Take me home to a place I belong

Jösses, jag är på jobbet idag fastän jag egentligen är ledig. Jag är så duktig att jag nästan får gåshud, och gud vad skönt det är att ha nästan hela kontoret för sig själv. Tröttnar jag på att jönsa omkring på internet har jag en massa bra böcker som jag kan roa mig med att sitta och läsa utan att någon märker det.

Helt underbar dag i Frillesås igår! Var lite halvgrinig på eftermiddagen och väldigt trött på bussen ner, men så fort jag klev av blev jag helt i extas. På sommaren är Frillesås Sveriges lätt finaste plats, och nu råkar det ju dessutom vara "byn" (för inte fan kan man kalla det en stad) där jag växte upp. Jag skuttade hem till Tina, glad i hågen med ciggen i mungipan och njöt av alla bekanta platser på vägen och hånskrattade åt alla man såg som man kände igen från förr.
Väl hemma hos Tina mötte jag först Findus som stod utanför huset och ville kela en lång stund. Blev givetvis på ännu bättre humör av en mysig stund med en av dem få katter som inte skrämmer skiten ur mig (ja, jag är rädd för katter) och sedan blev det ännu bättre när jag såg att världens bästa och snyggaste Tina hade maten klar och dukat jättefint på altanen. Bortsett från ett totalt livfarligt parasoll som verkade leva sitt eget liv var måltiden väldigt njutfull.
Sedan gav vi oss ut på en hiskeligt lång promenad längs stränderna, jag envisades med att besöka samtliga. Fick massa jävulska myggbett och ett konstigt snigelliknande djur som Tina skrapade bort med ett snäckskal från mitt ben medan vi båda tjöt som rävar, men annars var det mycket trevligt. Fick både gå barfota i sanden och sitta på en klippa och filosofera, gud vad jag har saknat det.
Promenaden avslutades med le grande finale, vi gungade gungbräda nere på Torstensviks lekplats, jag blev helt vild när jag såg den och Tina var inte sen att hänga på min idé. Vi insåg att vi blivit alldeles för gamla för gungbrädor eftersom att vi glömt totalt hur man kom upp på den, så till sist löste vi det hela genom att Tina fick sätta sig först och sedan fick jag hänga mig i andra sidan och hoppa upp fort som satan innan den flög upp igen.
Sen var vi vakna löjligt länge och pratade gamla minnen och var allmänt nostalgiska och gråtmilda, så inatt blev det inte mkt sömn kan jag lova, men det rör mig inte i ryggen. Det var en helt jävla underbar kväll och jag borde verkligen åka dit oftare.
Jag är helt överförtjust över intresset att läsa min andra blogg som jag berättade om igår, eller utkastet på en liten "bok" om mitt liv eller hur man ska kalla det. Riktigt häftigt känns det, och jag är förvånad även om jag visste att mina trogna läsare är många. Till och med folk som läser min blogg på andra ställen än Lunarstorm har hört av sig, läsare som jag inte ens visste att jag hade.
Blir lite trött på mig själv dock, själva grejen med att ha en anonym blogg är ju att folk inte ska veta vem det är som skriver den, vilken ni nu ändå kommer göra, men eftersom jag bara ger ut adressen till s.k "främlingar" så misstänker jag att ingen skada är skedd. Sånt där hemlighetsmakeri är verkligen inte min grej.

Har snott en lista jag sett på flera ställen nu:

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
Jag tänkte högt till Tina och sa "Fy fan, ser du att jag ser ut som en jävla rumpnisse?" Håret var helt vilt och stod åt alla håll ett hår möjligen kan lägga sig åt.
2. Hur mycket kontanter har du på dig?
Jag som aldrig har kontanter har av någon underlig anledning en hundralapp i plånboken, sedan har jag en massa mynt som Mikael lassar på mig eftersom han hatar mynt och vet att jag behöver dem vill kiosken på jobbet.
3. Vilket ord rimmar på "test"?
Många ord rimmar på test.
4. Favoritplanet?
Utomordentligt fånig fråga måste jag säga, tänkte dra till med att säga solen men insåg att det ju är en stjärna. Har hur som helst inga kärleksfulla böjelser mot någon annan planet än jorden.
5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
Mikael.
6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?
Jag slutade att bry mig om ringsignaler för ungefär en livstid sedan, jag har ju ändå alltid mobilen på ljudlös. Nu har jag i alla fall en signal med en jamande katt och massa käck musik i stil med "Kalle Johansson". Fast jag kunde lika gärna haft den vanliga ring-ring, är totalt ointresserad.
7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
Klänning med rosa bolero över.
8. Sätter du etiketter på dig själv?
Nja, jag har ju mina principer som jag håller stenhårt på, exempelvis är jag råsosse och allmänt mongo, det är väl en form av etiketter.
9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
Inget alls såvitt jag sett.
10. Ett ljust eller mörkt rum?
Föredrar rätt ljusa rum antar jag.
11. Vad gjorde du vid midnatt?
Låg i dubbelsängen med Tina och babblade. Som vanligt tjötade jag så mkt att jag inte märkte att hon somnat för längesen.
12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?
" Det var tydligen en film, Colors kl 9 på 6:an. Saknar dig, inte lika kul o kolla på tv själv:)".
13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven?
Vid Frölunda centrum, cirka 5 minuter hemifrån oss.
14. Vilket uttryck använder du mest?
Måste vara meningar som kombineras med svordomar "Det var det jävligaste jag hört", "Åh fan" etc.
15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Tinas katt Findus.
16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
Som sagt, katten.
17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
Öl och nikotin.
18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
Ingen så vitt jag vet, jag tar kort alldeles för sällan.
19. Vilken ålder har varit bäst hittills?
När man var liten, lågstadieåldern, då var livet lätt. Fjortisåren var visserligen kul, men samtidigt dem värsta åren.
20. Din värsta fiende?
Personen jag hatar mest är min f.d styvmor.
21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
En blå tråkig bakgrund bara, på datorn där hemma har jag en bild från studentbalen.
22. Vad var det senaste du sa till någon?
Bortsett från att prata med mig själv så var det när jag hejade på några gubbar på kontoret på väg till mitt rum.
23. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
Pengarna är ju lockande måste jag säga, men med tanke på hur slö jag är tror jag faktiskt att jag hade valt att kunna flyga. Vilken jävla grej.
24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Jag älskar en person alldeles särskilt enormt mycket just nu.
25. Senaste låten du lyssnade på?
"Shoot me"/Metallica.


Nu saknar jag min Mikael väldigt, väldigt mycket faktiskt. En natt isär är definitivt mer än nog, längtar verkligen till att komma hem till honom igen. Dessutom har vi en underbar långhelg framför oss, långhelger är det kanske bästa som finns.
Det blir nog ingen semester för mig den närmsta framtiden, mitt kontrakt går ut den sista juni och jag pratade med chefen igår och han har lovat mig jobb en månad till, sedan vet han inte. Har varit anställd på den här avdelningen i sex månader då och enligt reglerna måste dem ju fastanställa en då, vilket företagen knappast är sugna på. Så jag vågar inte ta någon semester i Juli om det skulle visa sig att jag kanske inte får jobba kvar sen, även om jag betvivlar att det skulle gå så illa. Buhu, jag som verkligen såg fram emot lite ledigt, men å andra sidan sett är Augusti min favoritmånad så att vara ledig då kommer knappast att vara någon plåga det heller, men det hade varit skönt med lite tid att vila upp sig minst sagt.
I morgon är det ju midsommar, förmodligen ska det firas med att gå ut på stan och käka middag med Mikaels föräldrar, det ska bli skitmysigt. Är inte sugen på något stort fyllekalas och dessutom ska ju vädret bli bajs. När man tittar ut genom fönstret idag ser det ut som om det är november eller något. Tänkte stanna till i stan och kanske inhandla något nytt att ha på mig i alla fall, det är ju trots allt midsommarafton även om det känns som det är första advent. En klänning får det bli, jomenvisst. Eller möjligtvis någon söt topp, sett lite fina grejer på HM. Det är inte helt omöjligt att ett par skor slinker ner heller, fast då kommer jag väl få skäll av Mikael och tvingas slänga något gammalt par, hemska tanke.

Förresten ska jag få en överraskning idag, tänkte sluta tidigare men fick stränga order att inte dyka upp tidigare än jag brukar, för saker skulle "ordnas" innan jag kom hem. Jag är så nyfiken att jag nästan bli illamående! Mitt psyke klarar inte riktigt av att veta att en mystisk överraskning ska dyka upp, jag blir helt skogstokig och överanalyserar allt. Det kommer att sluta med att jag inte alls blir överraskad eftersom att jag vid det laget redan tänkt ut varenda möjlighet som det skulle kunna vara och är beredd på precis vad som helst.
Hur som helst ska det bli spännande och mer än någonsin är jag övertygad om att DAMN! I´M A LUCKY GIRL!
Gud vad den där mannen gör mig lycklig!

DAGENS VILL HA: Ingenting! Jag har allt jag behöver, en underbar kille, vänner av världseliten, snygg lägenhet, pengar på kontot, en söt lillasyster och galna hundar, 3 stycken!
DAGENS KLÄDSEL: Samma som igår, hann inte packa ner ombyte igår innan jag åkte hemifrån.
DAGENS SMINK: Mascara och lite puder.
DAGENS FRISYR: Hästsvans, var tvungen att fånga upp helveteshåret för att inte se ut som en afroattack.
DAGENS HÄNDELSE: Givetvis den mystiska överraskningen.
DAGENS LÅT: ?.
DAGENS PLANER: Slappa som fan på jobbet hela dagen, får passa på nu när jag är själv. Sedan ska jag ta en sväng i stan och efter det ska jag hem till min käre sambo.
DAGENS SAKNAD: Efter att besökt Frillesås förstår jag att jag verkligen saknar landet, även om jag trivs förträffligt med att bo i stan.
DAGENS DUMMASTE: Idiotarkitekten som gjort ritningarna till det nya parhussområdet nere i Frille, husen ligger så tätt att dem lika gärna kan slå in väggarna och bo i ett enda stort kollektiv.
DAGENS SJUKA: Pigg som en mört hittills!
DAGENS DROG: Nikotin (börjar bli en aning tjatigt...).
DAGENS ROLIGASTE: Att Tina ska spendera midsommarhelgen i en kompis sommarstuga som har varken el eller vatten. Ser hennes frustration framför mig när hon varken kan duscha, ladda mobilen eller ens tända en lampa, moahaha:D
DAGENS FAVORIT: Den kommande långhelgen givetvis.
DAGENS KÖP: En sallad, två bullar, en snusdosa och två flaskor med dricka på Pressbyrån till hutlöst pris.
DAGENS GODIS: Inget än så länge, men vänta bara tills jag kommer hem.
DAGENS HUMÖR: På topp.
DAGENS ORD: Blogg. Det är väl mer dagens grej egentligen, är väldigt sugen på att fortsätta skriva i dag!

Sedan har vi ju dagens låt också, idag blir det en goding som tillägnas gamla Frillesås, en riktig byhåla som jag är glad att jag kommit ifrån, men som ändå alltid kommer vara mitt sanna hem.

"Take me home, country roads"/John Dever

Almost heaven, West Virginia
Blue Ridge Mountains
Shenandoah River -
Life is old there
Older than the trees
Younger than the mountains
Blowin? like a breeze


Country Roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain mamma
Take me home, country roads


All my memories gathered ?round her
Miner?s lady, stranger to blue water
Dark and dusty, painted on the sky
Misty taste of moonshine
Teardrops in my eye


Country Roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain mamma
Take me home, country roads


I hear her voice
In the mornin? hour she calls me
The radio reminds me of my home far away
And drivin? down the road I get a feelin?
That I should have been home yesterday, yesterday


Country Roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain mamma
Take me home, country roads


Country Roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain mamma
Take me home, country roads
Take me home, down country roads
Take me home, down country roads

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback