Röda skor- en kärleksförklarning

Kom just tillbaka från lunchen, med ett bruset hjärta... Jag vet inte hur många gånger jag vart inne och pillat på dem där sjukt söta röda skorna på Din sko, klappat på dem och drägglat. Idag provade jag dem och dem satt som gjutet! Men eftersom jag är en snål jävel och redan köpt två par skor rätt nyligen köpte jag dem inte. Nu ångrar jag mig och kommer drömma febriga drömmar om att storlek 38 kommer vara spårlöst försvunna ur sortimentet nästa gång jag kommer dit.

Varför kan man inte unna sig lite ibland? Vi lever ju bara en gång så varför ser man inte till att man får det man vill ha i alla lägen? Hur kommer det sig att när man har köpt sig en godispåse och den tar slut ligger det alltid kvar en godisbit i botten som man inte gillar, trots att man trodde att man bara plockade i sitt favoritgodis? Varför kan man inte bara se till att leva livet ibland innan det är för sent?
Jag är dålig på att unna mig saker och jag nöjer mig ibland med alldeles för lite. Men jag vet vad jag vill ha och om jag verkligen vill ha något så ser jag till att jag får det. Detta är nog en stor anledning till varför jag är så deppig, eller snarare bitter. Jag KAN INTE släppa saker, människor framförallt. Det där med att veta när man bör släppa taget är en egenskap som inte existerar hos mig, för jag släpper aldrig taget. Jag försöker och försöker och försöker tills jag når mitt psykes gräns och sedan försöker jag lite till.
Jag är ett typexempel på folk som får besöksförbud på sig, haha.
Det är patetiskt att inte kunna gå vidare i livet med nya friska tag. Jag önskar att jag kunde vara kall och kylig. Men sanningen är den att jag inte ens kan lägga på luren i örat på någon. Trots att jag är en dramaqueen kommer det aldrig inträffa att jag ber någon dra åt helvete och mena det, jag kommer aldrig bränna någons brev utan att läsa dem och jag kommer sannerligen aldrig åka iväg i en taxi med en skrikande människa bakom utan att vända mig om.

Jag undrar om det bästa inte vore att låta Mr Folkis bli fri. Att sluta träffa honom, ta bort hans nummer och låtsas som ingenting om han skulle ringa. Att radera honom ur mitt minne, för hur mycket jag än älskar honom så ska man inte sticka under stol med att han driver mig till vansinne. Jag skulle behöva en snäll, lugn kille som dyrkade marken jag gick på, som var trygg och stabil och som aldrig gjorde att jag satt och morrade åt mobilen som inte ringer.
"Det svåraste som finns är att avstå från det man älskar mest"
Men jag vill ju inte avstå ifrån honom, han är min drog. Jag får honom i små doser och jag är aldrig lyckligare än just då, men när abstinensen sätter in mår jag helt sjukt dåligt av saknaden. Man måste välja vad som är mest värt, korta stunder av total lycka eller lugn och ro. Känner mig fan manodepressiv! Det är här jag kommer tillbaka till mitt tidigare resonemang om huruvida man ska köpa skorna man älskar eller inte. Antingen köper man skorna som lämnar ett rejält hål i plånboken eller också köper man en billigare variant som man är hyfsat förtjust i. Jag brukar välja det billiga alternativet. Men inte nu, inte när det gäller kärlek. När det gäller kärlek finns det inget BORDE, man ska inte nöja sig med det näst bästa. Jag har försökt att älska killar som jag vet är underbara och som vore väldigt bra för mig, men det funkar inte. Är säker på att man kan bli lycklig och nöja sig med alternativ nummer två, men någonstans kommer en liten röst alltid påminna en om att "Varför tog du inte dem röda skorna som du tyckte så mycket om?".

Och det är den tanken som håller mig fast, det är därför jag accepterar att Mr Folkis sprider snus-spår efter sig i hela min lägenhet, att han gör så att jag tvingas gå runt med sugmärken som en tvättäkta fjortonåring, att han lyfter upp mig titt som tätt trots protester som om jag vore en trasdocka och att han alltid ska envisas med att väcka mig svintidigt på morgonen, typ 12 timmar innan jag hade tänkt gå upp.
Det är honom jag stannar hos trots att han får mig att grina som en unge alldeles för ofta, det är för honom jag vänligt men bestämt dissar alla möjliga söta herrar som försöker närma sig på krogen trots att vi inte lovat varandra någonting om trohet. Det är bara Mr Folkis som kan få mig att släppa tankarna på allt annat, det är bara han som kan få mig att släppa mitt krampaktiga grepp runt ölglaset eller cigaretten och fan vet att det bara är han i hela världen som kan få mig att ägna timme efter timme åt att åt att lära mig kortkommandon, vilken mount som hör till vilken spelare och hur en healer fungerar i World of warcraft. Du är mina röda skor älskling, kosta vad det kosta vill, du är allt det jag vill ha.

Töser och gossar därute, älskade bloggläsare. Jag ber er, skaffa er ett par röda skor ni med! Det gör ont att kämpa för det man vill ha, men man ska aldrig nöja sig med mindre än så! Det farligaste man kan göra är inte ta chansen att bli lite sårad, det värsta man kan göra är att nöja sig med det säkra alternativet.
Jag sitter hellre ensam med en skock katter i en ödslig stuga i skogen och skrämmer bort barn med kvastar än att gå och lägga mig varje kväll tillsammans med en man jag inbillar mig själv att jag älskar. Slösa bort hela livet och låtsas istället för att tillåta sig att vara olyckligt kär och bitter, i helvete heller.
Slutar dagens inlägg med en låt av en artist som verkligen inte är någon favorit, men vars text stämmer förbannat bra och ett par sanningens ord, citerade ur Bert den siste oskulden " En morgon vaknar man, och upptäcker att man är död" Ha det i åtanke, nästa gång ni planerar att ge upp någon ni verkligen, verkligen vill ha.
Därmed tackar fröken Quick för sig.

"Aint no other man"/ Christina Aguilera.

(Do your thang honey)

I could feel it from the start
Couldn't stand to be apart
Something 'bout ya caught my eye
Something moved me deep inside, now
I don't know what ya did boy, but you had it
And I've been hooked ever since
Told my mother, my brother, my sister, and my friends
Told the others, my lovers, both past and present tense
That every time I see you everything starts making sense


(Do your thang honey)

Ain't no other man can stand up next to you
Ain't no other man on the planet does what you do
You're the kinda guy a girl finds in a blue moon
You got soul, you got class, you got style, you're bad ass
Ain't no other man, it's true
Ain't no other man but you


Never thought I'd be alright
(no, no no)
'Till you came and changed my life
(yeah, yeah, yeah)
What was cloudy now is clear, yeah yeah
You're the light that I needed
You got what I want boy, and I want it
So keep on giving it up
So tell your mother, your brother, your sister, and your friends
Tell the others, your lovers, better not be present tense (mhm)
'Cause I want everyone to know that you are mine and no one else's
Whoa, oh, oh


Ain't no other man can stand up next to you
Ain't no other man on the planet does what you do
You're the kinda guy a girl finds in a blue moon
You got soul, you got class, you got style, you're bad ass
Ain't no other man, it's true
Ain't no other man but you


(Break it down now!)

Ain't no other, ain't, ain't no other, other
Ain't no other, ain't, ain't no other lover
Ain't no other, I, I, I need no other
Ain't no other man but you, oh


You are there when I'm a mess, and
Talk me down from every ledge, and
Give me strength,
Boy, you're the best, and
You're the only one who's ever
Passed every test!


Ain't no other man can stand up next to you
Ain't no other man on the planet does what you do
You're the kinda guy a girl finds in a blue moon
(you're the kinda guy a girl won't find)
You got soul, you got class, you got style, you're bad ass
Ain't no other man, it's true
Ain't no other man but you
(x2)


And now I'm telling you
Said, ain't no other man but you
Oh, yeah, yeah
What you do, oh said
Baby baby baby, no
Yeah, ooh
Don't you know, ooh ooh
Ain't no other man but you

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag har gjort precis som du sa (dock utan att veta att du sa det) och skaffat mig de röda skorna i form av en viss kille vid namn Christoffer. De gamla skorna skavde så förfärligt även om jag älskade dem då. Men, när skorna inte passar mer måste man göra sig av med dem.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback