Tips till andra mongon och så

Fan vad jag är förbannat dum! Har idag frivilligt gått med på att spela badminton med mamma en timme under lunchen, whyyy? Hon har frågat så många gånger om jag vill vara med och tittat på mig sina sorgsna hundögon att jag inte till sist inte kunde neka längre. Dessvärre tror jag ju att min mor tjatar på mig att jag skall vara med för att kunna sopa mattan med mig då hon är medveten om att min kondition är sämre än en åttioårings och att hon sedan kan briljera med att vara fan så mycket mer vältränad än sin 23 år yngre dotter som ju faktiskt borde ligga på sin atletiska topp men som totalvägrat all fysisk aktivitet sedan födseln och istället ägnat sig åt att kedjeröka och beställa pizza med hemkörning. Håll tummarna att jag inte knäcker några ben eller åtminstone överlever.

Hrm, det har börjat strula till sig en aning med ettorna som jag erbjöds ta över, paret som skulle flyttat in i vår lägenhet har nu hittat något annat men dem vill fortfarande bli av med sina ettor så jag har fått numret till tjejen som äger dem och försöker ringa henne som besatt. Snälla, snälla, snälla gud gör så att jag får någon av lägenheterna, får jag det lovar jag att bli religiös. Inte bara religiös heller, kan tänka mig att bli helt fanatiskt religiös, stå på kullar och offra lamm eller be bordsbön sittande på McDonalds eller något liknande. Jag behöver verkligen, VERKLIGEN hitta någonstans att bo och det på direkten.

I morgon ska jag ut och handla med min syster yster. Hon har ju ännu inte fått sin födelsedagspresent så nu tänkte jag att hon skulle få en slant att shoppa loss för, det ska bli roligt. Sedan ska jag nog åka med hem till pappa en stund, har inte varit där på evigheter. Det ska bli grymt skoj att träffa mina håriga älsklingar igen. Syftar på hundarna nu, även om min far är relativt hårig han med.
Selmis har tydligen blivit jättestor sen jag träffade henne sist, hon har växt om Ceasar! Usch vad hemskt, hon är ju min valp, och tjej dessutom. Men trots att hon nu väger 50 kilo är hon fortfarande lika feg och fjantig, hon är ju trots allt bara nio månader än, så hon är fortfarande rätt skraj för fåglar och pappa tvingas bära henne upp och ner för trappor än och därmed bryta ryggen varje gång.
Ska inte ge några tomma löften om en vit helg igen, för det är rätt tydligt att jag bryter dem ändå. Däremot ska jag ge mig fan på att dricka mindre åtminstone, måste försöka lära mig att inte supa tills jag somnar, även om det är ett härligt sätt att somna in på. Ska en sväng till bolaget idag och istället för att köpa 7,3% bärs ska jag köpa 5,3:or eller kanske ännu mer vågat, fåniga cider med styrkan 4,5%. Tänkte försöka lura min kropp till att bli löjligt lättpåverkad som den var en gång i tiden och inte stå upprätt efter tio stycken glas redbull-vodka.

Jag känner att jag behöver mer tid på mig att tänka ut vilka återstående fem personer som ska få äran att stå med i listan som Västsveriges mest unika, så jag kör en annan lista idag;
SOFIAS TIPS TILL ANDRA FUCKED-UP MONGON:
* Absolut torr:
Har nyligen upptäckt världens kanske bästa uppfinning. Mikael fjantade sig härromdan och påstod att hjulet är den bästa uppfinningen, men så har han inte heller provat Apotekets Absolut torr heller. Detta är en liten flaska som fungerar ungefär som en deodorant, man stryker på ett lager i armhålorna innan man lägger sig på kvällen och sedan voila! Är man totalt fri från svett i flera dagar. Kan inte för mitt liv begripa att det inte står om detta underverk på förstasidan av varenda kvällstidning, för svettfläckar och förkastlig svettlukt är ju något vi alla dras med ibland och som vi alla HATAR. Femtio spänn pyntar man för detta underverk och tro mig, det fungerar. Vad som bör tilläggas är att det kliar och svider något vansinnigt, man får lust att rycka tag i närmast passerande piggsvin och gnida honom under armarna tills blodet sprutar, men det är det fanimej värt.
*
http://www.tickle.com: Förutom listor är jag helt besatt av tester, allt från "Discover your real personality" till "Whats your themesong". Och den här sidan har MÄNGDER med roliga test, jag föreslår att ni skapar ett medlemskonto för då sparas alla roliga testresultat. Allihop är ju på engelska men man behöver inte vara något MVG-barn för att förstå frågorna ändå, skulle det vara något klurigt ord som dyker upp hänvisar jag till http://lexin2.nada.kth.se/sve-eng.html ett jävligt smidigt lexikon på nätet. En annan sida jag älskar är ju givetvis http://www.okcupid.com men där har jag redan avverkat de flesta testerna.
* Kvibergs marknad: För alla som bor i Göteborg eller i närheten är det en stor skam att inte besökt marknaden i Kviberg. En stor förlust om inte annat, för här finns tamejfan ALLT. Här inhandlar jag nästan allt mitt smink och parfymer eftersom jag är en snål jävel och priserna är gudomliga, här får man betala max 55 kronor för en mascara som i affären kostar upp emot 200 till exempel och jag betalade cirka 150 kronor för både min Escadaparfym och min AmorAmor. Givetvis får man ju ha i åtanke att det mesta är smuggelvaror eller till och med stöldgods, men vem fan bryr sig? Dessutom får man tillfälle att öva upp sin förmåga att pruta inför utlandsresorna. Det finns smink, kläder, parfym, skor, möbler, elektronik, smycken, mat och dessutom kan man klippa sig eller prova på massa underlig, grymt god snabbmat från olika länder. Tips: Marknaden öppnar 10 på morgonen och stänger vid kl 15 ungefär lördag och söndag, men det är bäst att vara där tidigt om man verkligen vill fynda. Kan dessutom tillägga att man får vara beredd på att bli blåst om något verkar alltför billigt, se också upp för zigenarna som smyger omkring på parkeringen och försöker sälja kattguld till en, dem är omöjliga att skaka av sig om man påbörjar ett samtal med dem.
* Grekisk kebab: Det är fan inte mycket som slår en riktigt god kebabrulle, det vet ju alla. Men om du har turen att Grekisk kebab finns på menyn på din lokala pizzeria MÅSTE du testa det (om du gillar fetaost då det vill säga). Enligt mitt tycke är detta en munorgasm av sällan skådat like.
* Studieteknik: Är du en lat kvinna eller man är detta idealiskt. Har ni en fet radda med inlämningsuppgifter eller instuderingsfrågor som ska lämnas in föreslår jag att ni gör som vi, dela helt enkelt upp uppgifterna på mitten och gör hälften var tillsammans med noga utvald klasskamrat (någon som du litar på har hjärnkapacitet nog att ge rätt svar och samtidigt inte springer och skvallrar till läraren). Sedan byter ni uppgifter med varandra och vips har ni båda gjort klart hela listan. Vad som bör tilläggas är att detta inte fungerar i vissa ämnen eller om ni har en petig, löjligt uppmärksam lärare. Men i de flesta kurser orkar inte läraren lägga märke till om någon av trettio elevers svar på instuderingsfrågor påminner om en annans, om dem ens orkar läsa igenom det. För att vara säker på att inte bli påkommen kan det dock vara bra att ändra vissa formuleringar så att era svar inte är på pricken identiska.
* Behåar med breda axelband: Jag vet att det inte är vackert, jag vet. Men ibland kan det vara ruskigt skönt att slippa lida pin för att vara fin. Om du inte har några planer på att slänga fram titsen någon dag emellanåt är det absolut värt att skaffa sig en ful behå med rejäla band istället för att dag in och dag ut dras med dem tunna banden som skär in och inte ger det minsta stöd (gupp-guppeffekten), dem genomskinliga axelbanden som inte bara gör rysligt ont utan dessutom känns svettiga och äckliga eller det värsta av allt, axelbanden som består av kedjor, glitterstenar eller annat blingbling i olika former som visserligen är hemskt söta men som tränger in i ens stackars hull som taggtråd.
* Umgås med hundar: Under mina mörkaste stunder finns det ingenting som muntrar upp mig så mycket som mina ludna vänner. Det är helt enkelt omöjligt att vara deppig i längre tid ihop med en hund eftersom att hundar är, ja glada helt enkelt. Är man riktigt, riktigt nere kan jag rekommendera att 1) Få hunden att börja jaga sin svans, 2) Låta två hundar samtidigt på samma gång slicka ur en burk med yoghurt (personlig favorit) eller 3) Köpa hundgodis och förundras över namnen på godiset, sedan upprepa det för dig själv gång på gång; Hjortpinnar-Hjortpinnar-Hjortpinnar! (det där kanske inte funkar om du är vegeterian eller djurskyddsaktivist eller nåt i för sig).
* Glidmedel med smak: Detta är en alldeles för underskattad krydda för sexlivet. Faktum är att det gör allting väldigt mycket mer intressant, oavsett om man har en partner eller ej. Inte bara vi damer uppskattar detta utan herrarna också, spank the monkey får tydligen en helt ny dimension. Vill dock varna för medlet med smaken "Kaktus" som luktar spya.

* Vinet "Blue Nun": Veronika introducerade mig till detta sjukt goda vin, det smakar som saft. Dock är det bara 8,5% så det är ytterst sällan jag köper det. Men ni andra, slå till!

Eftermiddag:
Aj, aj, aj min arm... Jävla badminton. Jobbigt men jävligt kul samtidigt, spelade dubbel med massa gubbar från jobbet, allihop mkt trevliga och förstående när jag inte lyckades serva typ 500 gånger i rad. Utom en jävla idiot som inte kunde uppföra sig och förstörde hela nöjet för mig genom att blänga elakt och snäsa när man missade bollen. Racket gled ur näven på mig i slutet och flög i en hög båge mot denna idiot, hoppas att det berodde på handsvett och inte att mitt undermedvetna på något sätt försökte mörda honom.

Nu är jag jätte, jätteledsen. Det blir nog inget med lägenheten i Mölndal som jag kanske skulle fått, pratat med tjejen som har den nu och hon fick inte hyra ut den i andra hand. Fan också. Jag som var så glad. Nu är allt bara piss, piss, piss som vanligt och jag är tillbaka på ruta ett och därmed hemlös.
Trevlig helg på er i alla fall, min har ju inte börjat så värst bra men vi får hoppas att det löser sig. Dagens låt är i alla fall go.

"Inga problem"/Snook.
(Är, är) Är det så här?


(Så) här finns ingenting att klaga på
För el och rinnande vatten det har jag dagen lång
Jag har en iPod om jag vill ha klagosång
Och en arbetsdag som är lagom lång
Har vunnit titlar med min gatukonst
Numera nummer ett här i falukorv
Så ni kan inte tysta mig som Falun Gong i Babylon
För dom räknar ju min röst när det blir valomgång
Jag kan utbilda mig nu det är bara att ett lån
(Här, här) här finns ingenting att klaga på
Mitt liv går framåt som ett marathon
Dom spelar vår låt hela dagen lång
Vet inte varför men det saknas nåt
Det är som att låtsas som det regnar i en hagelstorm
Så jag borde väl va lycklig utan klagomål
(För) här finns ingenting att klaga på


[Ref]
Är det så här det känns att va lycklig?
Det är inga problem
Är det så här det känns att va lycklig?
Det är inga problem, det är inga problem


Jag har klippt mig skaffat ett jobb och lite brösthår
Flickvän och en garderob med mössor
Så jag borde vara lycklig nu
Eller vadå
Eller vad tycker du?
Mina problem är små, jag har en egen tv-vrå med ps2
Hörru vad är det då som står i vägen för att vara lycklig nu?
(Vad, vad, vad) Hörru vad tycker du?
Jag har en jävligt fet lägenhet i Hägersten som säkerhet
Så att jag säkert vet att jag kommer att bli lycklig nu
(Eller hur)
Och jag är en av de bästa i gemet har f-skattesedel
Och sponsordeal så det är bäst att det leder till att
Till att livet får ett lyckligt slut
Jag kanske borde vara lycklig nu


[Ref]

Jag blir galen snart för varje dag av mitt liv är galenskap
Nu när jag har det bra
För du jag växte upp som barn i Afrika
Så jag har sett baksidorna i Afrika
Så nu idag borde jag va riktigt lycklig
Men känner mig nog mera som en vingklippt pingvin
Samvetet säger en sak, lust något annat
Det lär väl även dom va överens om


Se mitt stora problem är att mina problem
Är så pass små att dom knappt räknas som problem
Men dom gör lika ont för det så sjung med


[Ref/outro]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback