Rösta rött, leva blått, snacka grönt och jobba svart

Nu drar helvetet igång igen... Kunde givetvis inte somna inatt efter att varit uppe så sent på nätterna under semestern, vi gick och la oss vid 23 vilket är för sent egentligen men det visade sig vara väldigt ambitiöst. Mikael somnade som en stock på två röda som vanligt men jag låg vaken en jävla evighet. Sista gången jag kollade på klockan när jag var uppe och mixtrade med fönstret var det 01.30 och jag låg vaken en lång stund efter det, jävligt lyckat när man ska gå upp 05.15.
Kallt som i graven var det i morse också, frös nästintill ihjäl när vi var tvugna att stå och vänta på vagnen en kvart, det är då fan att man ska behöva gå vinterklädd på morgonen i augusti. Visserligen är hela den här sommaren ett stort skämt men ändå.
Det känns tungt att sitta här vid den förbannade datorn igen, fick lite kväljningar när jag drog passerkortet nere i receptionen. Dessutom ligger ett datorprogram som jag behöver nere. Som alltid.

Sista dagarna på semestern var trevliga bortsett från gårdagen då vi var väldigt bakis. Stort grattis till Memme som fyllde år i torsdags och Veronika som fyllde år i lördags. Var ute och käkade middag till Veronikas ära i lördags på en mysig liten italiensk restaurang i stan, dessvärre fick jag åka hem löjligt tidigt eftersom att NÅGON jag bor med (observera att det inte är så många) lyckades låsa sig ute, väldigt tråkigt eftersom jag hade sett fram emot att skaka rumpan på krogen. Så jag fick åka hem, grinig som aldrig förr till ett sällan skådat fyllekalas (därav nyckelincidenten). Efter att ha tagit en taxi till Burger King och tillbaka söps det till rätt rejält, ett dåligt humör och jägershotar är bäddat för katastrof. Kul som fan att supa lite med Mathias igen i alla fall, det händer alldeles för sällan nu för tiden.

TREVLIGT JUST NU (det krävs ansträngning för att komma på något en dag som denna):
* Mitt nya hår: La upp en bild på bilddagboken.se på nyfärgade håret men jag tycker faktiskt inte att bilden gör det rättvisa, kan skylla på dålig ljussättning och avsaknad av fotografiskt talang hos Mikael. Det är i alla fall svart nu, och alldeles blankt och lent. Det är konstigt vilken effekt olika färger har på håret, när jag gjorde mina ljusa slingor blev det ju löjligt torrt och det blev väldigt lätt tovor, men inte nu inte. Känns bra att vara svarthårig igen, det känns mkt bra.
* Eventuell utlandsresa: Vi har spånat en del på att åka till Portugal när jag fyller år i oktober, absolut ingen spikat än men man kan väl få drömma. Det är ju ingen jättebillig resa och dessutom kommer det inte att vara sådär stekande varmt som jag hade önskat men jag skulle fan hugga av mig foten för en vecka semester- nja kanske inte foten men en tå hade jag lätt offrat.
* Att vara frisk: Vi såg en ruggig dokumentär igår om någon mystiskt sjukdom som fick ens muskler att dras ihop av sig själv titt som tätt, så att man fick skitont och bara låg och ryckte på golvet till exempel. Fan vad vidrigt det såg ut, jag blev galet tacksam över att man klarat sig från sådant (än så länge...).

OTREVLIGA SAKER JUST NU:
* Jobba: Givetvis är detta otrevligt. Kan inte komma på EN ENDA sak jag saknat med jobbet och helst skulle jag vilja lägga mig på golvet och sparka och gallskrika "släpp ut mig härifrån era jävlar, släpp ut miiiiig!". Det känns mer som värsta guantanamobasen en ett förbannat jobb. Jag gråter fan blod.
* Småflugor: Dem vill fortfarande inte ge sig! Det är betydligt mindre av asen hemma just nu men jag vill ha varenda en mosat eller åtminstone inte i min lägenhet. Fick ett tips av "svärmor" att hälla vinäger och diskmedel i en äggkopp för att lura dit dem och att dem tydligen skulle fastna där sen men har inte orkar köpa vinäger så jag gjorde min egen flugfångarmaskin med diskmedel och oblandad apelsinsaft. Antal fångade flugor i flugfångarmaskin: 0. Gud vad dem är vidriga. Som om dem svarta asen inte vore nog, det finns dessutom en brun variant som är ÄNNU äckligare.
* Matkostnader: Jag vet inte om vi är onormala och äter som svin men gud vad käk det går åt hemma, tycker att jag släpar hem kasse efter kasse från kvartersbutik varenda dag och det tar liksom slut innan jag hunnit packa in det i kylen. Nu på semestern när jag velat skryta med mina cocking-skills har det gått åt det dubbla. Snart dags att spika igen kylskåpet för annars kommer jag och Mikael att sluta som "det feta paret i våning 4".
* Barnlöshet: Bara för att man äter p-piller och är förståndig nog att vänta med att ploppa ut ungar kan jag lova er att det inte behöver betyda att man inte längtar sig gråhårig efter sin egna lilla bebis. Vissa dagar längtar jag så fruktansvärt att jag får ont i magen. Förstår inte alls vad det är för fel på min biologiska klocka, trodde att det var meningen att man skulle bli ÅTMINSTONE tjugofem innan den gjorde sig plågsamt påmind. Men icke, och det är plågsamt vill jag lova, sitter nästan att bölar ibland för att jag inte har en liten krabat i magen, det känns som om det är en naturlig bit i mitt liv som jag inte blir lugn förrän den är fylld. Stackars Mikael så mkt gnäll han får höra. En positiv sak med det hela är i alla fall att jag faktiskt börjat lägga undan pengar så att jag är beredd när jag ÄNTLIGEN ska få bli mamma, det känns liksom som A och O att se till att vara förberedd om man ska ta ett sånt gigantiskt steg som att bestämma sig för att skaffa barn. Jag ska bli världens bästa mamma!
* Busskortet snart slut: Efter att kunnat åka på fritidskortet hela sommaren blir det ett rejält hål i plånbokena att börja betala igen, buhuhu!

Nåja, det känns åtminstone bra att skriva lite blogg igen, får trösta mig med det i alla fall. Dagens låt är fin vill jag lova om möjligt rätt kort, tyckte att jag behövde en rivstart nu när jag är tillbaka igen, på obestämd tid. Får hoppas på den där tillfälliga frigivningen/permissonen i början av oktober för att prata fängelseslang igen.
För övrigt kollade jag givetvis på Shrek i helgen, den är galet bra.

"Grogg och parabol"/Troublemakers

Är det så jävla svårt att förstå
sju minus fyra aldrig någonsin blir två
Ger du dom fingret så tar dom din arm
köper din röst och rätten till ditt namn
Är det så jävla svårt att förstå
lönen är fetma, grogg och parabol
Loket är profeten och TV:n är din gud
och du blir bara äldre gammal trött och ful
Rösta rött, leva blått, snacka grönt och jobba svart
Är det så jävla svårt att förstå
sju minus fyra aldrig någonsin blir två
Ger du dom fingret så tar dom din arm
köper din röst och rätten till ditt namn
Är det så jävla svårt att förstå
lönen är fetma, grogg och parabol
Loket är profeten och TV:n är din gud
och du blir bara äldre gammal trött och ful
Rösta rött, leva blått, snacka grönt och jobba svart

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback