Publicerad i tidningen, oh yeah!

Nu ska ni få höra mina allra käraste bloggläsare! I dag är ingen vanlig pissig måndag för jag fick mig en hemskt trevlig överraskning såhär på morgonkvisten. Satt på vagnen med Mikael och gnällde och drog honom i armen för att det var måndag och därmed jobb= väldigt synd om mig. Sen fick jag ett sms från Tina som löd följande "Skojar du eller...? Här sitter man på tåget och halvsover och vad får man se... Skitbra skriver gumms! Grymt!!:)". Kopplade inte alls vad fan hon snackade om först men sedan slet jag upp dagens tidning som jag lagt ner i väskan och gissa vem som är veckans nätkrönikör? Jajjemen, Sofia Quick i egen hög person.
För er som inte är bekanta med tidningen punkt.se så är det en gratistidning som Aftonbladet ger ut som dem flesta läser om man bor i Göteborg, Stockholm och Malmö, det är typ som metro. Och dem har en krönikesida som varje månad en "okänd människa" får skriva, så om man skickar in en text till deras mail så kan man komma med i tidningen. Skrev för några månader sen en liten snutt som jag tyckte var jävligt värdelös men det tyckte tydligen inte dem, så nu har jag nästan en hel sida för mig själv, med ett löjligt kort och allt. För er som inte har tillgång till tidningen kan ni kika
http://www.aftonbladet.se/punktse/natkronikan/ om ni känner er sugna, finns lite längre ner på sidan där.
Störtkul helt enkelt! Jag har smilat som en räv HELA VÄGEN till jobbet, till och med när jag tvingades betala 750 kr för ett förbannat busskort smilade jag, samma sak när jag som vanligt missade bussen och fick gå. Vilket jävla flyt jag har i år! Både veckans bloggare och nu har jag fått publicerat en krönika i en tidning som en halv miljon människor läser (det står läsarantalet på framsidan så jag var tvungen att kika, hehe). Dock tycker jag att det är lite synd att jag inte ansträngde mig mer och skrev något vettigt men å andra sidan är det väl ett gott tecken att dem till och med gillar det jag skriver som jag själv anser vara dynga.
Heja Sofia, fy fan vad jag är bra!

För övrigt så har helgen varit en av dem kanske bästa helgerna i mitt liv, helt jävla underbar.
Jag tänkte ju köpa hem lite gott käk i fredags eftersom att vi firade halvårsdag men det behövdes inte för det visade sig att Mikael redan hade planerat middag och handlat. När jag kom hem på kvällen var lägenheten skinande ren, kan poängtera att den var dubbelt så städad som den brukar bli efter att jag gått loss med dammsugaren och mopp, och jag är ändå lite av ett städfreak. Inte ett papper, en smula eller fläck så långt ögat nådde. Och som om inte det vore nog för att få mig att nästintill kollapsa av lycka så luktade det ljuvligt från köket.
Istället för att laga sin signaturrätt spagetti och köttfärssås (som visserligen är mkt mumsigt) så hade min underbara gosse slått på stort och köpt älgkött och höll på att göra potatisgrattäng vilket är min absoluta favorit, och dessutom hade han fyllt upp med inte mindre än FYRA PAKET GRÄDDFIL OCH FYRA PÅSAR DIPP till efterrätt och där bevisar han hur väl han känner mig.
En jättefin bukett med blommor fick jag också och sedan åt vi middag i köket för första gången på evigheter med tända ljus och rubbet.
Och allt detta trots att jag varit ett jävla pain in the ass och gnällt hela veckan, ett jävla PMS-monster är en underdrift. Och jag blev så glad mina kära vänner, ni kan inte ana vad glad jag blev. Hur fan kan jag ha en sån tur? Jag har fått världens bästa pojkvän och jag kommer aldrig, ALDRIG att släppa honom från mig. Alla dessa år av skit rent ut sagt, nu får jag tillbaka det och väntan har varit värd varenda minut.

I lördags fick jag med mig Mikael in till stan för att shoppa, första gången på över sex månader som vi besöker en klädaffär tillsammans, hehe. Det var snuskigt mkt folk så det var tur att vi fick napp direkt på Solo.
Herrn skulle ha ett par jeans och jag förundrades som vanligt över hur fort det går när killar shoppar. Rakt in i första affären, där snappade jag åt mig tre par som jag tyckte jag snygga, han tog med dem in i provrummet och bara minuter senare stod han i kassan och köpte två av dem. Ska jag handla byxor får jag springa i åtminstone 7-8 butiker och sedan tillbaka igen för innan jag kan bestämma mig, oftast blir det inget köp överhuvudtaget. Själv fick jag i alla fall fyndat en fräck skinnkjol inne på Gina, 99 kronor, oh yeah.
Sedan begav vi oss hem till svärföräldrarna på middag. Mathias och Josse var också där men dem kilade efter maten (Mathias var mkt mallig och belåten i sin nya jacka) och vi stannade kvar till sent på kvällen och hade det trevligt.
Kanonkäk som vanligt, en massa gott att dricka (blev alldeles lagom berusad) och sedan satt vi och tjötade och vi visade våra greklandsbilder, datorn hängde upp sig på en bild på mig i underkläder som inte alls skulle visas överhuvudtaget för svärföräldrarna och jag fick lust att gallskrika rätt ut, men annars var det kanonskoj och vi tog en taxi hem strax före midnatt.

Igår ägnade vi oss åt vår absoluta favoritsyssla och storhandlade på Coop igen, och fy fan vad käk vi har hemma nu. Frysen är så fullproppad nu att lådorna trillar ut om man drar ut dem för långt och det går knappt att stänga dörren till skafferiet.
Resten av dagen ägnades åt filmtittning som de flesta söndagar, kikade på "Analyse that" som ju är skitskoj och en skräckis på kvällen som faktiskt var rätt äcklig, så jag drömde mardrömmar som ett litet småbarn.
Färgade mitt hår också, köpte en sån där förpackning från Lorael som innehåller både färgning och slingor, fan vad jobbigt. Det är segt nog att färga mitt hår för man kan hålla på i evigheter innan allt är täckt eftersom att det är så långt och tjockt, och när man ÄNTLIGEN är färdig ska slinghelvetena i också. Hade faktiskt glömt att jag svurit för mig själv att aldrig mer ge mig in på att slinga håret på egen hand så jag blev vansinnig när jag kom ihåg hur jobbigt det är, så som vanligt gav jag upp med att använda penseln redan efter första slingan och kletade på resten med händerna, vilket inte heller är så lyckat eftersom att det kommer färg lite överallt i håret. Det blev i alla fall rätt snyggt, nyansen mahognybrun men jag tycker nog att det är mer åt det röda hållet.

Jag gick med i en liten pakt med en internetbekant som också fick en pissig början av året att år 2007 ändå skulle bli en kanonår och det ska fan veta att det faktiskt har blivit. Det började som sagt riktigt värdelöst men sedan har det bara gått uppåt, uppåt, uppåt.
Även om jag får mina depp-utbrott lite då och då så kan jag inte minnas när jag sist mådde så jävla bra. På lördag fyller jag 20 och det verkar som om det blir en helt utsökt start på mitt vuxenliv, äntligen känns inte livet som ett enda stort skämt som går upp på att jävlas med mig på alla tänkbara vis (peppar, peppar ta i trä!).

Dagens låt är rätt spyframkallande men det får gå ändå, den passar faktiskt min sinnestämning!

"Glassigt"/ Mange Schmidt
Ey yo! Mange Schmidt, määään!
Knäcker brushan...


[Ref] När du hör en bra låt och din partner är kåt ere:
Glassigt
När du har sommarlov och du håller hov ere:
Glassigt
Och när fredan är slut och du ska gå ut ere:
Glassigt
När du har sjukt bra koll och hälsan i behåll då ere:
Glassigt


[Vers]
Jag vaknar upp, Aaah, solen skiner igen
Dags för mig att gitta från lägenheten
Men först, alltid en dusch!
Inte lukta usch, stå högt i kurs för det é:
Glassigt! Glass-Glassigt!
Senare men ändå samma Dag
Lyckades jag, äntligen få tag
på nummret, till den där tjejen, du vet.
Jag ringde direkt, jag är inte diskret
Jag sa: "Ska vi hitta på nånting?"
Tillsammans, kanske göra ingenting
Kanske, bara hänga du å jag
Jag tar med mig rosor och en ask choklad
Hon föll direkt för mitt initiativ
Och ville bli en del av mitt privatliv
Nu bor vi ihop och vi har det bra
men det var bara en av många dagar då det é:
Glassigt! Glass-Glassigt!


[Ref] När du hör en bra låt och din partner är kåt ere:
Glassigt
När du har sommarlov och du håller hov ere:
Glassigt
Och när fredan är slut och du ska gå ut ere:
Glassigt
När du har sjukt bra koll och hälsan i behåll då ere:
Glassigt


[Vers] En vecka senare hände det här:
Det låter som ljug men det är sant, jag svär.
Jag grävde i fickan och kände nåt
Det visa sig vara en gammal trisslott
Jag skrapade och till min stora förvåning
Hade jag plötsligt råd med ny våning
Bubbelpool och en resa runt jorden
Det går bra nu, ta mig på orden
Med pengarna kommer massa frihet, svenne.
Jag kunde ge allt jag inte givit henne
Och även om pengar inte är allt
Kändes det jävligt ballt och det vá:
Glassigt! Glass-Glassigt!
Nu simmar jag runt i mitt pengahav
Och har inga planer på att lägga av
Varför skulle jag göra de?
Jag mår som en gud och min plånbok e fet och det é:
Glassigt! Glass-Glassigt!


[Ref] När du hör en bra låt och din partner är kåt ere:
Glassigt
När du har sommarlov och du håller hov ere:
Glassigt
Och när fredan är slut och du ska gå ut ere:
Glassigt
När du har sjukt bra koll och hälsan i behåll då ere:
Glassigt


[Vers]En dag när jag låg hemma och mös
Jag var ledig.. eller.. typ arbetslös
Ringde någon på min telefon
Det var ett hemligt nummer men jag svara ändå
Jag ångrar inte att jag gjorde så
För det hände nåt som e förunnat få
Den som ringde undra om jag vá bra
På att skriva saker så jag svara: Ja
Självklart är det gjort på det viset
Siktet är inställt på pulitzerpriset
Han sa: Då blir du nog glad ikväll
För du ska få pris ifrån Alfred Nobel och de é:
Glassigt! Glass-Glassigt!
Så nu e ja där uppe bland genierna
Och reviderar dom gamla teorierna
Det kunde man inte ha trott förut
Det här är Mange Schmidt som: Signar ut, slut.


[Ref] När du hör en bra låt och din partner är kåt ere:
Glassigt
När du har sommarlov och du håller hov ere:
Glassigt
Och när fredan är slut och du ska gå ut ere:
Glassigt
När du har sjukt bra koll och hälsan i behåll då ere:
Glassigt


Glass-Glassigt!

Glassigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback