Mitt ord är lag!

Nu är resan bokad! Så 13 september åker vi till Analipsi (jag vet, väldigt suspekt namn...) på Kreta och återvänder inte hem förrän den 21 sep på morgonen, det är en fredag vilket innebär att helgen ligger framför så det blir riktigt, riktigt långledigt.
Jävla skitresebolag, förutom dem dryga 3000 vi betalar var tillkom det en massa kostnader när man väl beställde, vi hoppade över allting nästan förutom maten på planet (300 spänn!) och transfer från flygplatsen till hotellet (också 300 spänn). Sedan tillkom det flygskatt också på 350 kr STYCK. Fy fan vad snåla dem har blivit, att man inte ens ska få äta den skabbiga flygplansmaten gratis!
Jag gillar inte att flyga. Framförallt för att mina stackars öron gör så ont på grund av trycket att jag nästan grinar och sist när vi flög hem från Egypten blev jag skitskraj, vi åkte på natten så det var mörkt ute och det blåste utav helvete, och plötsligt kommer den en massa rök utanför fönstret som såg ut som eld eftersom dem blev upplyst av någon jävla lampa, jag och lillasyster blev skiträdda och Lina drog ner gardinen framför fönstret och såg likblek ut. Dem säger ju att det är en gigantisk mkt större risk att dö på väg till flygplatsen än att dö under själva resan men jag kan ge mig fan på att om det så bara hade störtat ett plan var tionde år så givetvis borde en av dessa plan vara något jag sitter i.
Gud vad mysigt vi ska ha! Bara jag och min snutte-Mikael långt, långt bort från den här pissiga vardagen. Och dem har så löjligt god mat i Grekland också! Souvlakin (grillspett) i Grekland är något av det godaste jag någonsin har ätit. Jag minns även en annan munorgasm, grekernas variant av kebab, gyros hette det. Så jävla gott att mormor som betalade blev helt ruinerad.

Fy fan vad jag älskar mat. Har sagt det innan och jag säger det igen, inte ens jag tycker att det är riktigt rättvist att jag inte ser ut som en vandrande sumo-kvinna med tanke på hur mycket käk jag tryckt i mig genom åren och inte tränat en dag. Jag saknar den där lilla delen i hjärnan som finns hos andra, den där delen som signalerar att man är mätt eller ett samvete som gör att man känner sig skyldig och förskräcklig för att man ätit onyttigt. Det räcker ju att titta på mina bekanta som kan få ångest för att dem ätit en halv pizza och måste gå ut och promenera i typ fyra timmar för att bränna kalorier.
Ganska synd med tanke på att jag förmodligen helt logiskt borde sluta mitt liv som en sån där 500-kiloskvinna som dem måste lyfta ut från huset med hjälp av en lyftkran men å andra sidan sett tycker jag att det är väldigt skönt att slippa se mat som någon jävla ärkefiende. Gud jag älskar mat.
"FOOD TO DIE FOR" ENLIGT SOFIA:
* Grillat: Allt blir godare när det är grillat, till och med sunkiga hotdogs kan smaka kanon om dem är grillade. Jag älskar allt som är grillat, varenda köttbit är en gåva från gud. Därför kan grillspett vara det ultimata för man får med både underbart kött och annat som små lökar, majskolvar, marinerade championer och paprika. Åh vad jag önskar att jag hade en grill och att vi hade fått använda den på vår lilla balkong.
* Potatis: Åh min älskade potatis, skulle hellre dö än att börja en diet där potatis är förbjudet, ris och pasta klarar jag mig utan men aldrig, aldrig potatisen. Potatisgrattäng är det godaste av alls, speciellt den far min lagar. Sedan var vi ju friterad potatis, klyftpotatis, hasselbackspotatis, bakad potatis, råstekt potatis, potatismos, potatiskroketter, potatissallad och givetvis den kokta potatisen. Allt är helt underbart, jag skulle nog kunna leva hela livet på endast potatis. Gud, håll på att glömma den allra främsta formen av potatis, CHIPS givetvis! Chips och dipp kommer alltid av vara det absolut godaste som finns samt den bästa ideén genom tiderna.
* Tacos: Jag tröttnar konstigt nog aldrig på det. Den enda nackdelen jag kan komma på med tacos är att det är så förbannat kladdigt, det finns inget värre att få serverat hemma hos någon annan, speciellt inte om det är hårda skal till. Har på sistone löst kladdproblemet genom att göra tacograttäng istället (där kan jag samtidigt få in min favorit potatisen, oh yeah).
* Kinamat: Kinamaten slår lätt thaimaten. Billigt som fan brukar det vara också på lunchen då dem flesta ställen har all-you-can-eat-buffé. Friterad kyckling, fläskkött och räkor må smaka likadant men gud vad gott. Och den självklara rätten att beställa är såklart strimlad biff med bambuskott.
* Farmors söndagsstek: Fransyska i ugnen, kokt potatis, gräddsås och kokta morötter. Fy fan vad gott, men det bästa med den maträtten är minnena av farfar när han glufsade i sig samtidigt som han skrattade åt sina egna elaka skämt och hann göra sig lustig över alla han någonsin känt under en och samma måltid. Efterrätten var den obligatioriska jordgubbskrämen med mjölk.
* Kantarellfyllda kycklingfileér: Mammas egna lilla hopkok, galet gott. Ibland fyller hon dem dessutom med någon god ost typ fetaost och lyckan är gjord!

Åh vad jag blev nostalgisk nu när jag tänker på farfar. Han var sannerligen ingen vanlig gammal gubbe. Som jag sagt innan är humor och självironi egenskaperna jag uppskattar mest hos alla och han är rena sinnesbilden av detta. Det sägs ju att man inte ska se gamla människors bortgång som något tragiskt utan bara vara glad över tiden man fick med dem, men jag kan inte komma ifrån att jag är ganska bitter över att han inte fick hänga med i några år till. Det hade varit så roligt att ha kvar gubbstrutten att filosofera med, och få höra fler av hans gamla historier och jag önskar att fler hade fått träffa honom och sett hur jävla genuin han var. Det verkar på något vis som om det alltid är dem bästa människorna som försvinner först, eller också kanske det är så bisarrt att man inte insåg hur underbara dem var förrän dem var borta. Jag sörjer i alla fall min söta farfar, den tack och lov enda människa jag älskat som tagits i från mig för gott, må det aldrig hända igen (jag föredrar att leva kvar i min drömvärld där ingen människa någonsin måste dö).

Lika bra att fortsätta skriva en massa smörja nu när skrivarhumöret är på topp! (dessutom har internet lagt ner...)
TOTALT ÖVERSKATTADE MÄNNISKOR:
* Karolina Kluft:
Vilket JÄVLA tjat det är om den människan. Till och med mamma som är totalt ointresserad av idrott höll på och lutade sig över mig för att se teven när vi var på ett gatukök härromdan för att den där blonda fjanten skulle få ännu en medalj. Ja Karolina Kluft, du är skitbra på att springa och hoppa och slänga saker fram och tillbaka, JA du är jätteduktig. Varför detta intresse? Det är väl knappast någon som missat att hon är något jävla underbarn/atletisk galning som är bäst på allt? Det är ju samma visa hela tiden, nya medaljer, nya vinster och nya jävla rekord och ändå sitter hela Sverige och åååhar sig framför rutan. Det lär aldrig hända men jag skulle tycka att det var fan så mkt trevligare om vi kunde rikta uppmärksamheten mot någon som verkligen UTRÄTTAR något och inte bara råkar vara född med någon slags jävla gummikropp.
* Mr Bean:
Mikael tyckte att jag var konstig som inte ville hyra den nya Mr Bean-filmen och förstod inte alls mitt Mr Bean-hat. Jag förstår helt enkelt inte det roliga, han pratar ju inte ens. Det enda Mr Bean gör är att se sur ut och göra grimaser. Dem flesta brukar tycka att han är rolig eftersom att han "haha, är så himla ful, haha". Jag är väl inte direkt någon moder Theresa som inte kan garva åt löjliga utseenden men en hel film som går ut på att en ful människa går omkring och gör miner och är allmänt korkad tycker inte jag är underhållning. Däremot skulle jag nog skratta om en långtradarchaufför plötsligt skulle få för sig att köra över Mr Bean och att han aldrig vaknar igen efter detta.
* Ebba Hultqvist:
Jag tror bestämt att jag redan gett utlopp för min avsky för henne när jag skrivit om Lets Dance tidigare men ändå. Här har vi ju en riktig råtönt. Jag tyckte till och med att hon var en råtönt när hon var med i Skärgårdsdoktorn då jag inte kan ha varit äldre än 10 år. Hur pinsamt är det inte att bete sig som om hon var en superkändis och springa omkring på vimmelpartyn och skit när hon inte har något att vara känd för? Hon har liksom varit med i EN film såvitt jag sett dem sista tio åren och den SÖG något så fruktansvärt, det kan ju inte finnas någon som tyckte att Festival var en bra film, och om någon tycker det är det knappast för blondies insats.
En sak som däremot gör det förståeligt att hon fortfarande är känd för en roll hon spelade när hon var en halvmeter hög är att hon faktiskt ser exakt likadan ut fortfarande. Ebba ska tydligen vara typ 4 år äldre än mig men om jag hade varit ute och promenerat med en lekskoleklass hade jag ändå rytit till henne att ställa sig i ledet bland dem andra barnen av misstag om hon hade gått förbi.
* Maria Carey:
Hon ska ju tydligen vara en av dem mest kända sångerskorna i hela USA. Jag undrar varför. Jag kanske är både blind och döv men jag kan inte nämna en enda låt hon gjort som varig något att ha förutom en duett med Whitney Houston. Om jag tänker riktigt, riktigt hårt kan jag minnas någon video med henne på MTV där hon springer på en äng med en massa hästar men låten måste ha varit kass eftersom att jag inte har något minne av den alls. Är den NÅGON som fattar grejen?
* Helge Skoog:
Hoppas att det är det rätta namnet nu, syftar i alla fall på han som är med i Parlamentet med glasögon och fluga. Han är ju inte det minsta rolig. Kan dem inte sparka honom från programmet? Han drar ju ner kvaliteten på programmet och förstör för dem verkligt roliga människorna som Robert Gustavsson, Babben och dem andra. Gubbfan sitter för fan bara och SKRIKER hela tiden, inte ens publiken som får se allt live verkar ju roade.
* Kate Moss:
Nej, jag hatar henne inte för att hon är snygg, även om fallet brukar vara så när det gäller min relation till supermodeller. Jag tycker verkligen inte att hon är speciellt snygg, jag kan räkna upp minst 10 av mina tjejkompisar som är BETYDLIGT snyggare. Visst blir hon bra på bild men ett mer alldagligt utseende får man väl leta efter, hade jag sett henne på bussen hade jag tagit henne för vilken småtrist tvåbarnsmorsa som helst. Om Kate Moss kan bli världens mest eftertraktade supermodell måste det ju finnas hopp för mig också, haha!

Hittade ingen bikini på lunchen! Satan! Hittade en söt leopardmönstrad men arslet såg ut som en ladugårdsvägg i den, snyft.

Hej på er för idag, vill passa på att skicka mina lyckoönskningar till ett par som längtat efter bebis länge och nu har en på gång! Grymt jävla glad för er skull!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback