Everything she lacks she makes up in denial!

Puh, äntligen är det hyfsat lugnt på jobbet igen, en förbannad tur eftersom att jag höll på att bryta ihop igår, stress är fan inte min grej alltså. Om jag fick bestämma skulle livet gå i slowmotion, eller bättre upp! Man skulle aldrig behöva vara tvungen att röra sig överhuvudtaget, allt skulle kunna utföras med tankekraft, den enda slags kraften jag besitter.
Hur som helst har jag återgått till mina gamla vanliga arbetsuppgifter och eftersom att jag bara jobbar tre dagar denna veckan kan man säga att det idag är torsdag och därmed fredag imorgon, strålande! I morgon är det fredag, i morgon är det fredag, imorgon är det fredag!

Usch vad jag är bebissjuk, brukar bli det varje månad när det är dags för mens. Håller fortfarande absolut fast vid att tanken på att yngla av sig är långt borta för tillfället, har definitivt inga planer på att sluta knapra mina p-piller än, men det är förmodligen den där biologiska klockan som tickar på och nafsar mig i arslet. Undra om det är någon slags babyboom i år, för det är tamejfan gravida magar överallt ju. I kommunen där jag gick ut gymnasiet skaffar varenda jävel ungar som andra byter underkläder, gissar på att det beror på att dem helt enkelt inte har så mkt att göra eller att samtliga är hyperkänsliga för grupptrycket.
Men det är kul med bebisar och jag om någon kan hålla med om att det verkligen lockar, jag är inne och läser om graviditet och förlossning ständigt, snokar på unga mammor inne på lunarstorm och har massa bloggar bevakade som handlar om bebisar. Jag ser verkligen fram emot det, och längar något fruktansvärt. Jag fruktar den dagen någon av mina bästa vänner ska bli mamma, kommer böla som en gris både för att jag är glad för deras skull och av avundsjuka.
Det är säkert fånigt men vissa dagar mår jag jäkligt dåligt av den här bebissjukan, så jag gör allt för att intala mig själv att det är INGEN BRÅDSKA, är ju inte direkt lastgammal, snarare tvärtom. Pratat med massor av unga mammor här inne, bland annat stencoola babycakes_, och dem säger alla samma sak, deras barn är det bästa som hänt dem, men dem rekommenderar andra att vänta ett tag.
Jag har kommit underfund med när det är dags för mig att själv bli mamma, det går ju knappast att planera fullt ut men jag vet i alla fall när jag ska slänga p-pillerna åt helvete och det är den dagen jag kan få ett plus på gravtestet och VETA att jag kommer att bli överlycklig och när jag VET att pappan till barnet kommer att bli överlycklig. Livrädd blir man nog alltid eftersom det är en förbannat stor grej, men det är skillnad på olika fruktan också. Jag bryr mig inte om vad andra tycker, men sedan kan det ju vara trevligt att få sanna gratulationer också, utan att folk ska skvallra om att man förstör sitt liv efteråt.
Jag vet att jag alltid förespråkat att en unge inte blir lyckligare för att föräldrarna har pengar, jag hade det kanon när jag var liten och vi har då aldrig varit rika. Men jag vill ha en stabil ekonomi i alla fall, jag vill ha MÖJLIGHETEN att skämma bort min unge, därmed inte sagt att jag kommer att göra det.
Framförallt vill jag känna att jag levt livet tillräckligt innan också, att få barn är definitivt ingen dödsdom, men det innebär ju att ens egna behov kommer att komma i andra hand de närmsta 18 åren åtminstone, och jag vill inte att varken jag eller pappan ska bli bittra ungdomar som tar igen sina förlorade år och skämmer ut sig på krogen i fyrtioårsåldern. Det är trots allt i denna åldern man är som mest fri, man är inte barn längre och bestämmer över sig själv, man tjänar pengar som man kan spendera på sig själv och det är ganska skönt att vara självupptagen utan att få dåligt samvete.
Min sista tröst vad gäller brist på avkomma är ett läskigt repotage jag läste i Cosmopolitan härromdagen "Detta händer med din kropp efter att du fött barn". Tydligen riskerar man en massa akne, pigmentfläckar, större (eller mindre!) bröst som i nästan samtliga fall blir betydligt hängigare, kängurusäck på magen (löst skinn eller en liten "bula" som aldrig försvinner typ), celluliter, bristningar på alla möjliga ställen, ett "slappare" underliv, inkontinens och större fötter, usch! Vissa saker sägs dock vara övergående, men det är i alla fall en stor tröst för oss som trånar efter bebis.

Snart är det midsommar igen, alltid lika psykiskt påfrestande med högtider som kräver att man har något "skitskoj" att göra. Vi har lite olika alternativ men inget som lockar jättemycket än så länge, så vi funderar starkt på att ta det lugnt och eventuellt ha en liten familjeträff istället för att supa skallen av oss. Supa skallen av oss lär vi visserligen göra ändå, men mer på hemmaplan och bland färre människor. Vädret ska ju tydligen bli piss också, som vanligt på midsommar. Det är ett som är säkert, vädret kan fan aldrig ställa upp när man har några önskemål, utom möjligtvis på skolavslutningar, då brukar det faktiskt alltid vara solsken. Studenten var dock FÖR solig och varm, simmade ju nästan i svett när jag letade efter mitt studentplakat och medföljande folk som ville fira mig i den gigantiska folkmassan utanför skolan. Saken blev knappast bättre av att jag fick tre ton blommor och presenter runt halsen samt en uppblåsbar drake, höll fan på att strypas och mamma hade glömt att ta med sig alkoholhaltig dryck dessutom.

Jag kan klargöra en sak, hur mer man shoppar desto mer vill man shoppa. Jag har förmodligen köpt mer kläder och skor i år än vad jag gjort dem senaste fem åren sammanlagt men jag vill ha mer, mer, mer.
SOFIAS LATEST CRAVINGS:
* En ny jacka: Jag är barnsligt trött på att dras med min beigea trenchcoat nu, jag vill ha en kort, tunn jacka nu i någon annan färg. Provade en grå i jeansliknande material som satt som ett korvskinn för ett tag sen, ångrar att jag inte köpte den.
* Tygskor: Försöker hålla mig till att köpa platta skor nu eftersom att mina fötter ser ut som om dem körts genom ett köttkvarn (har i alla fall köpt "Partyfeets" nu, såna där inlägg som man lägger i högklackat) men jag vill ha ett par tygskor nu, gärna med sånt där "sailor"-tema.
* Den nya varianten av hängselklänning: Till min stora besvikelse såg jag ju ut som ett vandrande fyrmannatält i hängsleklänningarna när dem kom, men nu finns det en version där hängslena går nedanför bysten och det borde göra susen, måste ha nu! Gärna en mörblå eller vit sådan.
* Hårspännen med rosetter eller blommor: Det är väldigt sött, speciellt om man sätter dem typ bakom örat. Ska inhandlas snarast.
* Nytt smink: Måste verkligen handla nytt snart, allt är på väg att ta slut. Behöver ny mascara, nytt solpuder också vill jag ha en kolsvart ögonskugga och tro det eller ej, gult nagellack, kan ni fatta vad snyggt det måste bli när man är solbränd! Om jag nu kommer lyckas få någon solbränna i år, det ser inte ljust ut än så länge...
Något jag fortfarande inte kan lära mig att gilla är dem höga midjorna på byxor, på kjolar går det an men det är fan inte snyggt på byxor. Röven ser gigantisk ut och kameltå-effekten är omisskännlig. Det lär nog dröja ett bra tag innan jag lär vi att acceptera det där modet, förhoppningsvis hinner det bli omodernt igen vid det laget.

Nu ska jag köra en dagens-lista fastän klockan bara är 09.13, rätt meningslöst men ändå:
DAGENS VILL HA: Som sagt, den där hängselklänningen jag snackar om i detta inlägg känns väldigt, väldigt nödvändigt för välbefinnandet och sjukt lockande.
DAGENS KLÄDSEL: Svarta jeans och vit sidenblus.
DAGENS SMINK: Mascara och faktiskt lite rouge, slår på stort idag, höhö.
DAGENS FRISYR: Hängande med sidbena idag igen.
DAGENS HÄNDELSE: Vi såg en hare från spårvagnen, vart jag än går nu för tiden ser jag dessa harar, hoppas att dem inte dras till mig pga överbettet. Hur som helst blev jag glad och det blev nog Mikael också, fastän han var macho och inte låtsades bry sig.
DAGENS LÅT: Det har jag inte bestämt mig för än.
DAGENS PLANER: Kanske ska smita lite tidigare, jobbade fan som ett svin hela dagen igår utan en enda rast så idag kan jag behöva det, kommer ändå att skippa lunchrasten igen och äta framför datorn. Sen har jag tänkt ge Mikael lite smisk för att han var så tjurig i morse FASTÄN jag var på ett helt strålande humör för att vara jag på morgonen.
DAGENS SAKNAD: Mathias, satt och tänkte på våra sjukt skojiga supakvällar och kände att det vill jag snart göra om. Synd att han blivit så tråkig bara och knappt hör av sig eller ens svarar på gästboksinlägg på Nattstad.
DAGENS DUMMASTE: Idioten i mitt rum, han var sjukt tyken igår. Jag som nästan hade släppt mitt agg mot honom, hämtade till och med lite papper från kopiatorn som var hans i förra veckan, men nejdå, again he hit rock bottom.
DAGENS SJUKA: Lätt släng av mensvärk, och det är illa nog.
DAGENS DROG: Nikotin.
DAGENS ROLIGASTE: American Dad, garvade som fan i morse när jag tänkte tillbaks på lite grymma avsnitt, det programmet är nästan oslagbart tamejfan.
DAGENS FAVORIT: Min mamma, som lämnat en hel kasse med finfina pocketböcker i mitt rum.
DAGENS KÖP: Två flaskor cola och en bulle, det gäller att ladda upp med socker och koffein på jobbet.
DAGENS GODIS: Skulle väl vara colan då, hemskt efterlängtad efter att varit tvungen att dricka äcklig äpplejuice igår för att colan i kiosken var slut.
DAGENS HUMÖR: Ganska uppåt faktiskt.
DAGENS ORD: Seagal, engelska ordet för fiskmås tror jag. Citat ur American dad: Francine says: Stan, dont make fun of me, I know you are afraid of seagals. Stan says: A seagal?! Where is it? Francine says: There´s no seagal here Stan. Stan says: Dont let it touch me! Dont let it touch my hair with its feets!

Dagens låt är kickass och en gammal favorit minsann!

"Pretty fly (For a white guy)/Offspring"
(Oten-gleeden-glotten-glowden)


Give it to me baby, uh huh, uh huh!
Give it to me baby, uh huh, uh huh!
Give it to me baby, uh huh, uh huh!
And all the girlies say I'm pretty fly for a white guy.
Uno, dos, tres, cuatro, cinco, cinco, seis.


You know it's kind of hard just to get along today.
Our subject isn't cool but he fakes it anyway.
He may not have a clue, and he may not have style,
But everything he lacks, well he makes up in denial.


So don't debate,a player straight.
You know he really doesn't get it anyway.
Gotta play the field, and keep it real.
For you no way, for you no way.
So if you don't rate, just overcompensate,
At least you'll know you can always go on Ricki Lake.
The world needs wannabe's,
So hey, hey do that brand new thing.


Give it to me baby, uh huh, uh huh!
Give it to me baby, uh huh, uh huh!
Give it to me baby, uh huh, uh huh!
And all the girlies say I'm pretty fly (for a white guy).


He needs some cool tunes, not just any will suffice,
But they didn't have Ice Cube so he bought Vanilla Ice.
Now cruising in his Pinto he sees homies as he pass,
But if he looks twice they're gonna kick his lily ass.


So don't debate,a player straight.
You know he really doesn't get it anyway.
Gotta play the field, and keep it real.
For you no way, for you no way.
So if you don't rate, just overcompensate,
At least you'll know you can always go on Ricki Lake.
The world loves wannabes,
So hey, hey do that brand new thing.


Now he's getting a tattoo, yeah, he's gettin' ink done.
He asked for a "13" but they drew a "31."
Friends say he's trying too hard and he's not quite hip,
But in his own mind, he's the, he's the dopest trip.


Give it to me baby, uh huh, uh huh!
Give it to me baby, uh huh, uh huh!
Give it to me baby, uh huh, uh huh!
uno, dos, tres, cuatro, cinco, cinco, seis.


So don't debate,a player straight.
You know he really doesn't get it anyway.
Gotta play the field, and keep it real.
For you no way, for you no way.
So if you don't rate, just overcompensate,
At least you'll know you can always go on Ricki Lake.
The world needs wannabes-a,
The world loves wannabes-a.
Let's get some more wannabes.
And hey, hey do that brand new thing!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback