Gammal, äldre, äldst!

Nu är man gammal och går då!
Helgen har varit ljuvlig än en gång. Fredagen var visserligen rätt seg, ägnade kvällen åt att titta på Lilla Melodifestivalen (var väldigt splittrad mellan den och Idol), dock bytte jag kanal och tittade på Criminal Minds det sista så jag missade vem som vann, någon som vet? Hejade lätt på småtjejerna från Angered bara för att jag bott där samt den lilla tjejen som sjöng om tamaqutchis (det förvånade mig att hon visste var det var eftersom att hon knappast kan varit född när vi sprang omkring med våra, fast det kanske är en trend på nytt?).

Födelsedagen blev desto trevligare. Vi vaknade väldigt sent och orkade ändå inte gå upp förrän en lång, lång stund efteråt så vi fick skynda oss som fan till Frölunda för dagens shoppningrunda. Gjorde en tabbe med att gå till apoteket, hade jag hämtat ut pillerna dagen innan hade jag ju fortfarande fått köpa till ungdomspris, men, men.
Fick ÄNTLIGEN köpt Veronikas födelsedagspresent (hon fyllde för fan i augusti!) och sedan kunde jag faktiskt inte motstå frestelsen att ta en sväng till Systemet. Handlade en massa jordgubb-vanilj-cider och skulle även dagen till ära köpa en flaska Asti (kanongott, mousserande vin) men jag insåg att det skulle bli lite väl tungt att bära på så den fick vänta till en annan dag. Tro det eller ej men tjejen i kassan såg nästan grinig ut när jag visade fram mitt leg, "nja, det är ju på gränsen det här, jag vet ju inte vilken tid på dygnet du föddes", men jag fick köpa ändå och det var nog tur för henne för annars hade jag med glädje tryck in mina cider en efter en i röven på henne.
Det visade sig att Mikaels mystiska present var helt omöjlig att få tag i så han satte mig en väldigt otrevlig sits "köp något som du vill ha", med min beslutsångest och ovilja att ta emot andras pengar blev det minst sagt krångligt, vi fick springa omkring i många herrans affärer tills vi fick jackpott, något som var rätt jobbigt när man samtidigt kånkar på massa systemetkassar. Hur som helst så fick jag en kanonfin jacka! Provade några stycken på HM och precis när jag nästan hade gett upp så såg jag den och ÅH så söt den var på! Ska lägga upp en bild på bilddagboken snarast möjligt men det är i alla fall en grå ullkappa som man knyter i midjan med trekvartsärm, galet söt! Kände mig nästan som någon slags filmstjärna i en svartvit gammal film idag när jag hade solbrillorna till. Gud vad underbart att fått tag på en snygg jacka till slut, ville bara spy på den jag haft innan. Jag har världens snällaste pojk! Fan vet att den inte var billig heller!

Resten av dagen mös vi i soffan och kikade på film, sedan lagade Mikael middag som blev väldigt smaskig och sedan drack vi för fulla muggar och fylletjötade in på småtimmarna, jag missade som vanligt att räkna ner till kl 22.10 då jag föddes vilket var lite synd. Varenda cider slank ner i alla fall och jag sov som ett barn.

Igår var jag inte lika nöjd över min alkoholkonsumtion för jag vaknade med en huvudvärk från HELVETET. Den försvann inte ens efter att jag satt i mig en kantarell-varma koppen, ett glas juice, stekt potatis, bacon och korv till frukost. Saken blev ju inte bättre av att jag var tvungen att storstäda innan mamma och syster skulle komma på besök, tack gud för Mikaels hjälp för annars hade jag lätt bölat som ett barn.
Mor och syster kom i alla fall förbi med fika och lite presenter, fick en stor jättefin "ljushållargrej", det är som en stor ring i smidejärn med massa krumbukter och hållare för värmeljus, ska lägga upp en bild på denna också så att ni fattar vad fan jag pratar om. Av min söta lillasyster fick jag en mössa som jag kommer att regera vintermånaderna med:).
Sedan var det dags för att åka in till stan och äta middag med Tina och Veronika. Höll på att bli vansinnig hemma innan jag åkte pga klädkaos och typ 5 minuter innan bussen gick fick jag ett ryck och bytte kläder- som jag sedan slet av igen och bytte tillbaka till dem gamla, mitt hår såg fan inte klokt ut efter det.
Vi möttes vid Avenyn och efter att vi fyllt på cigg-förrådet begav vi oss till en sjukt mysig restaurang på en tvärgata, "Svarta Oliver". Käkade riktigt god mat (fick lust att ta kort på den eftersom vi gjorde det varje kväll i Grekland, men det kändes lite dumt när man är på hemmaplan), det blev i alla fall en riktigt smarrig köttbit med potatisgrattäng. Underbart trevlig kväll som alltid med mina flickor, det slår aldrig fel. Till present fick jag två jättefina ljusstakar med tillhörande silverljus och en rolig bok, precis min grej. Ni kanske minns "Mina kompisar"-böckerna som man hade när man var liten där ens kompisar fick skriva i favoritfärg och annat, det finns en vuxenversion som heter "Bibeln, en bok om mina vänner" som fungerar på samma sätt, bara att frågorna är ganska annorlunda och rätt barnförbjuden. Galet skoj! Nu ska jag bara se till att skaffa mig en massa nya kompisar så att jag kan fylla upp alla sidor, hehe. Tack för igår mina flickor, älskar er galet!

Jag tror och hoppas framförallt att mitt humör inte ska rasa ner i botten igen som det gjort de senaste veckorna. Misstänker att det kanske har berott på att jag jobbar för mkt och roar mig för lite, för hur gött det än är att rasa ihop i soffan varje kväll så blir det rätt långtråkigt efter ett tag, så jag ska försöka göra lite mer på dagarna, för detta jobbet gör en helt jävla sjukt uttråkad.
Om inte för min egen skull så absolut för Mikaels, kan tänka mig att det inte lär dröja speciellt länge innan han kräks på att höra mitt gnäll, jag beter mig som en jävla barnunge som svarar "Varför inte??" när han frågar varför jag är deppig. Förresten hör deppandet inte riktigt ihop med min personlighet, utan att på något sätt "skryta" så kan jag nog säga att en grinig jävel är något av det sista som mina vänner och bekanta skulle kalla mig för.
Dessutom är det rent ut sagt bortskämt att hålla på och gnälla när man har det så bra som jag har det nu, har som sagt aldrig haft en så go tillvaro som jag har nu- förutom att vara helt underbar har min Mikael en väldigt lugnande effekt på mig.

Hoppas att veckan går fort och blir trevlig! Har ju min nya älskade jacka så det borde den bli, hehe. Sedan kommer min käre far troligtvis att hälsa på någon gång innan fredag och honom ser man ju inte allt för ofta så det kan bli en trevlig omväxling.
Har tre bekännelser innan jag avslutar dagens blogg:
1. I morse var jag kriminell och betalade för en kanelbulle i kassan fast sen tog jag en bulle med gult gojs i istället, som förmodligen är någon krona dyrare, ha! In your face pressbyrån!
2. Ingen, inte en endaste person har sjungit ja må hon leva för mig i år, inte ens mamma:(:(:( Poor little Sofia!
3. Jag är faktiskt förvånad över att jag hann fylla 20, trodde alltid jag skulle dö ung i någon brutal olycka- fan vet att det varit nära. Men här sitter jag ändå, varken pigg eller spänstig men åtminstone vid liv, hell yeah!

Här är i alla fall dagens låt, från Sofia till Sofia!
"Ja må hon leva"
Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva uti hundrade år!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva uti hundrade år!


Och när hon har levat
Och när hon har levat
Och när hon har levat uti hundrade år!
Ja, då ska hon skjutas.
Ja, då ska hon skjutas
Ja, då ska hon skjutas på en skottkärra fram!


Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits på en skottkärra fram
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas på en häst bakåfram!


Och när hon har hängts
Och när hon har hängts
Och när hon har hängts på en häst bakåfram
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas i en flaska champange!

Kommentarer
Postat av: Linn

Hej! Hur går det med allt? :) Förresten , jag tänkte du som säkert har många läsare, visste du att man kan tjäna pengar på att blogga? Gå in på min blogg, längs vänstra sidan en bit ner finns en länk där de står hur man gör! :) ett tips!
kramkram! Linn & Anthony

Postat av: Emma

Det där var en så lång text så jag inte orkar läsa den, ;P

2008-04-19 @ 16:40:48
URL: http://blowtiwist.blogg.se
Postat av: tips

fööööööööööööööööör för långa inlägg.

2008-05-27 @ 16:31:04
Postat av: Markera

Haha orka att hon var grinig över att sälja till dig beroende på vilken tid på dygnet du föddes. Puckon det finns ;)

2008-05-27 @ 18:08:03
URL: http://markera.blogg.se
Postat av: Matilda

Ett tips, alldeles för låååånga inlägg och inga bilder dessutom. Om du vill öka läsarantalet strunta i dem långa inläggen. Annars kommer nog läsar antalet att sjunka.

2008-05-27 @ 18:58:00
Postat av: Sara

Okej nu blev jag helt sinnessjukt glad. Satt och kollade runt på diverse bloggar och ser någon som länkar hit så jag var tvungen att kika. OCH SÅ ÄR DET DU! Jag följde din blogg på lunarstorm för längesedan och tänkte på dig helt seriös häromdagen och funderade vad det blivit av dig. Åh va roligt, nu ska jag läsa här!:D

2008-05-28 @ 16:56:08
Postat av: Emily ('v') Mamma tillVincent 7mån

Grattis grattisss

2009-09-19 @ 08:31:55
URL: http://emsiss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback