I never notice you´re so amazing, so a-amazing...

Helgen som gått då, antar att jag får räkna med torsdag kväll eftersom att jag var ledig i fredags.
I torsdags hade jag väldigt ont- någon slags blandad attack av mensvärk/magkatarr så jag var ynklig och för en gångs skull tyst. Mikael var jättesöt och såg jätteängslig ut angående att jag blödde så jävligt och allt det där och satt och klappade mig jättefint i soffan hela kvällen och bäddade in mig i filten så jag såg ut som en kåldolme.
Fredags var det ju sjukhusvisit som gällde, vilket jag redan gått igenom i ett snabb-blogg-inlägg härromdagen, en galet tråkigt dag hur som helst men vi hade mysigt när jag äntligen fick komma hem i alla fall.
I lördags tvättade jag lite men spenderade huvudsakligen all vaken tid i soffan. Vi hade tänkt gå och hyra massor av filmer men insåg sedan att dem ju körde Simpson-rallyt på sexan, så vi roade oss med det i stället. Helt jävla värdelöst om jag får säga det själv, jag undrar fan vilka stolpskott som röstade fram vilka avsnitt som skulle visas, får ta saken i egna händer nästa gång det dyker upp en sån där omröstning, ska man ha någonting gjort ordentligt får man fan göra det själv. Hade just gett upp hoppet om televisionen när jag senare på natten slog på 24-kanalen som ingen jävel någonsin kollar på och dem visade tamejfan "Terror på Elm Street", min favoritskräckis! Hann bara se dem sista tjugo minuterna eller så men jag blev ändå väldigt förtjust.
I söndags lurade jag med mig herrn en sväng på Göfab där vi köpte en massa ganska onödiga men billiga saker och sedan städade vi för dagens gäst. ÄNTLIGEN fick man se Mathias vid liv igen, ÄNTLIGEN! jag själv, även kallad "The TOPCHEF" lagade en riktig gourmetmåltid bestående av hamburgare och pommes frites och sedan roade vi oss med att dricka folköl eftersom att smuggelkontakten lämnat stan över helgen. Väldigt trevligt att umgås med den gamle räven i alla fall, det var verkligen på tiden om man säger så!
Det blev väldigt sent i söndags så jag var hemma igår, var faktiskt på väg till jobbet när jag insåg att jag hade glömt min MP3 vilket är helt oacceptabelt, så jag gick hem igen och sedan roade vi oss med att vara bakis hela dagen. Träffade två harar utanför soprummet också vilket resulterade i galna skrattanfall från min sida. Jag vet inte varför jag beter mig som en förståndshandikappad på lustgas så fort jag möter dem förbannade hararna, men någon anledning måste det vara.

Göteborgs kollektivtrafik driver mig till vansinne. Inte nog med att dem drar i vartannat tåg till Kungsbacka på sommaren, och spårvagn nummer 8, nu har dem tagit bort spårvagn 7 också! Detta innebär att det är i stort sett omöjligt för mig att ta mig till jobbet som en normal människa, idag fick jag lista ut en helt ny resväg som visserligen var bekväm (man åker buss hela vägen och klarar sig med ett enda byte) men så tar bussfan över en timme också.
Inte nog med det, dessutom kör den genom Kullavik och Särö, för er som inte är bekanta med området kan jag beskriva det som västsveriges kanske snobbigaste ställen, precis längst kusten. Jag försökte sova under resan eller åtminstone hålla ögonen stängda men jag var tvungen att kika ut genom fönstren i alla fall. Det är lyxvillor efter lyxvillor efter lyxvillor med tillhörande tennisbanor, swimmingpoolar och förbannade fontäner och lusthus. Inte för att jag inte uppskattar vackra miljöer (jag är trots allt våg) men att besöka sådana områden är som att få en bitchslap eftersom dem symboliserar allt man aldrig någonsin kommer att få. Självklart vet man ju aldrig om man blir snuskigt rik i framtiden men jag är helt övertygad om att jag aldrig kommer att sitta i en fluffig, vit morgonrock på ett soldäck i Kullavik i alla fall.
Dock har jag fått en ny förståelse för det "rika folket" i alla fall. Det är få saker som provocerat mig så enormt under åren som när dem fina människorna antyder att dem inte vill underlåta sig att umgås med någon från en lägre klass. Men när jag tänker efter så är det inte så jävla konstigt egentligen, för jag själv som definitivt härstammar från en av dem lägre klasserna i Sverige skulle troligtvis aldrig vilja umgås med någon av bratsen. Jag kan ju gnälla över att dem ser ner på oss med mindre pengar men om jag ska vara ärlig så kan jag ju inte förneka att jag utan tvekan ser ner på dem. Eller föraktar är kanske ett bättre ord.
Lika barn leka bäst heter det ju. Alla mina pojkvänner och förälskelser genom åren har varit lika mycket arbetsklass som jag själv och jag fnyser bara bort kostym-backslicken som glider omkring på krogen. Jag vill ha mina herrar med jobbarbyxor och snusläpp helt enkelt. Dagen då jag trånar efter en kille med Armanikläder som spenderar mer tid framför spegeln än vad jag gör och som dricker skumpa på krogen kommer aldrig att inträffa. Tror jag i alla fall, man ska ju aldrig säga aldrig men det ska jävligt mycket till först.

I morgon ska kommer mother dearest hit efter jobbet och vi ska ta en liten shoppingtur. Tack käre gud för att jag får lön i morgon för det är fan inte många kronor kvar på kontot nu. Ska ta en storhandling av mat först, filat en lista nu i flera dagar. Sedan blir det en tripp till IKEA också tror jag, ska kolla efter en hallspegel och en hatthylla, sedan blir det högst troligt en massa annat också. Synd att Mikael av någon anledning avskyr kuddar för jag tror att jag ska köpa några snygga till sofforna i alla fall, ha! Förstår inte vad han gnäller om, men när kuddarna väl är där och ligger och ser strålande ut kommer han att ångra sig. Det gäller att bearbeta hanarna när det kommer till heminredning, sakta men säkert...
Jag är ju mer för den mysiga stilen när det gäller möbler och sådant, exempelvis trivs jag inte alls i kök som är så kallat "stilrena" med en massa rostfritt stål överallt och kantiga möbler, ett kök ska vara gulligt med rutiga gardiner och stolsdynor och små lustiga burkar med texter som "Socker" och "godis" överallt. Jag hade tamejfan till och med uppskattat ett sånt där fräckt gökur med en liten fågel som flänger ut varje timme, men jag tror att jag avstår från det med tanke på att jag får smärre slaganfall varje gång jag hör plötsliga ljud.
Hihi, ska gå in på IKEAs internetsida nu, nu, nu och kolla runt lite!
Hittat en fin hatthylla (givetvis var skiten den dyraste...) vad tycker ni?
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/1... eller den här tråkiga men dock billiga varianten som faktiskt kan vara snygg med tanke på att vi har en skohylla i smidejärn http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/6... .
Aj då, nu hittade jag ett förträffligt skoskåp, vilken möbel kan vara mer älskvärt än ett skoskåp? Nej, jag får lugna ner mig lite...
Titta den här! Vilken ypperlig spegel som är ett skåp och allt! Adjöss till att trängas med herrn framför pyttelilla badrumsspegeln och HALLO till all ny plats till hårspray och sådan som jag just nu får ha i en låda i garderoben eller stapla ovanpå tvättmaskinen! http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/5...
Nu har jag hittat en massa käcka dra-på-lakan också, fattar inte ens varför man tillverkar vanliga lakan för dem är ju helt värdelösa om man jämför! Dock var det svårt att hitta prydnadskuddar för det enda som finns är förbannade "kuddfodral", säkert jättekäckt om MAN HAR EN KUDDE ATT STOPPA I, vilket jag ej har. Fnys. Äh, jag skiter nog i kuddarna, det finns inga snygga i alla fall, får hoppas att jag springer på någon fin i morgon i det riktiga varuhuset. Sen kan jag och Mikael ha lite halvkinky kuddkrig sådär och jaga varandra runt soffbordet eller nåt.
Efter som jag blivit en sådan kokerska ska det handlas lite till köket också, har fått upp ögonen för en "grillpanna" som ser mystisk och hemskt spännande ut. Sedan ska jag köpa ett knivställ (är väldigt trött på att skära allt med vår enda brödkniv) och nya bestick eftersom vi lyckas bryta av ett skaft per dag på dem vi har hemma nu, hemskt oekonomiskt. Hm, hittade ett knivställ med 4 knivar för 29 kronor, känns lite suspekt. Bladen kanske är gjorda av gummi eller något, så jag skippar nog det.
Men GUD vad mycket fint dem har! Får akta mig för att inte sätta sprätt på hela lönen i morgon... Jag är så förtjust att jag funderar på att eventuellt flytta till IKEA.

DAGENS VILL HA: Semester (Bara 8 arbetsdagar kvar nu!!!) också blev jag löjligt förtjust i en vas jag såg precis, den vill jag ha; rättelse: Den SKA jag ha i morgon.
DAGENS KLÄDSEL: Jeans och gråvit-randig tröja.
DAGENS SMINK: Mascara.
DAGENS FRISYR: Hästsvans med hårband.
DAGENS HÄNDELSE: Det gick inte att komma in på kontoret i morse, korten fungerade inte. Jag och en annan gubbe fick gå runt hela skiten och gå upp för en brandtrappa.
DAGENS LÅT: Haft en mystisk låt från Rasmus på Luffen på hjärnan nu i flera dagar, vet inte ens vad den heter med den går såhär: "Tänk jag drömde inatt att jag hade en katt och den åt bara sill och potäter, du får trot om du vill med potäter och sill det är sånt som små kattungar äter".
DAGENS PLANER: Inget alls, med tanke på apårvagnarna lär jag inte vara hemma förrän midnatt eller något. Visst fan, det är final i Hells Kitchen också.
DAGENS SAKNAD: Tina och Veronika, nu tycker jag att dem kan komma hem från sin förbannade resa! (ja, jag blir mer och mer avundsjuk för varje dag som går).
DAGENS DUMMASTE: Min sömn, det blir fan ingen skönhetssömn här. Vaknat sjutusen gånger och varje gång har Mikael legat och blängt på mig så jag antar att jag lyckats väcka honom också med mitt snarkande och mardrömmande, min stackars pojk...
DAGENS SJUKA: Mår bra.
DAGENS DROG: Nikotin.
DAGENS ROLIGASTE: Sorgligt att denna kategorin alltid är svårast att fylla i.
DAGENS FAVORIT: Mikael för att han inte var arg på mig i morse trots att jag lekt rövare i natt.
DAGENS KÖP: Inget än.
DAGENS GODIS: Cola.
DAGENS HUMÖR: Stabilt.
DAGENS ORD: IKEA.

Äh, nu måste jag nog jobba. Buhu. Hörs i morgon mina vänner!

Avslutningsvis måste jag få påpeka hur skrämmande tragiskt en del beter sig, det är så häpnadsväckande att man borde skratta men dessvärre är det inte ens kul utan snarare sorgligt. Dagens låt passar därför ypperligt!

"Straight to stereo"/Mindless self indulgence
All aboard
Hit the road
All the bullshit
Can't be ignored
It's hard to place
In my face
No emotion


All the problems make me wanna go
Like a bad girl straight to video
Little darling welcome to the show
You're a failure played in stereo


Hiney-ho
Here we go
No solution
Strong undertow
Quite unfair
Quite a pair
No box office


All the problems make me wanna go
Like a bad girl straight to video
Little darling welcome to the show
You're a failure played in stereo


I'm never noticed
No, never noticed
You're so amazing
So a-amazing


I'm never noticed
No, never noticed
You're so amazing
So a-amazing


All aboard
Hit the road
All aboard
Here we go


All the problems make me wanna go
Like a bad girl straight to video
Little darling welcome to the show
You're a failure played in stereo


I'm never noticed
No, never noticed
You're so amazing
So a-amazing


I've never said it
No, never said it
You're suffocating
Suffocating


I'm never noticed
No, never noticed
Your beauty's fading
It's F-f-fading

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback