The end of the rope-dance

Då "försov" man sig en timme igen då. Jag är ganska grinig så jag tycker nästan att jag förtjänat det.

Nu har jag äntligen läst ut "Kvinnor som älskar för mycket". Det tog sin lilla tid eftersom att jag bara läst på kvällen innan jag somnat. Hur som helst är det dags att redogöra för boken och dess innehåll.
Jag, med många fler är helt klockrent en kvinna som älskar för mycket, eller en relationsmissbrukare om man så vill. Lite tråkigt att medge med tanke på att jag inte vill ge läkaren som påstod att jag hade en missbrukspersonlighet vatten på sin kvarn, men, men. En kvinna som älskar för mycket kan ha följande egenskaper:
* I förhållande med män finns ett tydligt mönster. Man söker sig om och om igen in i relationer som på något sätt är destruktiva.
* Man har ofta en problematisk uppväxt bakom sig med krångliga familjeförhållade. Döttrar till alkoholister söker ofta efter män som på något sätt är missbrukare själva exempelvis.
* Man känner ett stort behov av att "fixa" sin partner och anser att det är deras uppgift att lösa partnerns problem.
* Man tror att man kommer kunna rädda förhållandet om man bara älskar sin partner tillräckligt.
* Man tycker att män som är snälla och behandlar en väl är tråkiga och ointressanta.
* Man har ett så stort behov av att kontrollera och hjälpa sin partner att om partnern väl tillfrisknar och blir nykter, trogen eller mer till ro med sig själv kan det hända att man tröttnar på relationen och ger sig ut på jakt efter någon ny man som man kan ta hand om.
* Man struntar totalt i sitt eget välmående och varje vaken sekund går istället ut på att fundera och kämpa för att mannen man älskar ska må bra.
* Man är så rädd för att bli ensam att man lär sig att stå ut med vilken relation som helst, hur destruktiv den än må vara.
* Ofta har man även andra missbruk samtidigt, alkohol, droger, mat eller annat. Har man detta är det ännu större risk att man blir medmissbrukare till sin partner (att vara medmissbrukare innebär att man omedvetet hjälper sin partner till fortsatt missbruk genom att inte ställa några ultimatum, stanna kvar i relationen trots att man säger att man inte går med på att leva som man gör eller att man på annat sätt stöttar eller bortförklarar missbruket).
* Slutligen blir man så van vid att vara martyr och stå ut med män som gör en illa att man inte ens är medveten själv om att det inte står rätt till. Speciellt inte då kvinnor som älskar för mycket ofta spelat rollen som hjälparen sedan barnsben.

Ja, ingen idé att förneka det, det är Sofia upp i dagen. Förbannat sorgligt men förbannat sant.
Boken sista kapitel handlar om hur man ska komma ur sitt relationsmissbruk genom en massa steg. Söka hjälp och erkänna att man har problem är några av dem, det låter ju rätt vettigt. Dock betvivlar jag att man kan ändra hela sitt sätt att leva genom andlig utvecklig och annat underligt som boken föreslår.
Jag ska åtminstone försöka att lära mig när det är dags att släppa taget och sticka min kos innan det är för sent i framtiden, och dessutom måste jag bli hårdare. Jag behöver verkligen bli lite mer bad-ass. Men det är inte det lättaste som finns att sluta "vara snäll" när man är så sjukt konflikträdd som jag och dessutom är helt jävla livrädd för att göra andra ledsna. Men jag måste verkligen försöka lära mig att den första personen i mitt liv som jag ska ta hänsyn till är JAG SJÄLV. Ingen annan kommer att ta hand om mig åt mig, det är en sak som är säker. Äh, fuck it.

I går blev jag helt vansinnig sur när jag slog på teven och upptäckte att trean och femman var borta, IGEN. Jag som verkligen, verkligen hade sett fram emot en mysig tevekväll med finalen till "Skandinaviens skönaste människor", men tji fick jag. Fick ägna kvällen åt att rensa bland mina papper och deklarera istället. Om sanningen ska fram var deklarationen inte det minsta jobbig, whats all the fuss about? Det har ju varit ett jävla gnäll på alla vuxna vad gäller deklarationen så länge jag kan minnas. Å andra sidan kanske det blir krångligare om man har en massa sommarstugor och villaköp och reseavdrag att plita ner och också men jag tycker att det fanimej är rätt åt er om ni har lyckan att äga en massa flashiga bostadsrätter och skit.

På tal om bostadsrätter ska jag gå in och kika lite på internet nu om man inte skulle kunna hitta nån billig jävla lägenhet i nåt slum-område. Trots allt verkar det som jag har ett boende efter utflytt 1 juni ändå, men det är långt i från spikat så man vore ju dum om man inte letade under tiden. Jahaja, nu har internet blivit mongo också, det var ju JÄVLIGT ovanligt. Fortsätter tillvaron att jävlas med mig länge till nu slår jag sönder något, något jävligt dyrt.
Wow, det billigaste jag hittade var en etta i Kortedala för 250 000 kr, hyra 2000/mån UTAN DUSCH i lägenheten. Äh fan, jag går och hänger mig direkt istället så slipper jag framtida boendeproblem. Så kan min nuvarande hyresvärd få gotta sig lite och dansa the end of the rope-dance som Mathias skulle uttryckt det.

Nej jag är inte alls glad idag. Det mest spännande som finns inom den närmsta framtiden just nu är att testa mina nya p-piller om mensen kommer någon gång. Då är det ganska så illa.
Feel the power of todays song:

"Runaway"/Blood for blood.
When it's time you know it's time,
when it's time to go.
I'm running out of time to save my soul.
I gotta save my soul.


Tick tock, goes the clock ( for so long. )
I been runnin' for so long
Tick tock goes the clock ( for so long )
I been running and I can't hold on.


I've seen enough, I've seen too much.
And I've done my best
to walk away in disgust
But what can you really do
on that bitter cold day
that you find that the truth horrifies?
But scream. Shout. Spit it all out.
And rage against the empty sky and
anyone with an ear to hear.
That's what we've done for years
and all I need's a little more time.


Just gimme some time. ( All I need )
Just gimme some time
cause I can't hold on.


Tick tock, goes the clock ( for so long. )
I been runnin' and I can't hold on.
We've seen enough, we've seen too much
And I've done my best
Just gimme some time. ( All I need )
Just gimme some time
cause I can't hold on.


When it's time you know it's time,
when it's time to go.
I'm running out of time to save my soul.
I gotta save my soul.


Tick tock, goes the clock ( for so long. )
I been runnin' for so long
Tick tock goes the clock ( for so long )
I been running and I can't hold on.
All i need is time.


Just gimme some time
When it's time you know it's time,
when it's time to go.
I'm running out of time to save my soul.
I gotta save my soul.


I can't wait even one more day.
I feel my time slipping away.


Ps. Fy fan vad Britney ser jävlig ut med sitt groteska, rakade huvudet. Det gillar vi åtminstone. D.s
Faaan vad sur jag är, riktigt jävla ASFÖRBANNAD!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback