I fixartagen...

Suck, bara för att förlossningen är så galet nära så börjar tiden gå helt skrämmade sakta, dagarna känns sjukt långa och det är omöjligt att somna på kvällen- och när man väl somnat så vaknar man trehundra gånger. I dag blev jag så pigg när Mikael sa hejdå innan han stack till jobbet att jag inte alls kunde sova utan låg vaken från 05.30 i minst en timme trots att jag sovit som en kratta.

Börjar verkligen få den där städpsykos-grejen som de flesta gravida får i slutet, jag får total panik när jag tänker på att det kan finnas utgången mat i skafferiet eller att det är damm i ventilerna eller att våra garderober är fyllda med en massa onödig skit.
I går tvingade jag Mikael att sitta med mig och välja ut bebiskläder som ska med till BB, han tog det inte alls på lika blodigt allvar som mig utan gäspade bara hela tiden och sa "mmm" till alla mina förslag. Valde till slut ut 3 vita bodys (varav en omlott), tre par bomullsbyxor i rött, gult och beigerandigt, en ljusgrön plyschoverall, två par ministrumpor (ett par vita och ett par svarta) och tre små mössor i randigt i rött resp. blått med öron. Packade även ner två par bomullsfiltar och två snuttefiltar med dödskallar, en rosa och en svart beroende på om bebis har snopp eller ej.
Sedan organiserade jag om i skåpen (tydligen är det viktigt att sortera nya handdukar från gamla) och sedan slängde jag ut mängder av kläder som jag aldrig kommer använda, en mossgrön skjorta är inte "bra att ha" om man inte använt den på flera år. Sen dök jag ner i mitt skoberg och slängde skokartonger som jag har en vana att samla på.
Sist men inte minst fick jag för mig att framkalla alla våra bilder på datorn (ifall att vår nyföda bebis skulle vilja bläddra i fotoalbum när den kommer hem från BB) och det TOG TID att gå igenom alla bilder från över ett år tillbaka, och förbannat dyrt blev det också, och då har jag ändå inte framkallat något "onödigt".

I dag har jag varit duktig och suttit i lååång telefonkö till min tandläkare för att be dem skicka hem nya jävla gummiband till min käft och sedan har jag skrivit ett långt fejkmejl och redovisat mina "sökta jobb" till min handläggare på arbetsförmedlingen. Dem kan ju inte på allvar tro att jag sitter och skickar ut mitt CV längre, när jag ska föda inom ett par veckor? Haha.
Nu tänkte jag gå igenom kyl, frys och skafferi och springa ner till soprummet med allt som har kort datum eller bara har en slatt kvar i botten, skönt för mina nerver och förhoppningsvis ett pain-in-the-ass för bananflugorna. Tack för tipset om hur man ska fånga dem förresten, lyckades dock inte fånga EN ENDA med bara vatten och diskmedel så vi fick tipset av svärmor att ha i en skvätt vinäger också- hittills har vi fångat en enda äcklig bananfluga så det är fortfarande inte så effektivt, men en är bättre än ingen!

DAGAR KVAR TILL BEBIS: 29.

Kommentarer
Postat av: Emmi

Jag tror att du skall ha i något sött också så att de jävlarna vill dit. Jag har för mig att morrongänget hade en jävla bra grej... Ska leta...

Hittade det:

Bananflugebomb: En skål vatten, lite vitvinsvinäger, honung och någon droppe diskmedel.

Älskar dig gummsan. Puss

2008-08-05 @ 11:41:43
Postat av: Testa!

Testa saft blandat med vatten, efter två dagar låg där säkert 40-50 st :P

2008-08-07 @ 07:41:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0