Sum of all fears

Får väl börja med att gå igenom helgens händelser i korta drag då.

I torsdags knallade jag runt i stan efter jobbet en bra stund. Borde egentligen hålla mig borta från stan eftersom det alltid, utan undantag slutar med att man köper sig något. Fast jag tyckte i för sig att jag varit strålande duktig som jobbat på min lediga dag så jag unnade mig lite shopping. Köpte en vit klänning till midsommar, hemskt söt, en svart kjol (med hög midja, tro det eller ej! Den är fin som fan underligt nog) och sedan gick jag in en runda på Kondomeriet. Var frestad att köpa med mig en massa skoj saker men sansade mig och handlade bara sådant som nästan kan klassas som barntillåtet (med andra ord lät jag bli diverse analpluggar i form av ankor och gag-balls som såg ut som fotbollar, även om det hade varit kul att se Mikaels reaktion när jag plockade upp det).
Jag kom hem till en totalt fläckfri lägenhet, med tanke på hur det såg ut innan hade herrn min städat som en jävla dåre. Och... jag tar tillbaka det där med att jag inte gillar blommor. Dem är visserligen lite skrämmande och vad gäller skötsel förvandlas jag till ett stort frågetecken men jag hade fått mitt livs första spontana blombukett, utan att det varken var alla hjärtans dag eller min födelsedag. Höll på att börja böla direkt, med lite alkohol i kroppen hade jag tjutit som ett bistucket spädbarn. Jag hade fått frågan om min favoritfärg tidigare och dragit till med "Nja, jag gillar la tjejiga färger, typ rosa och lila" och jag hade fått en bukett med rosor, både rosa och lila. Dessutom hade gossen köpt en jättefin vas till och tanken på HONOM som inte bara smyger in i en blomsteraffär och letar blommor utan dessutom väljer ut en vas till gör mig så jävla glad, för det är knappast hans drömsysslor. Fy fan vad jag älskar dig Mikael, fy fan vad jag älskar dig!

Vaknade upp något bakis på midsommarafton vilket inte riktigt var planen (hade ju tänkt vara sanslöst fräsch under middagen med hans föräldrar), men efter lite spackel och den söta nya klänningen var jag fit for fight i alla fall.
Åkte in och mötte upp Mikaels mamma och pappa i stan, höll på att bli dränkt i ösregnet på väg in och fräste som en katt men väl framme var allt frid och fröjd igen.
Käkade middag på en Persisk restaurang i centrum, vi var fega allihop och beställde in gamla hederliga rätter från grillen. Ska man betala över 100 spänn för en måltid känns det bättre att satsa på saker som Entrecote med pepparsås än mystiska grytor och ris med kanel. Det var väldigt trevligt, inte så midsommaraktigt kanske, men vi hade jävligt skoj och hann svepa en hel del bärs. Jag är barnsligt förtjust i mina nya "svärföräldrar" (lugn Mikael om du läser det här, jag är inte gift och besatt i tankarna redan men finner inget bättre ord), tycker att det är grymt skoj att umgås med dem. Det är nästan löjligt, jag klappade nästan händerna när jag fick reda på att vi skulle ut och äta, och ändå var det min egen idé, "Åh, åh! Kan vi inte vara med din mamma och pappa på midsommar, det kan vi väl? Det kan vi väl!".
På vägen hem var Mikael lite groggy och jag var snöfull. Hade lite djävulskap för oss på spårvagnen (vad det var är definitivt något som mår bättre av att förbli en hemlighet) och när vi äntligen kom fram var jag så kissenödig att jag fick springa in i geggan under ett träd med mina högklackade guldskor och vita outfit och kisse. Käre gud, vad jag avskyr att kissa ute. Mikael höll på att skratta ihjäl sig när jag satt där med arslet i vädret och tömde min stackars blåsa och en tjej gick förbi på stigen- typ två meter ifrån mig. Som tur är var jag så full att jag inte brydde mig och resten av kvällen drack jag cola.
Fick årets bästa SMS av Veronika och höll på att skratta ihjäl mig: " Hej Hjärtat!:) vad har ni för er idag? Glad påsk, jag älskar dig!". Fan vet att hon ska få höra den felskrivningen många år framöver.

I lördags var det synd om mig, vaknade inte förrän långt fram på dagen och mådde kasst, dock inte av baksmälla som man skulle kunna tro. Kollade på teve en stund, men sedan fick jag gå och lägga mig igen för jag hade en sjuk huvudvärk. Mikael kom in och vecklade in mig som en kåldolme i täcket och sedan sov jag tills 20 på kvällen. Höll på att kräkas i stekpannan när jag lagade mat och fick sedan i mig en enda tacos, då var jag sur kan jag lova.
I går var i alla fall en bättre dag, fick tvättat en massa kläder och lagat en mkt god middag om jag får säga det själv. Jag, som numera är en mästerkock av sällan skådat like gick till och med och handlade en massa underliga maträtter och gjorde tzatsiki. Snacka om att ha avancerat från att äta pasta indränkt med parmesanost varje dag tätt följt med chips och dipp.

Har fått ännu en idé till en egenskapad lista, jag har uppenbarligen alldeles för mycket fritid. Det är en förbannad tur att jag har så många läsare på min blogg, för även om det bara är meningslöst dravel så känns det ju bra att man kan underhålla folk med sin dynga:

UNDERLIGA SAKER SOFIA QUICK (AV NÅGON OUTGRUNDLIG ANLEDNING) ÄR VÄLDIGT, VÄLDIGT RÄDD FÖR:

* Skära mig på papper: Har säkert nämnt det redan, men bara tanken på det ger mig gåshud. Ett av mitt livs mest obehagliga stunder var när jag tittade på "Jackass the movie" och dem roade sig med att rycka papper mellan fingrarna, tårna och i mungiporna. Fy fan, jag mår dåligt bara jag tänker på det, det känns nästan som jag måste springa på toa i ren panik. Med andra ord är det kanske inte så lyckat att jobba på kontor när man är dödsrädd för att ta i papper, men jag brukar klara mig rätt oskadd. Det kunde varit värre, Mikael och Mathias kände tydligen en kille via sitt onlinespel som var sjukskriven och vägrade lämna huset för att han var rädd för kuvert. Förstår inte varför denna kuverträdsla skulle hindra honom från en normalt liv men jag är alltid tacksam när folk är konstigare än mig.

* Fåglar: Jag är rädd för fåglar i alla former, var precis på ett toalettbesök till följd av illamåendet jag fick av att analysera papercuts här över och tänkte ut att jag skulle skriva "Bortsett från sparvar då" men jag inser att jag nog är lite rädd för sparvar också, även om jag tycker att dem är sjukt söta. Jag är livrädd för att dem ska flaxa i mitt ansikte, bajsa på mig eller sätta klorna i mina ögon. Allra läskigast är svanar och påfåglar.
Glömmer aldrig den fasansfulla upplevelsen när jag var kanske tio år gammal och satt på en bänk och åt glass när mamma plötsligt väser "Sofia, sitt still nu, det står en stor påfågel bakom dig" när vi var i slottskogen. Höll på att börja gallskrika i ren panik när jag såg aset komma vaggande mot mig i ögonvrån, med siktet inställt på att picka sönder mitt ansikte. Det är faktiskt mammas fel att jag är rädd för samtliga djur som jag är rädd för. Det är hennes fel att jag är rädd för katter "Ibland så rivs dem utan att det är meningen bara för att dem tycker att det är skönt" eller hästar "Man kan aldrig lita på en häst, så fort man går bakom dem så kommer dem att sparka bakut". Hur som helst är jag väldigt rädd för fåglar och skulle helst slippa deras existens. Dock accepterar jag ju småfåglar som sparvar och sädesärlor samt ankor, för dem ser så mjuka ut och snurrar så roligt på sina gummiaktiga fötter. För övrigt vill jag spöa alla idioter som av någon underlig anledning får för sig att stå och kasta bröd till galna måsar på stranden eller till fågelvärldens motsvarighet till råttor, dessa otäcka duvor.
* Kyrkor: Jag är väl inte direkt rädd för kyrkor men kommer in i en slags förskrämd stämning när jag tvingas befinna mig i en sådan. Dels för att jag förknippar kyrkor med begravningar och dels för att dem är stora och ekar och för att jag inbillar mig att alla kristna är sektmedlemmar. Jävligt orättvist, jag vet det, vill inte på något sätt hacka ner på religiösa människor, hade önskat att jag varit mindre skeptisk och troende själv men i kyrkor väntar jag bara på att alla ska få lysande röda ögon och vända sig mot mig som robotar och utföra någon slags gudomlig lobotomi. Fy...
* Mynt: Tack gode gud för att kontokortet blivit uppfunnet, äntligen slipper man tvingas bära omkring på massa otäcka kontanter. Sedlar går bra men mynt kan ge mig panik, dem luktar äckligt och jag är övertygad om att dem är besmittade. Det här är tamejfan också mammas fel! Det är hon som inbillade mig att mynt är det snuskigaste man kan ta i redan som liten "Men usch! Tänk om någon äcklig gubbe har varit och kissat och hållt i sin äckliga, kissiga snopp och sedan tagit i dem där mynten utan att tvätta händerna först!". Herregud, inte konstigt att man blir sjuk i huvudet som äldre, snacka om freudiansk upplevelse. Förutom mynt gäller detta även dörrhandtag, stoppknappar och andra föremål som massa människor tar i dagligen.
* Att åka moppe: Det var nog tur att jag aldrig fick någon moped när jag fyllde femton, för jag hade troligtvis inte vågat köra skiten. Eftersom att jag är en trafikfara även som fotgängare är jag livrädd för att köra saker, kommer aldrig våga mig på att köra bil tror jag. Jag var till och med dödsförskräckt när jag seglade optimistjolle som liten, det säger ju en del. Skyller dock mopperädslan lite på Emelie som alltid envisades med att köra som en dåre i svängarna när man satt där bak förr i tiden.
* Tonåringar: Usch, det finns inget som är så skrämmande som att möta ett gäng pubertetssvin. Killarna är ofta gapiga och bråkiga medans tjejerna är rätt och slätt onda. Det spelar ingen roll att man numera blivit gammal och grå och att dem som är fjorton, femton år ger blanka fan i en nu för tiden, jag förväntar mig ändå att det ska bli ett jävla liv när man går förbi. Jag har varit fjorton år själv, så jag vet hur dödligt brutala dem kan vara. Största skräcken är väl att tvingas bli klassföreståndare för en aggressiv, totalt ignorerande högstadieklass. Nej, tacka vet jag äldre män och snälla tanter med små hundar.
* Stopp i toaletten: Jag har i mitt snart tjugoåriga liv aldrig varit med om att det blir stopp i toan, och det är jag dödligt tacksam över. Jag har fruktat att detta ska hända enda sedan en gammal pojkväns mamma pratade om att det blivit stopp i deras källartoa och det hade flytit omkring bajskorvar överallt. Det finns inte en chans att jag skulle klara av att vada omkring i en översvämmning av toavatten och torka upp bajskorvar som flyter omkring, aldrig i helvetet. Hade nästan hellre sett mig om efter en ny lägenhet och aldrig mer gått in där igen. Just därför är jag sjukt imponerad av alla mina tjejkompisar som jobbar i vården klarar av att byta blöjor och torka spyor dagarna i enda. Gigantisk jävla eloge till er.
* Dockor som får liv: Ja, jag behöver väl inte förklara detta mycket närmare. Dock är det clowndockor som är speciellt skrämmande, ladde ner Poltergeist om ni inte har sett den så kommer ni att förstå varför. Så mina framtida döttrar kan ju glömma direkt att få en massa dockor i present, om dem inte går med på att gömma undan dem på natten det vill säga.
* Att någon ska läsa min dagbok: Lite ironiskt får medges, med tanke på att främlingar över hela Sverige läser min blogg varje dag, men det är självvalt. Jag minns mina panikartade mardrömmar från högstadiet då jag drömde att skolans "tuffa gäng" kom hem till mig och läste högt för varande ur min dagbok och skrattade elakt. Gode gud, låt det aldrig hända.

Oj då, man märker verkligen att jag inte skrivit på några dagar nu, jösses vad mycket text det blev. Får väl nöja mig med dagens lista och sedan säga adjö, om någon ska orka läsa igenom skiten:

DAGENS VILL HA: Idag är jag verkligen sugen på att gå och handla, lönen ska ju ha kommit och allt. Tänkte lura ut mamma på lunchen så att jag får kika lite på gardiner till vardagsrummet.
DAGENS KLÄDSEL: Svart sidenkjol och grått linne.
DAGENS SMINK: Mascara och puder, som vanligt.
DAGENS FRISYR: Hästsvans. Ser lite lagom snobbigt ut till den snobbiga kjolen och idag känner jag för att se lite preppy ut.
DAGENS HÄNDELSE: Jag och Mikael såg ekorren vi sett innan igen, lovely! Att jag gick upp klockan 5 i morse för att ta vagnen med herren istället för att sova en stund till och ta bussen är i för sig en storslagen händelse i sig.
DAGENS LÅT: ?.
DAGENS PLANER: Leta gardiner som sagt, sedan ska jag sluta tidigare för jag ska till tandläkaren som vanligt. Har jag turen på min sida får jag skjuts in till stan dessutom, jippie!
DAGENS SAKNAD: Vackert väder, vart fan tog du vägen? Visste väl att värmeböljan bara var ett elakt skämt från högre makter. Allt för att göra mig ledsen, buhu.
DAGENS DUMMASTE: Inget eller ingen som varit så dum hittills, jösses.
DAGENS SJUKA: Dålig i magen, hoppas inte att det beror på gårdagens kyckling så att jag numera har salmonella.
DAGENS DROG: Nikotin.
DAGENS ROLIGASTE: Lönen!
DAGENS FAVORIT: Min nya kjol, fy fan vad den är fin.
DAGENS KÖP: En flaska cola.
DAGENS GODIS: Tog med mig en hel påse bullar hemifrån som redan är slut.
DAGENS HUMÖR: Finfint, trots att det är måndag och att jag sov som en kratta.
DAGENS ORD: ?

Puss på er gullhönor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback