåta hur man lyckas få blåmärken när man in i det längsta undviker att röra på sig men på något sätt lyckas jag alltid se ut som en femåring som klättrat i träd. Märkte just att jag har ett fett blåmärke som pryder höftbenet, hur fan gick det till? Känner mig verkligen hemskt sexig.
* Nya arbetsuppgifter: Jag är nog lite konservativ ändå, men jag hatar när såna saker förändras. Trivs bra med att ägna mig åt samma förbannade uppgifter och siffror varje dag, det är bara tröttsamt att tvinga hjärnan att lära sig nåt nytt eftersom att allt ändå är tråkiga än döden på det här stället.

Trivdes med att skriva i punktform idag så här kommer en lista på köpet:

BRUKAR DU KOMMA I TID:
Ja, är jag sen brukar det vara ett medvetet drag som oftast beror på att jag attackerar mobilen när alarmet ringer på morgonen och ger blanka fan i det jag ska komma i tid till.
VAD HADE DU I DIN MUN SENAST:
Har en portionssnus inne just nu.
HAR DU BRA KONDITION:
Nej, åttioåringar simmar förbi mig i simbassänger.
NÄR MÅR DU BRA:
På fredageftermiddagar och när jag ligger och myser med herrn.
NÄR BLEV DU FOTAD SENAST:
Av Mikales mamma när vi grillade.
HUR KÄNNER DU DIG NU:
Sjukt trött och konstant gråtfärdig.
VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER:
Måste nog vara svart, men har rätt mkt kläder i glada färger också.
KAN DU LAGA MAT:
Ja det kan jag, min lasagne igår var ljuvlig! Även om jag bara medgav till Mikael att "Jo, det var ju rätt gott".
VAD PLUGGAR DU:
Ingenting, tack gud.
VAD TYCKER DU OM FÖTTER:
Är inte rädd för fötter som många andra men har knappast någon fetisch heller. Dock hade man ju inte kunnat köpa skor utan fötter så jag får väl säga att jag älskar dem.
ÄR DU SMART:
Ja, som ett ljus.
BLIR DU BRA PÅ KORT:
Nej, det blir jag VERKLIGEN INTE.
VAD HAR DU PÅ DIG:
Leggings och lång vid tröja.
ÄR DU AKTIV I SKOLAN:
Nej det var jag inte, med undantag för Psykologilektionerna.
NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST:
Som sagt, för att det var synd om mig som hade huvudvärk.
VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET:
Det borde det ju vara, men jag skäms inte så ofta.
HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR:
Ja den var finfin.
DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN:
Cola, mitt sätt att få i mig koffein utan att knarka kaffe.
ÄR DU NYTTIG:
Aldrig.
NÄR BRUKAR DU GÅ OCH LÄGGA DIG:
Åker hemifrån runt klockan 6 på morronen så vi går och lägger oss runt 22 redan.
VAD SKA DU GÖRA I SOMMAR:
Jobba.
HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB:
Jag har haft många jobb.
VARFÖR HÅNGLAR MAN:
För att det är en av världens trevligaste tidsfördriv.
ÄR DU BLYG:
Nej inte speciellt.
VILKEN TID GICK DU UPP IDAG:
Vaknade 06.40 men låg kvar en stund.
VAD HAR DU FÖR SNITTBETYG?
Oj då, ingen aning. Men jag fick flest VG i slutbetyget.
VILKEN IDROTT SYSSLAR DU/HAR DU SYSSLAT MED?
Spelade handboll för många år sedan i några månader.
VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?
Spelade SIMS URBZ på Emelies playstation.
VILKET DATORSPEL SPELADE DU SENAST?
Fick äran att prova på herrn älskade World of warcraft.
TROR DU PÅ KÄRLEK VID FÖRSTA ÖGONKASTET?
Ja.
HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
Hmm, svårt att säga men på fem starköl brukar jag bli packad.
GILLAR DU POLITISKA BAND?
Dem som håller med om min politik.
HAR DU STJÄRNOR OCH KAJAL?
Vadå stjärnor? Kajal har jag i alla fall även om jag sällan använder den.
BRUKAR DU SMINKA DEJ?
Oftast.
ÄR DU NÖJD MED DITT LIV?
Jag är rätt nöjd ja.
VAD VILL DU JOBBA MED?
Jag vill skriva.
HAR DU TRÅKIGT JUST NU?
Ja.
ÄR DU MUSIKALISK?
Nej. På fyllan brukar jag dock tycka att jag är det (tycker i för sig att jag är bra på alla sätt och vis på fyllan).
KATEGORISERAR DU DEJ SJÄLV I NÅGON STIL?
Nej.
ÄR DU BORTSKÄMD?
Nej, mkt kan man anklaga mig för men bortskämd är jag då fan inte
I FICKORNA:
Har inga fickor idag.
VAD STOD DET I DET SENASTE SMS DU FICK:
"Ja fy fan vad tråkigt, regnar på mig hela tiden! Vad gör du du för nåt skoj? Puss".
VEM MAILADE DU SENAST:
En tjej som läser min blogg.
VEM RINGDE DU TILL SENAST:
Mother dear.
ROLIGAST FÖRRA VECKAN:
Besöket hos Tina.
FAVORITMYNT:
Femmor. Jag älskar femmor.
FAVORITHUND:
Har ju tre vilket betyder att jag omöjligt kan välja. Ceasar, Selma och Sigge, gud vad ni gör mig lycklig.
FAVORITJUICE:
Ananas-apelsin.
NÖDVÄNDIGIA KÄNDISAR:
En förbannat bra fråga...
BÄSTA GRANNEN:
Känner ingen av grannarna hemma än så länge men det finns många söta gubbar i vårt hus som brukar hålla upp dörren för mig.
ÄR DU KÄR I NÅGON DU NÄMNT I DE TIDIGARE FRÅGORNA:
Ja, jag är ganska kär i någon tidigare nämnd ja.
HUR LÅNG ÄR DU NU:
176,5 cm.
HAR DU VÄXT NÅGOT DET HÄR ÅRET:
Det tvivlar jag på.
HUR LÅNGT HÅR HAR DU:
Till mitten av ryggen ungefär.
ÄR DU NÖJD MED DET:
Ja.
VAD SÅG DU PÅ TV SENAST:
Family guy.
BRUKAR DIN TELEFONRÄKNING VARA HÖG:
Har kontantkort, ringer kanske för 300 spänn i månaden.
VARFÖR BLEV DU ARG SENAST DU VAR DET:
Den där jävla gardinstången...
HUR OFTA STÄDAR DU:
Cirka en gång i veckan (dammsuger och sådant dvs).
KEPS ELLER MÖSSA:
Mössa. Dels för att jag gillar mössor och dels för att inga kepsar passar min jätteskalle.
KÄNGOR ELLER PUMPS:
Pumps! For god sake...
DVD ELLER VHS:
Dvd.
HAR DU NÅGONSIN FÄRGAT DITT HÅR SVART:
Ja, funderar på att göra om det till hösten.
BRUKAR DU GÅ PÅ MCDONALD'S:
Det händer en gång i månaden i alla fall.
EMINEM ELLER BRITNEY SPEARS:
Eminem givetvis.
HAMBURGARE ELLER PIZZA:
Måste jag välja blir det pizza.
TV ELLER RADIO:
Tv.
KAN DU KÖRA BIL:
Verkligen inte.
VARFÖR FYLLDE DU I DETTA TEST:
Jag vet inte, det var grymt tråkigt. Den saken är klar.

Kände ett plötsligt galet hat mot det här inläggen nu och känner mig tvungen att avsluta. Klart slut, hörs i morgon.

Sum of all fears

Får väl börja med att gå igenom helgens händelser i korta drag då.

I torsdags knallade jag runt i stan efter jobbet en bra stund. Borde egentligen hålla mig borta från stan eftersom det alltid, utan undantag slutar med att man köper sig något. Fast jag tyckte i för sig att jag varit strålande duktig som jobbat på min lediga dag så jag unnade mig lite shopping. Köpte en vit klänning till midsommar, hemskt söt, en svart kjol (med hög midja, tro det eller ej! Den är fin som fan underligt nog) och sedan gick jag in en runda på Kondomeriet. Var frestad att köpa med mig en massa skoj saker men sansade mig och handlade bara sådant som nästan kan klassas som barntillåtet (med andra ord lät jag bli diverse analpluggar i form av ankor och gag-balls som såg ut som fotbollar, även om det hade varit kul att se Mikaels reaktion när jag plockade upp det).
Jag kom hem till en totalt fläckfri lägenhet, med tanke på hur det såg ut innan hade herrn min städat som en jävla dåre. Och... jag tar tillbaka det där med att jag inte gillar blommor. Dem är visserligen lite skrämmande och vad gäller skötsel förvandlas jag till ett stort frågetecken men jag hade fått mitt livs första spontana blombukett, utan att det varken var alla hjärtans dag eller min födelsedag. Höll på att börja böla direkt, med lite alkohol i kroppen hade jag tjutit som ett bistucket spädbarn. Jag hade fått frågan om min favoritfärg tidigare och dragit till med "Nja, jag gillar la tjejiga färger, typ rosa och lila" och jag hade fått en bukett med rosor, både rosa och lila. Dessutom hade gossen köpt en jättefin vas till och tanken på HONOM som inte bara smyger in i en blomsteraffär och letar blommor utan dessutom väljer ut en vas till gör mig så jävla glad, för det är knappast hans drömsysslor. Fy fan vad jag älskar dig Mikael, fy fan vad jag älskar dig!

Vaknade upp något bakis på midsommarafton vilket inte riktigt var planen (hade ju tänkt vara sanslöst fräsch under middagen med hans föräldrar), men efter lite spackel och den söta nya klänningen var jag fit for fight i alla fall.
Åkte in och mötte upp Mikaels mamma och pappa i stan, höll på att bli dränkt i ösregnet på väg in och fräste som en katt men väl framme var allt frid och fröjd igen.
Käkade middag på en Persisk restaurang i centrum, vi var fega allihop och beställde in gamla hederliga rätter från grillen. Ska man betala över 100 spänn för en måltid känns det bättre att satsa på saker som Entrecote med pepparsås än mystiska grytor och ris med kanel. Det var väldigt trevligt, inte så midsommaraktigt kanske, men vi hade jävligt skoj och hann svepa en hel del bärs. Jag är barnsligt förtjust i mina nya "svärföräldrar" (lugn Mikael om du läser det här, jag är inte gift och besatt i tankarna redan men finner inget bättre ord), tycker att det är grymt skoj att umgås med dem. Det är nästan löjligt, jag klappade nästan händerna när jag fick reda på att vi skulle ut och äta, och ändå var det min egen idé, "Åh, åh! Kan vi inte vara med din mamma och pappa på midsommar, det kan vi väl? Det kan vi väl!".
På vägen hem var Mikael lite groggy och jag var snöfull. Hade lite djävulskap för oss på spårvagnen (vad det var är definitivt något som mår bättre av att förbli en hemlighet) och när vi äntligen kom fram var jag så kissenödig att jag fick springa in i geggan under ett träd med mina högklackade guldskor och vita outfit och kisse. Käre gud, vad jag avskyr att kissa ute. Mikael höll på att skratta ihjäl sig när jag satt där med arslet i vädret och tömde min stackars blåsa och en tjej gick förbi på stigen- typ två meter ifrån mig. Som tur är var jag så full att jag inte brydde mig och resten av kvällen drack jag cola.
Fick årets bästa SMS av Veronika och höll på att skratta ihjäl mig: " Hej Hjärtat!:) vad har ni för er idag? Glad påsk, jag älskar dig!". Fan vet att hon ska få höra den felskrivningen många år framöver.

I lördags var det synd om mig, vaknade inte förrän långt fram på dagen och mådde kasst, dock inte av baksmälla som man skulle kunna tro. Kollade på teve en stund, men sedan fick jag gå och lägga mig igen för jag hade en sjuk huvudvärk. Mikael kom in och vecklade in mig som en kåldolme i täcket och sedan sov jag tills 20 på kvällen. Höll på att kräkas i stekpannan när jag lagade mat och fick sedan i mig en enda tacos, då var jag sur kan jag lova.
I går var i alla fall en bättre dag, fick tvättat en massa kläder och lagat en mkt god middag om jag får säga det själv. Jag, som numera är en mästerkock av sällan skådat like gick till och med och handlade en massa underliga maträtter och gjorde tzatsiki. Snacka om att ha avancerat från att äta pasta indränkt med parmesanost varje dag tätt följt med chips och dipp.

Har fått ännu en idé till en egenskapad lista, jag har uppenbarligen alldeles för mycket fritid. Det är en förbannad tur att jag har så många läsare på min blogg, för även om det bara är meningslöst dravel så känns det ju bra att man kan underhålla folk med sin dynga:

UNDERLIGA SAKER SOFIA QUICK (AV NÅGON OUTGRUNDLIG ANLEDNING) ÄR VÄLDIGT, VÄLDIGT RÄDD FÖR:

* Skära mig på papper: Har säkert nämnt det redan, men bara tanken på det ger mig gåshud. Ett av mitt livs mest obehagliga stunder var när jag tittade på "Jackass the movie" och dem roade sig med att rycka papper mellan fingrarna, tårna och i mungiporna. Fy fan, jag mår dåligt bara jag tänker på det, det känns nästan som jag måste springa på toa i ren panik. Med andra ord är det kanske inte så lyckat att jobba på kontor när man är dödsrädd för att ta i papper, men jag brukar klara mig rätt oskadd. Det kunde varit värre, Mikael och Mathias kände tydligen en kille via sitt onlinespel som var sjukskriven och vägrade lämna huset för att han var rädd för kuvert. Förstår inte varför denna kuverträdsla skulle hindra honom från en normalt liv men jag är alltid tacksam när folk är konstigare än mig.

* Fåglar: Jag är rädd för fåglar i alla former, var precis på ett toalettbesök till följd av illamåendet jag fick av att analysera papercuts här över och tänkte ut att jag skulle skriva "Bortsett från sparvar då" men jag inser att jag nog är lite rädd för sparvar också, även om jag tycker att dem är sjukt söta. Jag är livrädd för att dem ska flaxa i mitt ansikte, bajsa på mig eller sätta klorna i mina ögon. Allra läskigast är svanar och påfåglar.
Glömmer aldrig den fasansfulla upplevelsen när jag var kanske tio år gammal och satt på en bänk och åt glass när mamma plötsligt väser "Sofia, sitt still nu, det står en stor påfågel bakom dig" när vi var i slottskogen. Höll på att börja gallskrika i ren panik när jag såg aset komma vaggande mot mig i ögonvrån, med siktet inställt på att picka sönder mitt ansikte. Det är faktiskt mammas fel att jag är rädd för samtliga djur som jag är rädd för. Det är hennes fel att jag är rädd för katter "Ibland så rivs dem utan att det är meningen bara för att dem tycker att det är skönt" eller hästar "Man kan aldrig lita på en häst, så fort man går bakom dem så kommer dem att sparka bakut". Hur som helst är jag väldigt rädd för fåglar och skulle helst slippa deras existens. Dock accepterar jag ju småfåglar som sparvar och sädesärlor samt ankor, för dem ser så mjuka ut och snurrar så roligt på sina gummiaktiga fötter. För övrigt vill jag spöa alla idioter som av någon underlig anledning får för sig att stå och kasta bröd till galna måsar på stranden eller till fågelvärldens motsvarighet till råttor, dessa otäcka duvor.
* Kyrkor: Jag är väl inte direkt rädd för kyrkor men kommer in i en slags förskrämd stämning när jag tvingas befinna mig i en sådan. Dels för att jag förknippar kyrkor med begravningar och dels för att dem är stora och ekar och för att jag inbillar mig att alla kristna är sektmedlemmar. Jävligt orättvist, jag vet det, vill inte på något sätt hacka ner på religiösa människor, hade önskat att jag varit mindre skeptisk och troende själv men i kyrkor väntar jag bara på att alla ska få lysande röda ögon och vända sig mot mig som robotar och utföra någon slags gudomlig lobotomi. Fy...
* Mynt: Tack gode gud för att kontokortet blivit uppfunnet, äntligen slipper man tvingas bära omkring på massa otäcka kontanter. Sedlar går bra men mynt kan ge mig panik, dem luktar äckligt och jag är övertygad om att dem är besmittade. Det här är tamejfan också mammas fel! Det är hon som inbillade mig att mynt är det snuskigaste man kan ta i redan som liten "Men usch! Tänk om någon äcklig gubbe har varit och kissat och hållt i sin äckliga, kissiga snopp och sedan tagit i dem där mynten utan att tvätta händerna först!". Herregud, inte konstigt att man blir sjuk i huvudet som äldre, snacka om freudiansk upplevelse. Förutom mynt gäller detta även dörrhandtag, stoppknappar och andra föremål som massa människor tar i dagligen.
* Att åka moppe: Det var nog tur att jag aldrig fick någon moped när jag fyllde femton, för jag hade troligtvis inte vågat köra skiten. Eftersom att jag är en trafikfara även som fotgängare är jag livrädd för att köra saker, kommer aldrig våga mig på att köra bil tror jag. Jag var till och med dödsförskräckt när jag seglade optimistjolle som liten, det säger ju en del. Skyller dock mopperädslan lite på Emelie som alltid envisades med att köra som en dåre i svängarna när man satt där bak förr i tiden.
* Tonåringar: Usch, det finns inget som är så skrämmande som att möta ett gäng pubertetssvin. Killarna är ofta gapiga och bråkiga medans tjejerna är rätt och slätt onda. Det spelar ingen roll att man numera blivit gammal och grå och att dem som är fjorton, femton år ger blanka fan i en nu för tiden, jag förväntar mig ändå att det ska bli ett jävla liv när man går förbi. Jag har varit fjorton år själv, så jag vet hur dödligt brutala dem kan vara. Största skräcken är väl att tvingas bli klassföreståndare för en aggressiv, totalt ignorerande högstadieklass. Nej, tacka vet jag äldre män och snälla tanter med små hundar.
* Stopp i toaletten: Jag har i mitt snart tjugoåriga liv aldrig varit med om att det blir stopp i toan, och det är jag dödligt tacksam över. Jag har fruktat att detta ska hända enda sedan en gammal pojkväns mamma pratade om att det blivit stopp i deras källartoa och det hade flytit omkring bajskorvar överallt. Det finns inte en chans att jag skulle klara av att vada omkring i en översvämmning av toavatten och torka upp bajskorvar som flyter omkring, aldrig i helvetet. Hade nästan hellre sett mig om efter en ny lägenhet och aldrig mer gått in där igen. Just därför är jag sjukt imponerad av alla mina tjejkompisar som jobbar i vården klarar av att byta blöjor och torka spyor dagarna i enda. Gigantisk jävla eloge till er.
* Dockor som får liv: Ja, jag behöver väl inte förklara detta mycket närmare. Dock är det clowndockor som är speciellt skrämmande, ladde ner Poltergeist om ni inte har sett den så kommer ni att förstå varför. Så mina framtida döttrar kan ju glömma direkt att få en massa dockor i present, om dem inte går med på att gömma undan dem på natten det vill säga.
* Att någon ska läsa min dagbok: Lite ironiskt får medges, med tanke på att främlingar över hela Sverige läser min blogg varje dag, men det är självvalt. Jag minns mina panikartade mardrömmar från högstadiet då jag drömde att skolans "tuffa gäng" kom hem till mig och läste högt för varande ur min dagbok och skrattade elakt. Gode gud, låt det aldrig hända.

Oj då, man märker verkligen att jag inte skrivit på några dagar nu, jösses vad mycket text det blev. Får väl nöja mig med dagens lista och sedan säga adjö, om någon ska orka läsa igenom skiten:

DAGENS VILL HA: Idag är jag verkligen sugen på att gå och handla, lönen ska ju ha kommit och allt. Tänkte lura ut mamma på lunchen så att jag får kika lite på gardiner till vardagsrummet.
DAGENS KLÄDSEL: Svart sidenkjol och grått linne.
DAGENS SMINK: Mascara och puder, som vanligt.
DAGENS FRISYR: Hästsvans. Ser lite lagom snobbigt ut till den snobbiga kjolen och idag känner jag för att se lite preppy ut.
DAGENS HÄNDELSE: Jag och Mikael såg ekorren vi sett innan igen, lovely! Att jag gick upp klockan 5 i morse för att ta vagnen med herren istället för att sova en stund till och ta bussen är i för sig en storslagen händelse i sig.
DAGENS LÅT: ?.
DAGENS PLANER: Leta gardiner som sagt, sedan ska jag sluta tidigare för jag ska till tandläkaren som vanligt. Har jag turen på min sida får jag skjuts in till stan dessutom, jippie!
DAGENS SAKNAD: Vackert väder, vart fan tog du vägen? Visste väl att värmeböljan bara var ett elakt skämt från högre makter. Allt för att göra mig ledsen, buhu.
DAGENS DUMMASTE: Inget eller ingen som varit så dum hittills, jösses.
DAGENS SJUKA: Dålig i magen, hoppas inte att det beror på gårdagens kyckling så att jag numera har salmonella.
DAGENS DROG: Nikotin.
DAGENS ROLIGASTE: Lönen!
DAGENS FAVORIT: Min nya kjol, fy fan vad den är fin.
DAGENS KÖP: En flaska cola.
DAGENS GODIS: Tog med mig en hel påse bullar hemifrån som redan är slut.
DAGENS HUMÖR: Finfint, trots att det är måndag och att jag sov som en kratta.
DAGENS ORD: ?

Puss på er gullhönor!

Take me home to a place I belong

Jösses, jag är på jobbet idag fastän jag egentligen är ledig. Jag är så duktig att jag nästan får gåshud, och gud vad skönt det är att ha nästan hela kontoret för sig själv. Tröttnar jag på att jönsa omkring på internet har jag en massa bra böcker som jag kan roa mig med att sitta och läsa utan att någon märker det.

Helt underbar dag i Frillesås igår! Var lite halvgrinig på eftermiddagen och väldigt trött på bussen ner, men så fort jag klev av blev jag helt i extas. På sommaren är Frillesås Sveriges lätt finaste plats, och nu råkar det ju dessutom vara "byn" (för inte fan kan man kalla det en stad) där jag växte upp. Jag skuttade hem till Tina, glad i hågen med ciggen i mungipan och njöt av alla bekanta platser på vägen och hånskrattade åt alla man såg som man kände igen från förr.
Väl hemma hos Tina mötte jag först Findus som stod utanför huset och ville kela en lång stund. Blev givetvis på ännu bättre humör av en mysig stund med en av dem få katter som inte skrämmer skiten ur mig (ja, jag är rädd för katter) och sedan blev det ännu bättre när jag såg att världens bästa och snyggaste Tina hade maten klar och dukat jättefint på altanen. Bortsett från ett totalt livfarligt parasoll som verkade leva sitt eget liv var måltiden väldigt njutfull.
Sedan gav vi oss ut på en hiskeligt lång promenad längs stränderna, jag envisades med att besöka samtliga. Fick massa jävulska myggbett och ett konstigt snigelliknande djur som Tina skrapade bort med ett snäckskal från mitt ben medan vi båda tjöt som rävar, men annars var det mycket trevligt. Fick både gå barfota i sanden och sitta på en klippa och filosofera, gud vad jag har saknat det.
Promenaden avslutades med le grande finale, vi gungade gungbräda nere på Torstensviks lekplats, jag blev helt vild när jag såg den och Tina var inte sen att hänga på min idé. Vi insåg att vi blivit alldeles för gamla för gungbrädor eftersom att vi glömt totalt hur man kom upp på den, så till sist löste vi det hela genom att Tina fick sätta sig först och sedan fick jag hänga mig i andra sidan och hoppa upp fort som satan innan den flög upp igen.
Sen var vi vakna löjligt länge och pratade gamla minnen och var allmänt nostalgiska och gråtmilda, så inatt blev det inte mkt sömn kan jag lova, men det rör mig inte i ryggen. Det var en helt jävla underbar kväll och jag borde verkligen åka dit oftare.
Jag är helt överförtjust över intresset att läsa min andra blogg som jag berättade om igår, eller utkastet på en liten "bok" om mitt liv eller hur man ska kalla det. Riktigt häftigt känns det, och jag är förvånad även om jag visste att mina trogna läsare är många. Till och med folk som läser min blogg på andra ställen än Lunarstorm har hört av sig, läsare som jag inte ens visste att jag hade.
Blir lite trött på mig själv dock, själva grejen med att ha en anonym blogg är ju att folk inte ska veta vem det är som skriver den, vilken ni nu ändå kommer göra, men eftersom jag bara ger ut adressen till s.k "främlingar" så misstänker jag att ingen skada är skedd. Sånt där hemlighetsmakeri är verkligen inte min grej.

Har snott en lista jag sett på flera ställen nu:

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
Jag tänkte högt till Tina och sa "Fy fan, ser du att jag ser ut som en jävla rumpnisse?" Håret var helt vilt och stod åt alla håll ett hår möjligen kan lägga sig åt.
2. Hur mycket kontanter har du på dig?
Jag som aldrig har kontanter har av någon underlig anledning en hundralapp i plånboken, sedan har jag en massa mynt som Mikael lassar på mig eftersom han hatar mynt och vet att jag behöver dem vill kiosken på jobbet.
3. Vilket ord rimmar på "test"?
Många ord rimmar på test.
4. Favoritplanet?
Utomordentligt fånig fråga måste jag säga, tänkte dra till med att säga solen men insåg att det ju är en stjärna. Har hur som helst inga kärleksfulla böjelser mot någon annan planet än jorden.
5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
Mikael.
6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?
Jag slutade att bry mig om ringsignaler för ungefär en livstid sedan, jag har ju ändå alltid mobilen på ljudlös. Nu har jag i alla fall en signal med en jamande katt och massa käck musik i stil med "Kalle Johansson". Fast jag kunde lika gärna haft den vanliga ring-ring, är totalt ointresserad.
7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
Klänning med rosa bolero över.
8. Sätter du etiketter på dig själv?
Nja, jag har ju mina principer som jag håller stenhårt på, exempelvis är jag råsosse och allmänt mongo, det är väl en form av etiketter.
9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
Inget alls såvitt jag sett.
10. Ett ljust eller mörkt rum?
Föredrar rätt ljusa rum antar jag.
11. Vad gjorde du vid midnatt?
Låg i dubbelsängen med Tina och babblade. Som vanligt tjötade jag så mkt att jag inte märkte att hon somnat för längesen.
12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?
" Det var tydligen en film, Colors kl 9 på 6:an. Saknar dig, inte lika kul o kolla på tv själv:)".
13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven?
Vid Frölunda centrum, cirka 5 minuter hemifrån oss.
14. Vilket uttryck använder du mest?
Måste vara meningar som kombineras med svordomar "Det var det jävligaste jag hört", "Åh fan" etc.
15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Tinas katt Findus.
16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
Som sagt, katten.
17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
Öl och nikotin.
18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
Ingen så vitt jag vet, jag tar kort alldeles för sällan.
19. Vilken ålder har varit bäst hittills?
När man var liten, lågstadieåldern, då var livet lätt. Fjortisåren var visserligen kul, men samtidigt dem värsta åren.
20. Din värsta fiende?
Personen jag hatar mest är min f.d styvmor.
21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
En blå tråkig bakgrund bara, på datorn där hemma har jag en bild från studentbalen.
22. Vad var det senaste du sa till någon?
Bortsett från att prata med mig själv så var det när jag hejade på några gubbar på kontoret på väg till mitt rum.
23. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
Pengarna är ju lockande måste jag säga, men med tanke på hur slö jag är tror jag faktiskt att jag hade valt att kunna flyga. Vilken jävla grej.
24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Jag älskar en person alldeles särskilt enormt mycket just nu.
25. Senaste låten du lyssnade på?
"Shoot me"/Metallica.


Nu saknar jag min Mikael väldigt, väldigt mycket faktiskt. En natt isär är definitivt mer än nog, längtar verkligen till att komma hem till honom igen. Dessutom har vi en underbar långhelg framför oss, långhelger är det kanske bästa som finns.
Det blir nog ingen semester för mig den närmsta framtiden, mitt kontrakt går ut den sista juni och jag pratade med chefen igår och han har lovat mig jobb en månad till, sedan vet han inte. Har varit anställd på den här avdelningen i sex månader då och enligt reglerna måste dem ju fastanställa en då, vilket företagen knappast är sugna på. Så jag vågar inte ta någon semester i Juli om det skulle visa sig att jag kanske inte får jobba kvar sen, även om jag betvivlar att det skulle gå så illa. Buhu, jag som verkligen såg fram emot lite ledigt, men å andra sidan sett är Augusti min favoritmånad så att vara ledig då kommer knappast att vara någon plåga det heller, men det hade varit skönt med lite tid att vila upp sig minst sagt.
I morgon är det ju midsommar, förmodligen ska det firas med att gå ut på stan och käka middag med Mikaels föräldrar, det ska bli skitmysigt. Är inte sugen på något stort fyllekalas och dessutom ska ju vädret bli bajs. När man tittar ut genom fönstret idag ser det ut som om det är november eller något. Tänkte stanna till i stan och kanske inhandla något nytt att ha på mig i alla fall, det är ju trots allt midsommarafton även om det känns som det är första advent. En klänning får det bli, jomenvisst. Eller möjligtvis någon söt topp, sett lite fina grejer på HM. Det är inte helt omöjligt att ett par skor slinker ner heller, fast då kommer jag väl få skäll av Mikael och tvingas slänga något gammalt par, hemska tanke.

Förresten ska jag få en överraskning idag, tänkte sluta tidigare men fick stränga order att inte dyka upp tidigare än jag brukar, för saker skulle "ordnas" innan jag kom hem. Jag är så nyfiken att jag nästan bli illamående! Mitt psyke klarar inte riktigt av att veta att en mystisk överraskning ska dyka upp, jag blir helt skogstokig och överanalyserar allt. Det kommer att sluta med att jag inte alls blir överraskad eftersom att jag vid det laget redan tänkt ut varenda möjlighet som det skulle kunna vara och är beredd på precis vad som helst.
Hur som helst ska det bli spännande och mer än någonsin är jag övertygad om att DAMN! I´M A LUCKY GIRL!
Gud vad den där mannen gör mig lycklig!

DAGENS VILL HA: Ingenting! Jag har allt jag behöver, en underbar kille, vänner av världseliten, snygg lägenhet, pengar på kontot, en söt lillasyster och galna hundar, 3 stycken!
DAGENS KLÄDSEL: Samma som igår, hann inte packa ner ombyte igår innan jag åkte hemifrån.
DAGENS SMINK: Mascara och lite puder.
DAGENS FRISYR: Hästsvans, var tvungen att fånga upp helveteshåret för att inte se ut som en afroattack.
DAGENS HÄNDELSE: Givetvis den mystiska överraskningen.
DAGENS LÅT: ?.
DAGENS PLANER: Slappa som fan på jobbet hela dagen, får passa på nu när jag är själv. Sedan ska jag ta en sväng i stan och efter det ska jag hem till min käre sambo.
DAGENS SAKNAD: Efter att besökt Frillesås förstår jag att jag verkligen saknar landet, även om jag trivs förträffligt med att bo i stan.
DAGENS DUMMASTE: Idiotarkitekten som gjort ritningarna till det nya parhussområdet nere i Frille, husen ligger så tätt att dem lika gärna kan slå in väggarna och bo i ett enda stort kollektiv.
DAGENS SJUKA: Pigg som en mört hittills!
DAGENS DROG: Nikotin (börjar bli en aning tjatigt...).
DAGENS ROLIGASTE: Att Tina ska spendera midsommarhelgen i en kompis sommarstuga som har varken el eller vatten. Ser hennes frustration framför mig när hon varken kan duscha, ladda mobilen eller ens tända en lampa, moahaha:D
DAGENS FAVORIT: Den kommande långhelgen givetvis.
DAGENS KÖP: En sallad, två bullar, en snusdosa och två flaskor med dricka på Pressbyrån till hutlöst pris.
DAGENS GODIS: Inget än så länge, men vänta bara tills jag kommer hem.
DAGENS HUMÖR: På topp.
DAGENS ORD: Blogg. Det är väl mer dagens grej egentligen, är väldigt sugen på att fortsätta skriva i dag!

Sedan har vi ju dagens låt också, idag blir det en goding som tillägnas gamla Frillesås, en riktig byhåla som jag är glad att jag kommit ifrån, men som ändå alltid kommer vara mitt sanna hem.

"Take me home, country roads"/John Dever

Almost heaven, West Virginia
Blue Ridge Mountains
Shenandoah River -
Life is old there
Older than the trees
Younger than the mountains
Blowin? like a breeze


Country Roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain mamma
Take me home, country roads


All my memories gathered ?round her
Miner?s lady, stranger to blue water
Dark and dusty, painted on the sky
Misty taste of moonshine
Teardrops in my eye


Country Roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain mamma
Take me home, country roads


I hear her voice
In the mornin? hour she calls me
The radio reminds me of my home far away
And drivin? down the road I get a feelin?
That I should have been home yesterday, yesterday


Country Roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain mamma
Take me home, country roads


Country Roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain mamma
Take me home, country roads
Take me home, down country roads
Take me home, down country roads

Narcissist och spegelterrorist

Idag blev jag väldigt sen. Drog ihop en kass ursäkt om att spårvagnarna stått still och så vidare, men i själva verket var jag trött och smått bakis och tog tillfället i akt att åka med ett senare tåg nu när jag äntligen fått en nyckel hem, vi har bara haft en tidigare och varit tvugna att åka hemifrån samtidigt på morgonen. Skyller på min lille gosse att jag var slö i morse, för han snarkade i en ljudnivå som liknade ett helt zoo och tog upp hela jävla sängen hela natten så att jag fick ligga upptryckt längs med väggen på sidan som en jävla plattfisk. Aldrig har jag mött någon så svårväckt, jag försökte tamejfan med ALLT, jag vrålade, sparkades, nöp honom i bröstvårtorna, kittlade honom under fötterna och till sist gick jag och hämtade min mobil och satte på ringsignalen på högst volym och höll den vid hans öra, inte fan vaknade han ändå. Jag undrar hur det fan är möjligt att han vaknar och störs av mina snarkningar, det kanske är lögn från hans sida för att få lite medlidande, vem vet, hehe.

I dag ska jag bege mig ner till Frillesås och hälsa på hos Tina, vi ska ha det mysigt som fan. Hon pratade om att eventuellt ta ett dopp i havet vilket låter som en oerhört dålig idé med tanke på temperaturen, men eftersom att vi är uppväxta på stranden i princip båda två så vore det skamligt att låta bli. Herregud, en gång badade vi ju i februari!
Jag är ju ledig i morgon men det är tråkigt nog inte hon, så det blir till att gå upp tidigt i alla fall (skamligt en ledig dag!) så jag funderar på att kanske jobba i morgon i alla fall om kontoret inte är stängt. Det kan jag lika gärna göra när jag ändå jönsar upp i ottan för Mikael är ändå inte hemma. Det låter som ett förnuftigt och uppseendeväckande beslut av mig, så kan jag skryta om det sen och tycka synd om mig själv som jobbat på min lediga dag.

Som vanligt kan jag inte hålla käften stängd när jag borde så jag måste säga att jag börjat på min lilla "bok" nu. Jag kör den som en blogg, en anonym sådan kan jag tillägga för att kunna få lite läsare redan nu och därmed lite respons. Funderar på att ge ut bloggadressen till lite läsare av den här bloggen också, såna som inte känner mig det vill säga, det finns ju en anledning till varför jag skriver anonymt. Så om någon har lust att läsa det jag hunnit med att skriva än så länge så kan ni ju hojta till, jag är ytterst tacksam över att jag har så många trogna läsare här på min vanliga blogg och kan liksom inte komma på några andra som jag hellre vill ska ta del av dem mer seriösa texterna.

Igår var en ganska jobbig dag om jag får säga det själv, bortsett från en mkt trevlig lunch med Emelie. Åt världens kanske största sallad också fick man gratis bakelse till efterrätt, gratis är gott. Fick köpt den där jackan som jag skrev att jag hade provat igår också, fast i svart. Den är fin.
Men för övrigt kunde jag varit utan gårdagen, alla mina älskade rutiner gick i kras. Kom hem för sent, såg inte mina trevliga teveprogram och fick inte ens ätit något, hur det nu gick till. Men man ska inte klaga, det behövs skitdagar för att man ska uppskatta hur man har det vanligtvis.
Dock är det fortfarande en sak som ligger kvar och gnager, och det är hur tröttsamt jag tycker att det är att bra människor ständigt får skit medan såna som beter sig som riktiga praktsvin oftast har det jävligt bra förspänt för sig. Jag är tillräckligt gammal vid det här laget för att inse att man inte ska jämför sig själv och sitt liv med andra, men i vissa fall är det oundvikligt. Hur som helst hoppas jag att det finns sån där förbannad karma, så att vi alla får vad vi VERKLIGEN förtjänar i slutändan.

Jag är hungrig, buhu. Det bästa med att komma sent till jobbet är att det blir lunchrast väldigt fort, kommer få äta framför datorn idag men det duger fint åt mig. Ska snart kila ner och värma min goda matlåda. Det får bli en kort blogg idag med, ska passa på att lägga krutet på "min hemliga blogg nummer två" nu när humöret inte är på topp för det är då jag skriver som allra bäst. Återkommer hur som helst i morgon!

DAGENS VILL HA: Mat. Svinen på kontoren har länsat fruktkorgarna redan på samtliga bananer som är den enda frukt jag kan äta med den förbannade rälsen. Sugen på att sätta tänderna i ett skabbigt päron men det lär flyga metall åt alla håll.
DAGENS KLÄDSEL: Mörkblå ballongklänning.
DAGENS SMINK: Mascara, men tänkte sminka upp mig lite innan mötet med Tina, hon ser alltid så fräsch ut att man känner sig som en kloakråtta oavsett ansträngning.
DAGENS FRISYR: Hängande.
DAGENS HÄNDELSE: Mina fötter som nästan återhämtat sig från skotortyren är nu tillbaka på ruta ett efter att en väldigt fet gubbe med portfölj snubblade till på tåget och satte sin betongfot (kändes det som) rakt på mina tår. Jag grät inombords vill jag lova.
DAGENS LÅT: "Älska mig" med Köttgrottorna.
DAGENS PLANER: Träffa Tajna! Oj vad vi ska mysa, oj vad mkt dynga vi ska diskutera. Och kanske bada då, det kommer bli plågsamt men förbannat nice, käre gud vad jag saknar att bo vid havet. Kommer tveklöst att flytta närmare när jag blir äldre.
DAGENS SAKNAD: Jag saknar redan Mikael, det kommer att kännas jättekonstigt att gå och lägga mig utan honom ikväll, det är första natten på mer än en månad nu. Får trösta mig med att koala på Tina i värsta fall, men det är liksom inte samma sak att klänga på någon som är mindre än en själv, eller tjej för den delen. Eller som inte är Mikael, buhuuu. Fan vad jag älskar honom.
DAGENS DUMMASTE: Det är jag, som inte kan ta mig samman och åka till jobbet i tid.
DAGENS SJUKA: Jag mår bra, fick dock känningar av Mikaelsjuka nu när jag tänkte på ikväll.
DAGENS DROG: Nikotin.
DAGENS ROLIGASTE: Att idioten i mitt rum får en massa läskiga arbetsuppgifter! Igår fick han exempelvis åka och prata med en konstig bonde som ville bygga ett vindkraftverk.
DAGENS FAVORIT: Min nya nyckel, äntligen slipper jag stå och trampa stressat vid porttelefonen när jag är kissenödig och vill in.
DAGENS KÖP: En flaska sprite och en bulle (bullar är verkligen min nya favoritkost).
DAGENS GODIS: Köpte en pingvinstång eftersom jag nästan svälte ihjäl precis, men den var äcklig.
DAGENS HUMÖR: Inget vidare, men det blir bättre och bättre i alla fall.
DAGENS ORD: Finns inget idag.

Dagens låt finns i alla fall, misstänker att jag redan haft med den i bloggen men det får gå ändå!

"Älska mig"/Köttgrottorna
"Jag är narcissist och spegelterrorist som kräver mer av livet
Mellanbarn som glömts bort i hanteringen
Jag och jag och jag och jag, allting handlar om jag
Men det är mitt liv jag lever dag för dag för dag


Älska mig
jag vill inte ha konflikter
Älska mig
jag vill vara duktig
Älska mig
mig och mig och ingen annan
Älska mig
Ge mig kärlek
När jag står på scen med andra måste jag synas mest


Älska mig
Älska mig
Älska mig
Älska mig
Älska mi-i-i-i-ig
bara mig
Älska mi-i-i-i-ig
bara mig


Jag blir äldre och mindre attraktiv
rent utavsagt fulare
Åren går så fort att jag har svårt att följa med
Jag byter punkfrisyr mot munkfrisyr
och ansiktet det skrynklar ihop sig
Men mina egocentriska behov dom kvarstår år efter år


Älska mig
Jag vill inte ha konflikter
Älska mig
Jag vill vara duktig
Älska mig
Mig och mig och ingen annan
Älska mig
Ge mig kärlek


När jag pratar ska alla tystna och lyssna med andakt på mig
Älska mig
Älska mig
Älska mig
Älska mig
Älska mi-i-i-i-ig
bara mig
Älska mi-i-i-i-ig
bara mig


Jag vill att alla ska vända sig om med beundrande blick när jag går
Älska mig
Älska mig
Älska mig
Älska mig
Älska mi-i-i-i-ig
bara mig
Älska mi-i-i-i-ig
bara mig
Älska mig"

Everything she lacks she makes up in denial!

Puh, äntligen är det hyfsat lugnt på jobbet igen, en förbannad tur eftersom att jag höll på att bryta ihop igår, stress är fan inte min grej alltså. Om jag fick bestämma skulle livet gå i slowmotion, eller bättre upp! Man skulle aldrig behöva vara tvungen att röra sig överhuvudtaget, allt skulle kunna utföras med tankekraft, den enda slags kraften jag besitter.
Hur som helst har jag återgått till mina gamla vanliga arbetsuppgifter och eftersom att jag bara jobbar tre dagar denna veckan kan man säga att det idag är torsdag och därmed fredag imorgon, strålande! I morgon är det fredag, i morgon är det fredag, imorgon är det fredag!

Usch vad jag är bebissjuk, brukar bli det varje månad när det är dags för mens. Håller fortfarande absolut fast vid att tanken på att yngla av sig är långt borta för tillfället, har definitivt inga planer på att sluta knapra mina p-piller än, men det är förmodligen den där biologiska klockan som tickar på och nafsar mig i arslet. Undra om det är någon slags babyboom i år, för det är tamejfan gravida magar överallt ju. I kommunen där jag gick ut gymnasiet skaffar varenda jävel ungar som andra byter underkläder, gissar på att det beror på att dem helt enkelt inte har så mkt att göra eller att samtliga är hyperkänsliga för grupptrycket.
Men det är kul med bebisar och jag om någon kan hålla med om att det verkligen lockar, jag är inne och läser om graviditet och förlossning ständigt, snokar på unga mammor inne på lunarstorm och har massa bloggar bevakade som handlar om bebisar. Jag ser verkligen fram emot det, och längar något fruktansvärt. Jag fruktar den dagen någon av mina bästa vänner ska bli mamma, kommer böla som en gris både för att jag är glad för deras skull och av avundsjuka.
Det är säkert fånigt men vissa dagar mår jag jäkligt dåligt av den här bebissjukan, så jag gör allt för att intala mig själv att det är INGEN BRÅDSKA, är ju inte direkt lastgammal, snarare tvärtom. Pratat med massor av unga mammor här inne, bland annat stencoola babycakes_, och dem säger alla samma sak, deras barn är det bästa som hänt dem, men dem rekommenderar andra att vänta ett tag.
Jag har kommit underfund med när det är dags för mig att själv bli mamma, det går ju knappast att planera fullt ut men jag vet i alla fall när jag ska slänga p-pillerna åt helvete och det är den dagen jag kan få ett plus på gravtestet och VETA att jag kommer att bli överlycklig och när jag VET att pappan till barnet kommer att bli överlycklig. Livrädd blir man nog alltid eftersom det är en förbannat stor grej, men det är skillnad på olika fruktan också. Jag bryr mig inte om vad andra tycker, men sedan kan det ju vara trevligt att få sanna gratulationer också, utan att folk ska skvallra om att man förstör sitt liv efteråt.
Jag vet att jag alltid förespråkat att en unge inte blir lyckligare för att föräldrarna har pengar, jag hade det kanon när jag var liten och vi har då aldrig varit rika. Men jag vill ha en stabil ekonomi i alla fall, jag vill ha MÖJLIGHETEN att skämma bort min unge, därmed inte sagt att jag kommer att göra det.
Framförallt vill jag känna att jag levt livet tillräckligt innan också, att få barn är definitivt ingen dödsdom, men det innebär ju att ens egna behov kommer att komma i andra hand de närmsta 18 åren åtminstone, och jag vill inte att varken jag eller pappan ska bli bittra ungdomar som tar igen sina förlorade år och skämmer ut sig på krogen i fyrtioårsåldern. Det är trots allt i denna åldern man är som mest fri, man är inte barn längre och bestämmer över sig själv, man tjänar pengar som man kan spendera på sig själv och det är ganska skönt att vara självupptagen utan att få dåligt samvete.
Min sista tröst vad gäller brist på avkomma är ett läskigt repotage jag läste i Cosmopolitan härromdagen "Detta händer med din kropp efter att du fött barn". Tydligen riskerar man en massa akne, pigmentfläckar, större (eller mindre!) bröst som i nästan samtliga fall blir betydligt hängigare, kängurusäck på magen (löst skinn eller en liten "bula" som aldrig försvinner typ), celluliter, bristningar på alla möjliga ställen, ett "slappare" underliv, inkontinens och större fötter, usch! Vissa saker sägs dock vara övergående, men det är i alla fall en stor tröst för oss som trånar efter bebis.

Snart är det midsommar igen, alltid lika psykiskt påfrestande med högtider som kräver att man har något "skitskoj" att göra. Vi har lite olika alternativ men inget som lockar jättemycket än så länge, så vi funderar starkt på att ta det lugnt och eventuellt ha en liten familjeträff istället för att supa skallen av oss. Supa skallen av oss lär vi visserligen göra ändå, men mer på hemmaplan och bland färre människor. Vädret ska ju tydligen bli piss också, som vanligt på midsommar. Det är ett som är säkert, vädret kan fan aldrig ställa upp när man har några önskemål, utom möjligtvis på skolavslutningar, då brukar det faktiskt alltid vara solsken. Studenten var dock FÖR solig och varm, simmade ju nästan i svett när jag letade efter mitt studentplakat och medföljande folk som ville fira mig i den gigantiska folkmassan utanför skolan. Saken blev knappast bättre av att jag fick tre ton blommor och presenter runt halsen samt en uppblåsbar drake, höll fan på att strypas och mamma hade glömt att ta med sig alkoholhaltig dryck dessutom.

Jag kan klargöra en sak, hur mer man shoppar desto mer vill man shoppa. Jag har förmodligen köpt mer kläder och skor i år än vad jag gjort dem senaste fem åren sammanlagt men jag vill ha mer, mer, mer.
SOFIAS LATEST CRAVINGS:
* En ny jacka: Jag är barnsligt trött på att dras med min beigea trenchcoat nu, jag vill ha en kort, tunn jacka nu i någon annan färg. Provade en grå i jeansliknande material som satt som ett korvskinn för ett tag sen, ångrar att jag inte köpte den.
* Tygskor: Försöker hålla mig till att köpa platta skor nu eftersom att mina fötter ser ut som om dem körts genom ett köttkvarn (har i alla fall köpt "Partyfeets" nu, såna där inlägg som man lägger i högklackat) men jag vill ha ett par tygskor nu, gärna med sånt där "sailor"-tema.
* Den nya varianten av hängselklänning: Till min stora besvikelse såg jag ju ut som ett vandrande fyrmannatält i hängsleklänningarna när dem kom, men nu finns det en version där hängslena går nedanför bysten och det borde göra susen, måste ha nu! Gärna en mörblå eller vit sådan.
* Hårspännen med rosetter eller blommor: Det är väldigt sött, speciellt om man sätter dem typ bakom örat. Ska inhandlas snarast.
* Nytt smink: Måste verkligen handla nytt snart, allt är på väg att ta slut. Behöver ny mascara, nytt solpuder också vill jag ha en kolsvart ögonskugga och tro det eller ej, gult nagellack, kan ni fatta vad snyggt det måste bli när man är solbränd! Om jag nu kommer lyckas få någon solbränna i år, det ser inte ljust ut än så länge...
Något jag fortfarande inte kan lära mig att gilla är dem höga midjorna på byxor, på kjolar går det an men det är fan inte snyggt på byxor. Röven ser gigantisk ut och kameltå-effekten är omisskännlig. Det lär nog dröja ett bra tag innan jag lär vi att acceptera det där modet, förhoppningsvis hinner det bli omodernt igen vid det laget.

Nu ska jag köra en dagens-lista fastän klockan bara är 09.13, rätt meningslöst men ändå:
DAGENS VILL HA: Som sagt, den där hängselklänningen jag snackar om i detta inlägg känns väldigt, väldigt nödvändigt för välbefinnandet och sjukt lockande.
DAGENS KLÄDSEL: Svarta jeans och vit sidenblus.
DAGENS SMINK: Mascara och faktiskt lite rouge, slår på stort idag, höhö.
DAGENS FRISYR: Hängande med sidbena idag igen.
DAGENS HÄNDELSE: Vi såg en hare från spårvagnen, vart jag än går nu för tiden ser jag dessa harar, hoppas att dem inte dras till mig pga överbettet. Hur som helst blev jag glad och det blev nog Mikael också, fastän han var macho och inte låtsades bry sig.
DAGENS LÅT: Det har jag inte bestämt mig för än.
DAGENS PLANER: Kanske ska smita lite tidigare, jobbade fan som ett svin hela dagen igår utan en enda rast så idag kan jag behöva det, kommer ändå att skippa lunchrasten igen och äta framför datorn. Sen har jag tänkt ge Mikael lite smisk för att han var så tjurig i morse FASTÄN jag var på ett helt strålande humör för att vara jag på morgonen.
DAGENS SAKNAD: Mathias, satt och tänkte på våra sjukt skojiga supakvällar och kände att det vill jag snart göra om. Synd att han blivit så tråkig bara och knappt hör av sig eller ens svarar på gästboksinlägg på Nattstad.
DAGENS DUMMASTE: Idioten i mitt rum, han var sjukt tyken igår. Jag som nästan hade släppt mitt agg mot honom, hämtade till och med lite papper från kopiatorn som var hans i förra veckan, men nejdå, again he hit rock bottom.
DAGENS SJUKA: Lätt släng av mensvärk, och det är illa nog.
DAGENS DROG: Nikotin.
DAGENS ROLIGASTE: American Dad, garvade som fan i morse när jag tänkte tillbaks på lite grymma avsnitt, det programmet är nästan oslagbart tamejfan.
DAGENS FAVORIT: Min mamma, som lämnat en hel kasse med finfina pocketböcker i mitt rum.
DAGENS KÖP: Två flaskor cola och en bulle, det gäller att ladda upp med socker och koffein på jobbet.
DAGENS GODIS: Skulle väl vara colan då, hemskt efterlängtad efter att varit tvungen att dricka äcklig äpplejuice igår för att colan i kiosken var slut.
DAGENS HUMÖR: Ganska uppåt faktiskt.
DAGENS ORD: Seagal, engelska ordet för fiskmås tror jag. Citat ur American dad: Francine says: Stan, dont make fun of me, I know you are afraid of seagals. Stan says: A seagal?! Where is it? Francine says: There´s no seagal here Stan. Stan says: Dont let it touch me! Dont let it touch my hair with its feets!

Dagens låt är kickass och en gammal favorit minsann!

"Pretty fly (For a white guy)/Offspring"
(Oten-gleeden-glotten-glowden)


Give it to me baby, uh huh, uh huh!
Give it to me baby, uh huh, uh huh!
Give it to me baby, uh huh, uh huh!
And all the girlies say I'm pretty fly for a white guy.
Uno, dos, tres, cuatro, cinco, cinco, seis.


You know it's kind of hard just to get along today.
Our subject isn't cool but he fakes it anyway.
He may not have a clue, and he may not have style,
But everything he lacks, well he makes up in denial.


So don't debate,a player straight.
You know he really doesn't get it anyway.
Gotta play the field, and keep it real.
For you no way, for you no way.
So if you don't rate, just overcompensate,
At least you'll know you can always go on Ricki Lake.
The world needs wannabe's,
So hey, hey do that brand new thing.


Give it to me baby, uh huh, uh huh!
Give it to me baby, uh huh, uh huh!
Give it to me baby, uh huh, uh huh!
And all the girlies say I'm pretty fly (for a white guy).


He needs some cool tunes, not just any will suffice,
But they didn't have Ice Cube so he bought Vanilla Ice.
Now cruising in his Pinto he sees homies as he pass,
But if he looks twice they're gonna kick his lily ass.


So don't debate,a player straight.
You know he really doesn't get it anyway.
Gotta play the field, and keep it real.
For you no way, for you no way.
So if you don't rate, just overcompensate,
At least you'll know you can always go on Ricki Lake.
The world loves wannabes,
So hey, hey do that brand new thing.


Now he's getting a tattoo, yeah, he's gettin' ink done.
He asked for a "13" but they drew a "31."
Friends say he's trying too hard and he's not quite hip,
But in his own mind, he's the, he's the dopest trip.


Give it to me baby, uh huh, uh huh!
Give it to me baby, uh huh, uh huh!
Give it to me baby, uh huh, uh huh!
uno, dos, tres, cuatro, cinco, cinco, seis.


So don't debate,a player straight.
You know he really doesn't get it anyway.
Gotta play the field, and keep it real.
For you no way, for you no way.
So if you don't rate, just overcompensate,
At least you'll know you can always go on Ricki Lake.
The world needs wannabes-a,
The world loves wannabes-a.
Let's get some more wannabes.
And hey, hey do that brand new thing!

Hold this moment forever and ever

Fy fan vad kallt det har blivit ute, jag är ju fan alldeles snorig för att det är så kallt. Snälla värme kom tillbaks innan jag fryser röven av mig! För jag tänker fanimej inte plocka ut jackan ur garderoben igen, det spelar ingen roll att det är en vårjacka, det gäller precis samma regler som för vinterjackan, en gång inpackad så förblir den inpackad.
Höll på att avlida i natt också. Söta Mikael, jag älskar dig av hela mitt hjärta men aldrig i helvete att jag låter dig ha sovrumsfönstret öppet igen när det är typ 10 grader ute och det blåser full storm. Jag vaknade minst tio gånger av att tänderna skallrade för att det var så kallt, som tur är hade jag ju dock min gosse bredvid som vaknade av mitt våldsamma skakande och fångade in mig i ett koalagrepp varje gång. Drömde en massa mardrömmar också så det gjorde susen på mer än ett sätt.

Det är så svårt att tänka sig att det bara är några futtiga månader sedan jag satt här och skrev det ena deprimerande och vansinniga inlägg efter det andra, för att ta ett riktigt skräckexempel "Fuck you Dr Phil!", en blogg där jag verkligen inte var glad.
Och nu sitter jag här, fortfarande tokkär men skillnaden är att det inte är olycklig kärlek längre, och jag är sambo dessutom. Det både förvånar mig och förvånar mig inte. Jag trodde att jag skulle lyckas få gossen min till sist, men det var överraskande att allt gick så snabbt (ja, ja jag vet, snabbt är väl fel ord eftersom jag gick och trånade och kämpade för att få honom en väldigt lång tid, men när jag väl fick honom gick det undan med ihopflyttningen och allt).
Man kan hitta citat till nästan allt ur "Bert, den siste oskulden", världens kanske bästa film och så även här; "Livet är en väldigt konstig karusell". Det kan hända väldigt mycket underligt på väldigt kort tid på samma sätt som det ibland verkar som om händelseutvecklingen helt stannat.
Jag känner mig så jävla lyckligt lottad just nu, min karusell snurrar finfint. Jag har ju haft det största privilegiet man kan ha sedan barnsben och det är att ha flera riktigt nära vänner som jag vet alltid finns där och som alltid kommer att finnas där. Jag är rätt övertygad om att dem flesta anser att just deras vänner är dem bästa man kan ha (får hoppas det i alla fall), men jag är helt övertygad, hade jag inte haft mina flickor under alla dessa år i mitt liv skulle jag inte sitta här nu, förmodligen skulle jag inte ens vara vid liv, att veta att jag har dem har hjälpt mig att kämpa vidare och aldrig ge upp.
Sedan har jag ett jobb också, ett jobb som visserligen går mig på nerverna men som genererar klirr i kassan och som gör det möjligt för mig att betala räkningar och skor och annat livsviktigt. Det är en jävla kick att kunna spendera lite pengar eftersom att jag aldrig kunnat göra det förut, månadslönen jag har nu är nästan större än vad min årsinkomst varit tidigare. Det är nästan farligt att ge en massa pengar till någon som inte haft en spänn över tidigare, känner mig nästan som en stackars tamkanin som blivit utsläppt i djungeln. Slutsatsen är att pengarna gör mig knappast lycklig, men kläderna och skorna jag kan köpa för pengarna gör mig hemskt lycklig.
Jag bor i en underbar lägenhet också, som dessutom ligger i ett område där jag än så länge trivs som fisken i vattnet. Har man alltid haft någonstans att bo ses väl ett hem som självklart snarare än som något man haft tur att få, men alla med mig som alltför många gånger bott tillfälligt hemma hos andra eller inte haft den blekaste aning om vart man ska ta vägen härnäst, ni förstår vad jag menar. Kan fyllas med obeskrivliga kärlekskänslor till allt i lägenheten, jag är till och med överlycklig och onormalt förtjust i toastolen. När jag möter någon granne i trappan eller hissen får jag nästan lust att tjuta "Haha, jag ska inte hälsa på hos någon, jag bor här!".
Sist men definitivt inte minst är jag givetvis helt överlycklig att jag har min Mikael. Bara det att inte vara ensam utan ha någon att dela livet med är underbart och dessutom att det är någon som han. Jag ville inte ha någon Prince Charming med tanke på att jag är långt ifrån någon Princess Charming själv, jag ville ha någon med fel och brister precis som jag, någon man kan lita på i alla väder och någon som gör mig lugn och lycklig, och det fick jag. Vi är rätt olika på mång sätt, det är nog tur det, vilket jävla kacklande det hade blivit med två som var som mig. Men något som jag tror är bra är att vi är "uppväxta" ihop, även om vi knappt bytte ett ord förr i tiden. Vi kommer från samma lilla byhåla Frillesås, vi delar dem flesta gamla bekanta och har till stor del samma minnen. Inga obehagliga överraskningar eller skelett i skåpet från det förflutna direkt, det kan vara skönt. Mindre skönt är det väl dock att jag känner eller vet vilka i stort sett alla han haft ihop det med är, men som sagt, det är ju inga frågetecken i alla fall.
Hur som helst är i alla fall min Mikael en underbar jävla människa som jag hyser högsta respekt för. Jag hoppas att vi kommer att hålla ihop och jag kan inte tänka mig någon jag hellre skulle vilja ha som far till mina framtida barn.

Kom just på en finfin idé, ska göra en lista på förkastliga ord! Jag har inte så mycket att göra på dagarna så att irritera sig på fula ord tar upp en del av tankeverksamheten:
ORD ATT FÖRKASTA:
* Baby (När det används i sammanhang som inte har med nyfödda att göra utan snarare till ens partner/tilltänkta): Jag tycker att det låter så fruktansvärt fånigt, och jag är ändå en mes som alltid hittar på mesiga smeknamn till mina herrar men ordet "baaaby" bör bara användas av pimpar i USA om ens det.
* Trätofflor: Nej, det heter inte trätofflor, det heter TRÄSKOR.
* Korvsmet: Det finns inget ord som heter så, det är något Emelie hittat på men det låter så jävla vidrigt att det absolut är förkastligt.
* Vagina: Det är precis som om man tävlat för att komma på dem fulaste möjliga orden för kvinnans könsorgan, till och med slida låter bättre. Jag kommer aldrig någonsin att frivilligt låta ordet vagina förknippas med min egen och jag besparar gärna andra det också. Det enda jag kan komma på som är värre är i så fall "framstjärt".
* Keligt (när det används som ett annat ord för tråkigt i vissa dialekter): Det är för mig obegripligt hur man kan ta ett ord som betyder en sak och ge det en helt annan innebörd. Det är som om jag och resten av göteborgarna helt plötsligt skulle påstå att "fantastisk" betyder elak eller något, snacka om bäddat för missförstånd.
* Fett (När det inte handlar om margarin, smör eller något annat kladdigt): Jag kan acceptera att man säger "fet" om något stort för då finns det i alla fall något slags sammanhang men inte om det gäller något häftigt. Jag är inte mycket för dem där slanguttrycken, speciellt inte dem som är på något annat språk. Vadå "Sho bre" eller "Walla Habibi!"? jag har lärt mig innebörden men förstår fan inte vitsen med det.
* Sylvester och Milt: Det är inga ord utan världens fulaste namn. Det slog mig för några år sedan hur groteska dessa bägge namn är och jag satt i telefon i flera timmar för att ringa runt och kolla med folk vilket namn dem tycker är allra fulast av dem två. Det visade sig att dem flesta tycker att Milt är fulast, själv har jag fortfarande inte bestämt mig.
* Morsan och farsan: Måste hålla med alla våras päron här och säga att det låter riktigt gräsligt. Det finns dock en sak som är värre, det är när folk tilltalar sina föräldrar med deras förnamn.
* Älskog: Jag vet inte med er, men jag tycker att ordet älskog snarare låter motbjudande än något man har lust att ägna sig åt.
* Muskulös: Ett ord som låter som motsatsen av vad det betyder. Knappast någon einstein som väljer att ordet vältränad ska ha en synonym som låter som "muskel-lös".

DAGENS VILL HA: En potta. Varit konstant kissenödig sen jag vaknade nu och det börjar bli rätt tröttsamt. Ber till gud att jag inte fått urininfektion.
DAGENS KLÄDSEL: Gula jeans och aprikosfärgad t-shirt. Eftersom det är så löjligt kallt har jag vägrat ta av mig min grå tjocka tröja som numera fungerar som jacka.
DAGENS SMINK: Endast mascara igen, är för slö för något annat.
DAGENS FRISYR: Hästsvans.
DAGENS HÄNDELSE: Det är en dum idé att skriva den här listan på morgonen eftersom inte ett skit hinner hända när man är inlåst på kontoret. Får väl dra till med att jag tackade nej till dem förbannade gratistidningarna som jag alltid tar för att vara snäll i morse, för kanske första gången.
DAGENS LÅT: " I dont want to miss a thing" med Aerosmith.

DAGENS PLANER: Jobba klart och dra mig hemåt, ska hoppa över lunchen idag och gå en timme tidigare var tanken.
DAGENS SAKNAD: Saknar verkligen mina töser, hoppas vi ses snart.
DAGENS DUMMASTE: Jag, som lyckats snubbla på tröjan jag hade i knät som en liten pläd som ramlade ner när jag reste mig upp (akryl är ett material som blir väldigt halt på platsgolv vill jag lova).
DAGENS SJUKA: Känner mig rätt frisk, dock sönderfrusen.
DAGENS DROG: Nikotin.
DAGENS ROLIGASTE: Stod och tittade på Mikael och Mathias när dem jobbade uppe på taket i morse medan jag väntade på tåget, det var kul för jag kände mig som "någon som känner dem som jobbar på taket!" och det var jag ju också .
DAGENS FAVORIT: Min snobbiga sjal, utan den hade jag frusit till döds i morse.
DAGENS KÖP: Två baguetter.
DAGENS GODIS: Det ligger en baguette med kycklingröra och väntar på mig i kylen, det ska bli mumsigt.
DAGENS HUMÖR: Ovanligt pigg och fridfull.
DAGENS ORD: Brrr (betyder att man fryser, för er som inte fattat det).

Eftersom jag började dagens inlägg så sentimentalt och trevligt tänkte jag ta en riktigt fin låt som dagens låt. Myspys på hög nivå.

" I dont want to miss a thing"/Aerosmith.
I could stay awake just to hear you breathing,
Watch you smile while you are sleeping,
While you're far away and dreaming,
I could spend my life in this sweet surrender,
I could stay lost in this moment forever,
When every moment spent with you is a moment I treasure,


(Chorus)
I don't wanna close my eyes,
I don't wanna fall asleep,
Cause I'd miss you babe,
And I don't wanna miss a thing,
Cause even when I dream of you,
The sweetest dream would never do,
I'd still miss you babe,
And I don't wanna miss a thing.


Lying close to you,
feeling your heart beating,
And I'm wondering what you're dreaming,
Wondering if it's me you're seeing,
And then I kiss your eyes,
And thank God we're together,
I just wanna stay with you in this moment forever,
Forever and ever.


(Chorus)

And I don't wanna miss one smile,
I don't wanna miss one kiss,
I just wanna be with you,
Right here with you, just like this,
Well I just wanna hold you close,
And feel your heart so close to mine,
And just stay here in this moment,
For all the rest of time
Yeah (yeah) yeah (yeah) yeah


(Chorus repeated 2 times)

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep, yeah
I don't wanna miss a thing

problemet med ekorrhjulet

Idag är jag så trött, så trött. Väldigt underligt egentligen med tanke på att jag och Mikael är så jävla duktiga och går och lägger oss runt kl 22 varenda kväll, så sju timmars sömn borde man ju ha hunnit med i alla fall. Dessutom är det plötsligt svinkallt ute och efter några promenader mellan olika spårvagnar, bussar och tåg borde man ju ha kvicknat till, men nej. Jag är förmodligen den enda personen i Sverige som redan saknar den galna värmen, det har ju varit rätt svettigt den sista tiden helt klart men jag trivdes bra med det, alla är så jävla fjolliga när det gäller värmen. Härromdagen slutade AC:n på kontoret att fundera och folk sprang omkring och gnällde med bar överkropp, jag tyckte bara att det var skönt att slippa frysa ihjäl för en gångs skull men nu är det antarktis här igen, buhu.

I går kom teven! Jippie! Den är så fin! Stor som satan och jag älskar den så mycket. Blev alldeles varm i hjärtat när jag kom hem igår och möttes av det gamla hederliga skrålet från en ljuvlig dumburk. Satt som klistrad i soffan hela kvällen fastän det var tisdag då dem aldrig visar något bra ändå, var till och med helt förtjust över en totalt meningslös dokumentär om att Britney Spears sunkat ner sig.
Sa ju att jag skulle springa hem till min älskade teve igår och det var precis vad jag gjorde också. Var alldeles för uppspelt för att orka ta spårvagnen från centralen så jag hoppade av vid Liseberg och insåg alldeles för sent att vagnen till Frölunda gick om 5 minuter och det är en bra bit att gå för att komma dit, så jag sprang för allt vad benen bar mig i mina förbannande flipflop (alla som burit flipflop vet att det är i stort sätt omöjligt att springa i dem och om man väl ger sig på det får man jävligt, jävligt ont av tåknipandet så att dem inte ska flyga av). Jag hade turen att hinna slänga mig på en annan spårvagn och åka en hållplats fram till korsvägen, och jag hann precis med min vagn efter att ha gjort ett totalt livsfarligt djävulsdyk framför två turistbussar. Satt och flämtade av utmattning väldigt högljutt halva resan hem men det var det värt. Teven är ju min nya bebis, fan så mkt mer underhållandet och mer lättskött än att skaffa en katt som vi pratat om.

Strax lunch nu, tack gud för det. Ska iväg till kungsmässan med mor min och kika runt lite, med största sannolikhet kommer det att inhandlas något, Mikael har föreslagit att jag ska slänga något gammalt varje gång jag köper något nytt för att mina garderober (ja, jag har tre) redan svämmar över men det är jag verkligen inte beredd på att gå med på. Rätt smart idé dock, men jag har ju redan rensat ur mina kläder två gånger i år, någon gräns får det lov att vara.
Jag hoppas på att få köpt mig ett par nya leggins för det börjar bli tjatigt med svarta och kanske någon söt klänning i glad färg, dem flesta klänningar jag har är ju svarta. Provade en jättesöt blårutig klänning på Gina Tricot förra veckan men den hade tyll i underdelen som stod rätt ut så jag såg ut som en tekanna, dessutom vågar jag inte ens tänka på hur många som kommer att se mina trosor i rulltrappan. Otäcka tanke.
Nu ska jag gå in till mamma och säga "Ska vi gå snart, ska vi gå snart, ska vi gå snart?". Återkommer senare, förhoppningsvis uppfriskad av nya kläder

Ska börja med en ny liten rolig rutin tänkte jag, har sett att många bloggare har en "dagens"-lista och jag är inte sen att ta efter:


DAGENS VILL HA: Sömn. Det är ganska skrämmande att jag varje morgon starkt överväger att stanna hemma bara för att få sova lite längre, tjänar 720 spänn om dagen före skatt men fan vet om en lång, skön sovmorgon lockar mer än pengarna.
DAGENS KLÄDSEL: Grå jeanskjol, leggins, en gråvitrandig t-shirt och rosa kofta över.
DAGENS SMINK: Bara mascara, brukar bli så när man sminkar sig på spårvagnen.
DAGENS FRISYR: Tjock fläta.
DAGENS HÄNDELSE: Inget häpnadsväckande har hänt. Dock åt jag frukost vilket bara händer sissådär en gång i halvåret.
DAGENS LÅT: The Kill med 30 Seconds to Mars
DAGENS PLANER: Jobba, åka och shoppa på lunchen och gå och kika på vårt gym efter jobbet.
DAGENS SAKNAD: Jag längtar redan efter Mikael.
DAGENS DUMMASTE: Vädret! Det är visserligen sol men det är fan inte varmt.
DAGENS SJUKA: Har lite ont i halsen. Det är synd om mig. Har även en allvarlig form av sömnsjuka.
DAGENS DROG: Nikotinet som vanligt.
DAGENS ROLIGASTE: .
DAGENS FAVORIT:
Päronfestis, inte nån jävla skit i flaska utan med sugrör!
DAGENS KÖP: En Sprite, mörkblå klänning, vita leggins och blåvitrandig byxklänning (den är så fräck att man kan svimma).
DAGENS GODIS: Catch Eucalyptus, det är mitt godis det.
DAGENS HUMÖR: Trött.
DAGENS ORD: Öckerö. Har nu printat ut 100 kartor eller något över det förbannade stället.

Tro det eller ej, men jag har ruskigt mycket att göra idag och dessutom sysslar jag och mamma med samma sak, och jag känner att jag måste vara snabbare än henne så att jag kan trakassera henne för hennes inkompetens för resten av livet. Ni får en lista jag snott istället för låttext idag igen, lite tråkigt men å andra sidan tror jag att det uppskattas mer än mina härliga texter.
Hörs imon alla barn!

Ett grymt citat också: "Problemet med ekorrhjulet är att hur fort man än springer är man fortfarande bara en ekorre".

Hur fjortis är du?
Fester:
[x] Jag blir full på folköl (Vem som helst blir full på folköl om man dricker tillräckligt många).
[ ] jag har sex med flera
[x] Jag röker
Summa: 2

Självbild:
[ ] Jag försöker vara normal
[ ] Jag är yngre än sexton och äldre än tretton
[ ] Jag tror att jag är tjugo
[ ] Jag blir kallad för fjortis fast jag själv inte är det
Summa: 0

Beteende:
[ ] Jag lyssnar på musik som sjungs av remixade babyröster
[x] Jag bor på PA, lunar, apberget eller liknande hemsida (Kan knappast förneka att jag hänger en del på Lunarstorm direkt)
[ ] MSN är så mycket bättre än att prata IRL
[x] Har hånglat med samma kön för att det var kul
[x] Jag läser veckorevyn, solo eller någon liknande tidning
[ ] Jag kramar istället för att säga hej
[ ] Jag kindpussar folk
[ ] Jag skriver jah istället för jag och använder annat lunarspråk
[ ] Jag lyssnar på radio
[ ] Jag lever för mina vänner - självklart
[ ] Skolan är inte viktig
[ ] Jag läser aldrig frivilligt
[ ] Jag vet inte vad växthuseffekten är
[ ] Jag vet inte vilken världsdel Kambodja ligger i
[ ] Ett riktigt svårt val för mig är att välja mellan kläder på morgonen eller mellan två tv-serier på kvällen
Summa: 3

Kläder och stil: Jag har/bär
[ ] En I <3 NY tröja fast jag inte varit i New York
[ ] Foundation på läpparna
[ ] Sveamössa
[ ] Plagg som det står SSS på fast jag inte seglar
[ ] lånade kläder dagligen
[ ] En Henri Lloyd jacka
[x] Stora solglasögon
[ ] fakeväska
[ ] Jag funderar på att skaffa palestinasjal eftersom det verkar vara så trendigt
Summa: 1

Man ska sedan multiplicera summan man får med 3.
6x3: 18% Fjortis

Vad alla män bör veta

Då var det måndag igen, inte alls speciellt trevligt. Hela min kropp och medvetande skriker "Semester! Semester!". Jag har inte riktigt klurat ut när jag ska ta ledigt än men Mikaels semester börjar om några veckor och jag tror nog att jag måste ta ledigt en vecka då, för annars blir jag mentalsjuk, gravt sådan.
Helgen har varit trevligt, var hemma rätt sent i fredags och lagade en, om jag får säga det själv väldigt smaskig middag, sedan satt vi på balkongen och drack lite öl och jag gav mig på att färga det förbannade håret, Nutrisses "Golden Praline" blev det, det hände inte så jävla mycket så igår fick jag köpa två förpackningar till men nu ser håret rätt nice ut ändå.
I lördags var vi och hälsade på pappa, det var då fan på tiden att dem träffades. Han kom och hämtade oss vilket var mycket behagligt och sedan grillades det och vi satt ute hela kvällen. Så jävla kul att träffa min vovvar igen, dem är helt jävla underbara. Selma är ju bara ett år än men jösses vad stor hon är, om hon står på bakbenen är hon lika hög som mig vilket betyder att hon nästan är 180 cm. Kan säga som så att det är inte så jävla lätt att hålla balansen när hon hoppar på en nu med sina 70 kilo. Det var väldigt underhållande att titta på när hundarna levde fan med Mikael också, som är en kattmänniska. Mina hundar är totalt jävla sjövilda så han tog det förvånadsvärt bra för att inte vara hundvan, jag var så stolt så. Vi åkte hem sent på kvällen och tog ett stopp vid Burger King med taxin, höll på att svimma när jag tittade på taxametern men lyckligtvis är inte herrn lika stor snåljåp som jag är.
Igår hade jag verkligen tänkt göra en kraftansträngning och pressa i solen på balkongen, men det är för jävla varmt ute just nu för att man ska kunna sitta på vår balkong utan att tuppa av så jag åkte till Frölunda istället och handlade lite, fick köpt gardiner till köket, lite totalt meningslösa men söta ljuslyktor och ett par, hehehe, nya skor. Tro det eller ej, men det blev ett par utan klack det här gången, det tog verkligen emot i affären men guldsulan och dem söta detaljerna väger nästan upp avsaknaden av klack. Dock har jag fått lite skoskav redan eftersom jag åter igen envisades med att gå till jobbet från tåget istället för att ta bussen, så idag går jag barfota på kontoret i sann hippieanda. Fått på mig min gamla militärgröna zigenarkjol så det passar bra. Med dem gigantiska solglasögonen till ser jag ut som en klockren trädkramare.
Hur som helst ägnades resten av dagen igår åt att städa lite och kolla på film, vi körde på barnkalasmetoden och åt glas med strössel och colasås för att svalka ner oss en aning, fy fan vad det är varmt överallt.

Jag slutar aldrig att förundras över hur alla jobbiga människor lyckas söka sig till mig jämt. Det var säkert tjugo pers som väntade på tåget idag men ÄNDÅ blev det som vanligt jag som fick dras med en tjötig jävla engelsspråkig kille. Ägnade ett kvart åt att försöka förklara biljettsystemet på knackig engelska och försökte hela tiden återgå till min älskade pocketbok, men nejdå. I stället för min välbehöveliga tupplur på väg till jobbet fick jag sitta och vara artig på engelska och hjälpa killen att leta efter tågvärden som tydligen blivit uppslukad av jorden (och förresten, vad fan heter tågvärd på engelska? Fick använda den förbannade frasen "öh, the one that works on the train, öh, you know" typ 700 gånger).
Dock förvånade jag mig själv genom att dissa engelskakillens försök att få mitt nummer så att vi kunde "hang out lite friends" genom den totalt värdelösa förklarningen "I work alot right now". Det kändes väldigt elakt men i det långa loppet är det nog snällare än att ignorera när han ringer sen i alla fall. Förresten kan ju inte han veta ifall vi svenskar jobbar slaviska tider och knappt är lediga tillräckligt för att sova.

Tänkte skriva en spännande, egentillverkad lista:
SAKER NI HERRAR VERKLIGEN BORDE VETA
(Talar bara för mig själv men eftersom att jag är ett sådant praktexemplar till kvinna bör ni fan lyssna):

* Vi är kvinnan, du är mannen:
Ingen orkar med en machotönt i längden, den saken är klar men någon jävla gräns får det fanimej lov att vara. Jämställdhet i all ära, men vissa saker är fan inte okej. Jag vill inte ha en kille som sminkar sig eller står mer framför spegeln för att slipa på sin förbannade frisyr, jag vill inte ha någon som bölar mer än jag själv gör och om man hör ett läskigt ljud från garderoben ska inte JAG tvingas smyga fram med en kökskniv i näven för att undersöka om det sitter en äcklig inbrottstjuv där och smygrunkar.
Vi är inga jävla våp, men eftersom det är vi som föder barn och blöder som grisar en vecka i månaden är det MINSTA du kan göra att se det som ditt ansvar att banka ihjäl småkryp, stå ut med att ha en tredjedels hylla i badrumsskåpet och att krypa bakom datorbordet för att koppla in och ut diverse sladdar.

* Nej, du är inte så sjuk:
Gud vad tröttsamt det är med detta jävla gnäll om hur dödligt sjuka ni är. Det är ingen fördom, det är klara faktan att män blir förvandlade till spädbarn så fort dem får lite rethosta. Tro det eller ej men har i egen hög person jag har hört uttalandet som " Fan vad dåligt jag mår, jag önskar fan att jag var död" samt " Ni tjejer kan aldrig fatta hur sjuk jag egentligen är, när killar bli sjuka blir dem mycket sjukare än vad ni blir". Helvete heller, den enda skillnaden är att VI har stake nog att inte se en rinnande näsa som jordens undergång, och då kan jag ändå erkänna att jag själv är väldigt sjåpig och självömkande när jag blir sjuk. Låt en kille få känna smärtan av en riktigt jävlig mensvärksattack, så blir dem säkerligen tysta i fortsättningen. Har sagt det innan och säger det igen, ni har ingen aning om vad smärta är.

* Passar det inte, åk hem till din jävla morsa:
Det är alldeles för många killar som förväntar sig att dem ska få en yngre och fräschare version av sin egen mor när dem skaffar tjej. Den enda skillanden verkar vara att man förväntas sära på benen på beställning förutom alla sysslorna deras mamma gjorde åt dem.
Man kunde ju hoppas att nu, år 2007 när det vrålas om jämnställdhet överallt och militanta feminister får storhetsvansinne och kallar alla män för djur, så borde ni ju försöka släppa eran roll som mammas pojke, speciellt dem som klagar på dem vansinniga feministerna, men nej. Dem flesta av er har vett att förstå att ni inte kan kräva att få en gratis piga/barnflicka/betjänt när ni flyttar ihop med en tjej, men innerst inne förväntar sig ändå nästan alla att det är bruden som ska stå för matlagning, disk, tvätt och städ. En tjej som inte ägnar sig åt detta är konstig, och dem få killar som frivilligt ställer sig vid spisen betraktas som "tofflar" eller "fjollor" av er och alla tjejer tycker att dem är killarna från himmelriket. Jag gör det själv, jag upprepar ofta till en tjejkompis som har en kille som alltid lagar mat vilken tur hon har och när min egen gosse fixar någonting där hemma kan jag inte sluta prata om hur duktig han är och vill nästan sätta på honom på plats för att jag blir så galet glad. Det är illa, för inte fan uppfattas en tjej som en hjälte när hon kör en maskin tvätt, det känns så självklart.
Hur som helst finns ju dock dräggen som nästintill vägrar att uträtta några hushållssysslor just för att dem är män. Dem tar för givet att man ska uträtta allt för dem, helst hade dem nog velat att man torkade dem i arslet också efter toabesöken. Snälla pojkar, vi är inte era morsor, vill vi ha en unge att ta hand om slutar vi äta p-piller och skaffar oss en. Argumentet att "men så har det ju gått till i alla tider" håller inte, för vi bor inte i grottor längre och du släpar inte hem vildsvin till middagen som vi ska laga till efter att ha legat och latat oss hela dagen.
Vill ni ha en morsa föreslår jag att ni aldrig flyttar hemifrån.

* Ta varje sms på blodigaste allvar:
Jag har varit med i gamet tillräckligt länge för att veta att ni killar inte är så jävla noga med att höras av varje dag, det behöver inte betyda att ni inte vill ha oss för att ni glömmer att ringa upp när ni har ett missat samtal eller liknande. Men för oss tjejer är det jävligt viktigt.
Vi vet exakt vilket klockslag vi skickade sms, vem som hörde av sig sist och vi lägger märke till varenda liten detalj i er röst under ett telefonsamtal. Faktum är att man kan läsa av hur lätt som helst ifall en tjej är intresserad eller ej, jag har haft otaliga samtal med mina tjejkompisar om att "Jag tänker inte ringa förrän han ringer", "Helt plötsligt skrev han kram istället för puss!" eller "Jag tror inte att han vill ses, för han har inte svarat än och jag skickade ett sms för tre timmar sen nu och jag vet att han har pengar på telefonen".
Jag vet inte hur många timmar jag lagt ner på att sitta och formulera det perfekta sms:et och att sitta och överväga hur jag ska avsluta det, med "Kram", "Puss" eller det mest vågade av allt "Puss puss" eller "Puss och kram". Vad som bara är ord för er är noga uttänkt från vår sida och om man tagit mod till sig att skriva ett förbannat gulligt sms på 300 tecken och får tillbaks ett "Mm, det kanske vi kan, ha det" blir man vansinnig. Ett annat tips, blir våra sms plötsligt kortare eller om vi skippar pussandet och kramandet i slutet kan ni räkna med att vi antingen är sura eller att ni är fimpade.

* Lyssna första gången så slipper vi tjata:
Det är en gammal standardfras från min mor, men den stämmer. Klart som fan att tjejer blir tjötrövar eller gnällkärringar när ni antingen sitter och tänker på något annat under tiden vi pratar eller också stänger av öronen när det inte passar.
Stäng det förbannade toalocket exempelvis så slipper ni tjatet om det, inte speciellt komplicerat eller svårt att lista ut. Därmed inte sagt att ni ska tvingas lyssna noga när vi pratar om meningslösa tjejgrejer som skoreor eller vem som snott vems pojkvän, för fan ska veta att våra tankar är långt borta när ni diskuterar den senaste hockeymatchen eller hur man konstruerar en brandbomb, men vissa tillfällen är det en fördel att åtminstone lyssna litegrann om man vill slippa få samma mening upprepad för sig en gång i timmen tjugofyra timmar om dygnet.

* Storleken har ingen betydelse så länge den inte är för liten:
Elak liten överskrift, förlåt för den men den stämmer. Dem flesta tjejer än fan så mycket mer ytliga och sexfixerade än vad ni eller vi själva tror.
Har man bra sex utgör sexdelen inte speciellt stor del av förhållandet, men om man har dålig sex kan det krascha alltihop, även för den brud som stenhårt håller på att "det är kärleken som räknas, inte sexet".
Så vet du med dig att du inte är så jävla välhängd MÅSTE du lägga ner en hel del tid på annat, det spelar ingen som helst roll om du har en snopp stor som en snabbmakaron om du istället vet hur man ska använda fingrar och munnen. Och det kan alla lära sig, det är ingen kärnfysik. MEN ska tilläggas, lägger du ner en massa tid på att göra din tjej lyckligast i världen ska hon givetvis göra samma sak för dig, för faktum är att på samma sätt som du kan vara för liten kan det ju faktiskt vara hon som är "för stor". Rättvist ska det vara, annars får du ta och leta upp en brud som uppskattar dina ansträningar istället.

* Tänk innan du talar:
Med tanke på hur många snygga brudar det vandrar omkring i det här landet vore det ju onormalt att inte titta och fantisera om andra, den tjej tror att killen dem är tillsammans med blir blind bara för att han har flickvän är riktigt dum.
Men vad som ännu dummare är, det är killar som inte har vett att hålla tyst om detta. Är din brud brunett ska du förslagsvis hålla tyst om hur sexigt det är med blondiner, är din brud plattbystad är det inte vidare smart att hojta om hur mycket du gillar stora silikonbomber och har du en svennebrud finns det då kan ingen anledning att säga att du alltid drömt om en negress. Dem flesta tjejer är överlag osäkra och har massvis av komplex och har man inte det innan så lär man få det av sånt där bullshit.
Det räcker inte att DU vet att du älskar din tjej precis som hon är och att playboybrudarna kanske skulle vara skoj att dra över en natt eller två men att du föredrar äkta vara, för det blir jävligt svårt att övertyga oss om det när du drägglar öppet över andra tjejer, tjejer som inte är det minsta lika oss.
Kom sen inte om gnäll över att din tjej tjatar om hur fet och ful hon är dygnet runt eller om hon sexstrejkar för att du beter dig dom ett sånt svin.

Det var nog allt jag kunde komma på för den här gången, ska fundera lite till och förmodligen komplettera listan framöver.
Tar nog och avrundar här, ska sitta och mysa över att fjanten jag delar rum med inte verkar dyka upp idag och börja räkna ner minuterna till lunchen. För övrigt tror jag att det är passande med att antecka arbetsdagar kvar till semestern:
Dagar till semester/frihet/dagen som ger livet sin mening: 19.

"Girls just wanna have fun"/Cyndi Lauper.
I come home in the morning light
My mother says, "When you gonna live your life right?"
Oh, momma dear
We're not the fortunate ones
And girls
They wanna have fu-un.
Oh, girls
Just wanna have fun.


The phone rings in the middle of the night
My father yells, "Whatchu gonna do with your life?"
Oh, daddy dear
You know you're still number one
But girls, they wanna have fu-un
Oh girls, just wanna have
That's all they really want....... some fun...


When the working day is done
Oh girls
They wanna have fu-un
Oh girls
Just wanna have


Girls,
They want,
Wanna have fun.
Oh girls,
Wanna have


Some boys take a beautiful girl,
And hide her away from the rest of the world.
I wanna be the one to walk in the sun.
Oh girls,
They wanna have fu-un.
Oh girls,
Just wanna have
That's all they really want.....
Is some fun....


When the working day is done,
Oh girls,
They wanna have fu-un.
Oh girls,
Just wanna have....


Girls,
They want,
Wanna have fun.
Girls,
Wanna have.


They just wanna,
They just wanna.....
They just wanna,
They just wanna.....
(Girls just wanna have fun...)
Oh...


Girls just wanna have fu-un...
They just wanna,
They just wanna....
They just wanna,
They just wanna....


They just wanna...
(They just wanna have fun...)
Girls just wanna have fu-un...


When the workin',
When the working day is done.
Oh, when the working day is done,
Oh, girls...
Girls,
Just wanna have fu-un...


They just wanna,
They just wanna....
They just wanna,
They just wanna have fun...


Girls just wanna have fu-un..
They just wanna,
They just wanna....
They just wanna,
They just wanna....
(Have fun..)


When the workin',
When the working day is done.
Oh,when the working day is done,
Oh,girls,
Girls just wanna have fu-un.


They just wanna,
They just wanna...


(fades)

White trash beautiful

Jag är tillbaka, tog ledigt igår så jag fick en långhelg, kände att jag behövde det. Känner hur trött jag är på jobbet mer än någonsin tidigare, vet inte om det är för att sommarlovstiderna börjar närma sig men GUD vad jag behöver lite ledigt nu! Förbannat orättvist att man måste ha jobbat i över ett år för att få betald semester, en jävla vecka kunde dem väl bjuda på i alla fall när man jobbat heltid i sju månader. Kan ju säga som så att visst, tvinga en att jobba varenda jävla dag fram till nästa sommar, men förvänta er en arbetsprestation därefter också. Så jävla snålt! *morrar vildsint*.

Helgen har varit nice som fan. I fredags kväll var jag stendöd och avdäckad av veckans arbete som vanligt men resten av helgen var skoj. I lördags tvättade vi, det tog sin lilla tid eftersom vi passade på att använda tvättstugan i den gamla lägenheten, vi har tvättmaskin inne men har inte fått köpt någon torkställning än. Sedan blev det filmtittande och på kvällen drack jag öl med Tina och Veronika på en uteservering vid Linné, så mysigt att det nästan var syndigt.
I söndags sov jag till ett på morgonen (eller eftermiddagen om man föredrar det), FY FAN vad skönt! Äntligen fick jag ta igen lite sömn som man blir blåst på när man har en sambo som hoppar ur sängen som ett jävla gökur klockan 7 självmant oavsett veckodag eller när man gick och la sig. Det är lite scary att veta att om ingen väcker mig skulle jag nog aldrig vakna. Jag skulle lätt kunna gå och lägga mig och sedan sova i 16 timmar i streck utan att vakna speciellt pigg. Det är därför tur att Mikael envisas med att vecka mig varenda jävla helg för annars hade jag sovit bort hela helgerna, han ger sig inte heller, utan fortsätter att terrorisera mig tills jag går upp, vägrar jag resa på mig självmant tar han bara tag i lämplig kroppsdel som inte sprattlar eller krokar sig fast i sängen och bär i väg med mig. Det brukar inte direkt uppskattas kan jag säga, men såhär i efterhand kan jag hålla med om att det nog är det enda rätta.
Igår var jag i Frölunda för att uträtta massa viktiga ärenden, ett bankbesök och väldigt nödvändig shopping. Fick ÄNTLIGEN skaffat mig ett förbannat internetkonto men shoppandet blev en besvikelse. Smög in på JC fastän priserna där får mig att fnysa och se på fan, dem sålda ut dem ljusrosa jeansen jag varit så sugen på ett tag för halva priset! Stelnade dock till en aning när jag upptäckte att storlek tjugojävlafem typ var det enda som fanns kvar, det största paret jag hittade var storlek 28 och jag tänkte att nu JÄVLAR ska här pressas! Men efter att ha stått och frustat som en tjur och dragit in magen så hårt att jag tror att några inälvor gick åt skogen gav jag upp. Hade det varit fettvalkarna som var problemet hade jag tveklöst kunnat knäppa den jävla gylfen, vadfan jag är en kvinna och vi vet hur vi ska paketera fläsket men jag fick till sist acceptera att mina höftben inte är anpassade till att få plats i en storlek 28. Där ser man hur mkt nytta man har av sina kvinnliga former, pff. Surade som fan efteråt men fick ändå köpt en omlottskjorta till mig själv och lite kläder till Mikael. Har insett att det ska bli min nya grej, man kan handla hur mkt man vill men behöver aldrig få dåligt samvete eftersom att det är till någon annan man handlat, vänta bara tills jag får barn, moahaha.

OTREVLIGA SAKER JUST NU (Gnäll is the shit!):

* Min gamla hyresvärd:
Idioterna ringer och ringer, förmodligen vill dem gnälla över att det inte är tillräckligt välstädat i lägenheten, jag vet inte för jag vägrar svara. Kan inte pundhuvudena lägga ner och lyssna på vad jag säger istället? Jag har redan städat 95% av lägenheten och är dem inte nöjda med resterande 5% så ska dem vända sig till personen jag delade skiten med. Funderar nästan på att byta nummer för att slippa såna obehagliga samtal i fortsättningen. Vågade inte svara förut när det ringde ett främmande mobilnummer, och tänk om det var någon annan om ville något viktigt. Kanske just missade ett glassigt jobberbjudande eller en jorden runt resa, vem fan vet.

* Plastförpackningarna i matbutiken på torget:
Upptäckte för ett tag sen att vår lilla mataffär säljer såna där saltgurkor som jag älskar mer än livet självt, såna där som man fiskar upp ur en tunna. Problemet är bara att det inte finns någonstans att lägga dem, det enda som erbjuds är platsburkar i storlek cigarettpaket. Försök trycka ner en stor saltgurka i sån, man blir inte bara förbannad, dessutom sprutade den jävla gurkan saltvatten i ögat på mig.

* Jobbet, speciellt min f.d chef:
Som sagt, har aldrig varit så fruktansvärt uttråkad som jag är nu. Det blir knappast bättre av jag måste sitta och bläddra i gamla mappar och ränna fram och tillbaks till kopiatorn hela jävla tiden, jag är van vid att vara kontorsråtta nu och föredrar att sitta still på mitt feta arsle och göra ass-prints i stolsdynan.
Dessutom blir man knappast på bättre humör av att springa på äcklet som är chef på en annan avdelning där jag jobbat, avskyr människan. Går förbi och ser så jävla duktig och överlägsen ut med sitt äckliga underbettsflin (jag är tillåten att driva med folks bettfel eftersom jag själv hade 1,5 cm överbett innan dem slängde in tandställningen). Det värsta är när hon tar sig friheten att slå sig ner vid samma bord som mig i matsalen och säger "Heeeej Sofia" och tittar på en som om man var avföring. Där rök den matlusten liksom.

* Insekterna som förstör all sommarglädje:
När jag klev på bussen igår började det kittla till utav helvete i huvudet, kliade tillbaks som en galning och skakade ur håret för att försäkra mig om att inget jävla kryp fanns där. Fick dock en jävligt obehaglig överraskning någon minut senare, skulle precis slå upp en nyinköpt Cosmopolitan när jag känner hur något svinigt halkar ur mitt hår, längs med hela pannan och ner i knät på mig. Som vanligt resulterade detta i att jag gallskrek och därmed skrämde slag på alla stackars pensionärer ombord och dessutom välte jag ut en matkasse. Förbannad tur att jag glömde köpa ägg. Årets första insekt-i-håret gör sin entré och bevisar att nu är det är sista gången man kommer få koppla av tills i oktober.

* Att tydligen ha blivit dement:
Har inte glömt av att ta p-pillerna helt än så länge, men ni ska se att det bara är en tidsfråga. När jag jobbar går det bra att komma ihåg tiden eftersom det enda jag göra hela dagarna är att sitta och glo på klockan, men på helgerna är det ett stort skämt. "JÄVLAR! P-pillret!" håller på att bli min mest sagda fras någonsin. I söndags glömde jag bort det som vanligt och sprang iväg för att hämta dricka att skölja ner skiten med, och redan när jag kommer ut i vardagsrummet med glaset igen har jag glömt bort det igen och inser inte förrän en bra stund senare att "JÄVLAR! P-pillret!".

TREVLIGT JUST NU:

* Utsikten från mitt kontor:
Insåg precis nu att det inte är så jävla dumt att ha fönstret mot en byggarbetsplats. Grävskopan som jag har roat mig med att glo på hela jävla vintern har nu ersatts med en massa hanar i bar överkropp vilket osökt för mig till listans nästa punkt...

* Faktumet att min pojkvän jobbar i byggbranschen:
Allvarligt talat, behöver jag säga mkt mer än så? Solbrännan man får genom att arbeta utomhus hela dagarna? Ja tack! Arbetsbyxorna? Dear god yeah! Det är så sjukt porrigt när dem hänger så där på sniskan med verktygsbältet runt höften! Kroppen dem får av att ägna sig åt fysiskt arbete hela dagarna? Det behövs knappast svaras på det heller, drägglet som hänger i min mungipa (eller snarare mungiporna) talar för sig själv skulle jag tro. Och man behöver inte lära sig knyta slipsknutar heller, som man förväntas göra om man har ihop med med en kostymnisse.

* Samboskap:
Inte bara att det är för jävla roligt, för det tycker jag att det är, den största fördelen är att man aldrig behöver känna sig ensam. Är man glad har man alltid någon att dela glädjen med, är man sur eller ledsen har man alltid någon att beklaga sig för (Förlåt Mikael, hehe) och man har någon att somna ihop med och någon att vakna tillsammans med. Det mina vänner, det gör mig väldigt lycklig.

* Skatteåterbäringen:
Om allt går väl kommer den väl komma snart, mina efterlängtade 3700 kr! Gud vad jag ska skratta självbelåtet då och knäcka med fingrarna som självaste Mr Burns.

* Chips och dipp:
Fortfarande helt oslagbart. Har dessutom på väldigt kort tid fått Mikael att bli chips och dipp-knarkare han med så ni kan ju gissa vad vi ser till att ha skafferiet fyllt av.

Nej fan, dags att sluta. Snart lunch och jag är sugen på att äta en fet burgare ute i solen och ett besök på Gina Tricot, allt för längesen nu.
Dagens låt är fin, skulle gärna säga att det är "min låt" men eftersom jag anser att dem flesta låtar är riktade till bara mig tar det lite udden av uttalandet. Lediga i morgon, yehaa! Vi ska på en trevlig grillning med Mikaels familj, ska bli förbannat gött! Håll tummarna att jag inte blir alltför full.
Jag älskar min Mikael.

"White trash beautiful"/Everlast
White Trash Beautiful, Trailor Park Queen
She slings hash at the diner from 11 to 5
She married a boy from school, thought he was oh so cool
But all he can do for money is drive
Out late haulin' freight on Interstate 5, prayin' he'll see home before his baby arrive


White Trash Beautiful, There's something you should know
My heart belongs to you
And you coulda found a better guy
I'll love you till the day I die
I swear to God it's true
I'm comin' home to you
I'm comin' home to you girl


He lights a cigarette, his eyes half open
He won't be home tonight, but she keeps hopin'
Drinkin himself to sleep is his only way of copein'
She waits for him every night, she leaves the front door open
It's 4 AM and doin 95, Tryin to stay awake and make it home alive


White Trash Beautiful, There's something you should know
My heart belongs to you
I know you coulda found a better guy
I'll love you till the day I die
I swear to God it's true
I'm comin' home to you
I'm comin' home to you girl


Her lip stick's painted red, nametag's crooked
Her heart's been gone awhile with the truck driving man that took it
He keeps her photograph on his rearview mirror
She prays for him every night, she hopes that he can hear her


White Trash Beautiful, There's something you should know
My heart belongs to you girl
I know you coulda found you some better guy
I'll love you till the day I die
I swear to God it's true
I'm comin' home to you
I'm comin' home to you girl
I'm comin' home to you