Grisrosa kvinna.

Härlig helg med Mikael. Vi har legat timtal på balkongen och lapat sol (eller jag då, herrn gömde sig bakom balkongdörren) och käkat massa god, onyttig mat och hyrt en massa filmer varav samtliga var värdelösa. Sex filmer- hur höga är oddsen att alla ska vara skit?
När man befunnit sig i sibirisk vinter sedan i oktober är det rätt väntat att man ska förvandlas till kräfta när man pressar i typ 8 timmar i sträck, så nu är jag grisrosa and I love it. Vad som helst är bättre än den mjölkvita hudton som förföljt mig nu i månader. Har givetvis fått en massa fräknar också, samma visa varje jävla vår vilket får mig att se fem år yngre ut i en fingerknäppning. Mikael tyckte dock att dem var söta (fan ta dig om du var ironisk...) och retade mig bara lite grann. Har även lyckats dra på mig nackspärr eftersom att "någon" envisades med att ha fönster öppna på tvärdrag både fredag och lördag natt.

Har sedan igår varit inne i en brutal PMS-svacka. Bölat och haft mig och trott att jag ska bli dumpad utan någon som helst anledning. Visserligen är det knappast någon som kan klandra mig för att jag är osäker på mitt nuvarande förhållande eftersom det varit så turbulent tidigare att man hade kunnat skriva ett såpopera-manus på det, men ändå.
Pratat mycket om hur sårbar man blir i ett förhållande, för man vänjer sig farligt snabbt vid tvåsamheten när man har någon. Ger jag mig in i någonting så gör jag det alltid helhjärtat, fastän det är farligt. Jag har liksom inte förmågan att hålla mig reserverad, vilket jag i för sig är glad över samtidigt. Tanken på att ha ett förhållande som man inte vågar tro på riktigt tycker jag känns helt meningslös. Varför ska man satsa på någon om man inte tror på det?
Det är synd att man blir äldre och klokare och mer skeptisk. Det var en förbannat häftig känsla när man var kär för första gången och trodde att ens kärlek var odödlig. Visserligen får man inte bara hjärtat krossat första gången, utan snarare får man det utslitet och stampat på vilket jag ju inte för allt i världen skulle vilja råka utför igen, men den magiska kärleken innan man blivit heartbroken förut, den är ovärderlig.
Vi är alla dödligt rädda för att bli svikta, en del är så rädda att dem ser till att aldrig sätta sig i situationen från början, för att inte älska själv är givetvis det enda skyddet man kan ha mot att aldrig bli sårad. Det låter ju faktiskt hemskt praktiskt. Inte älska för att inte bli sårad=Praktiskt. Aldrig spela för att inte förlora=Praktiskt. Aldrig hoppas för att inte bli besviken=Praktiskt.
Man lär få ett väldigt behagligt liv, ett själsligt lugn som såna som jag bara kan sukta efter.
Dock har inte det praktiska någonsin varit ett alternativ för mig, Lite synd, med tanke på att jag spenderat bra många fler dagar på jorden med att vara olycklig än att vara lycklig. Men jag jämför ändå mitt livs lyckokurva med en sådan där sjukhusmanick, om linjen är konstant, varken mer eller mindre är man död. Hade jag sett till att mitt liv var praktiskt, jämnt i svängarna och allmänt lugnt och skönt hade jag varit DÖD. Så är det med den saken.

Börjar det snöa igen som förra helgen blir jag vansinnig, för nu känns det fanimej som sommar. Jag och Mikael har varit ute och vandrat lite i Mölndals stad (det är alltid så tomt att man skulle kunna tro att jag är den enda som bor i Mölndal), iklädda sommarkläder som klänning och sandaler och vi frös inte det minsta, inte ens på kvällen när solen hade gått ner. Det BLÅSER till och med varmt. Sedan har vi inspekterat en massa djur från balkongen, har ju tydligen någon slags har-farm i området där jag bor för det är fan fler harar än människor som ränner omkring, har också fått ett fågelbo i ett träd precis bredvid balkongen vilket är sött nu när mamma fågel ligger och ruvar medan pappa fågel står och vaktar med stjärtfjädrarna i vädret en bit bort (fast han stack iväg en lång stund igår, kunde inte låta bli att gnälla lite till Mikael om att titta där, såna är dem karlarna. Pippa fram en massa ungar kan dem, men sedan sticker dem iväg bäst fan dem vill). Har också för mig att vi såg en räv, men jag misstänker att det kan ha varit en dröm så jag vågar inte skryta allt för mycket.
Älskar att se underliga djur, blir helt vild om jag råkar springa på en igelkott eller liknande, det är häftigt som fan. Har ju aldrig varit kattägare heller så jag är inte van vid att hitta blodiga små näbbmöss eller söndertuggade småfåglar som katten har släpat in genom luckan som gåva till familjen så för mig är det värsta grejen att lyckas se en liten mus också. Undantagsfall är givetvis älgar, har blivit sjukt rädd för älgar nu på senare år. Är även rädd för allt som har mer än sex ben, för elaka fåglar (svanar och påfåglar är bra exempel), allt som fräser samt hästar.
Har aldrig fattat grejen med hästar, visst är dem fina, men jag måste säga att jag tycker kor är sötare. Dem sparkas och luktar illa och jag tycker att det är sjukt läskigt att rida, obekvämt om inte annat.
Sist jag red var i högstadiet när vi fick anordna våra egna idrottslektioner, givetvis var det några som till min fasa lurade iväg hela klassen till närmsta stall för lite ridlektioner. Såg till att få den minsta, fetaste hästen och höll som vanligt på att kräkas när vi skumpade runt i en ring "Vill du galoppera lite?" frågar då sadistbruden som gick bredvid och höll i tyglarna på min feta häst, aldrig i helvete svarade jag men hon fortsatte att tjata och säger ett efter ett tag till min stora fasa "nu springer vi lite!" och sedan börjar fanskapet springa i alla fall, tro det eller ej. Jag som är en mycket rädd person och för övrigt inte kan ett skit om hästar tar till mitt vanliga försvar, jag gallskriker NEEEEJ varpå varenda hästjävel i stallet blir skraja och samtliga börjar galoppera. "Titta nu vad du skrämde dem!" väser puckot som höll i min häst och istället för att sparka sönder hennes hjälmbeprydda skalle från hästryggen hoppade jag bara ner och lämnade stallet muttrade dem grövsta svordomarna jag kan (och mitt ordförråd är rätt enormt) och gick ut och rökte. Nej, ridning är inget för mig.

Ska lägga in en lista igen, fastän den var sjukt tråkig. Häll på att somna och drägglade lite medan jag svarade på den:
Gillar:
1. Favoritartist, kvinnlig:
Öh. Jag har ingen. Då jag lyssnar mestadels på hårdock, Oi! och Punk är det rätt fattigt på kvinnliga artister.
2. Favoritartist, manlig
Ingen direkt, men mina favoritband för tillfället är Blood for Blood och Cock Sparrer.
3. Motiv på din musmatta
Har ingen musmatta, buhu. Jobbar tydligen på ett snålt företag och datorn hemma har inte ens en mus.
4. Vilken startsida har du?
Oftast har jag google som startsida.
5. Gillar du musik på hemsidor?
Nej, speciellt inte om man sitter på jobbet och ska låtsas jobba och det börjar vråla från högtalarna helt plötsligt utan förvarning.

Sant eller falskt?
1. Jag är alltid välorganiserad
Nej det vore att överdriva. Har visserligen ärvt min mors läskiga städgener som gör att jag kan må sjukt dåligt om det är stökigt eller ostädat men samtidigt är jag oftast för lat för att göra något åt det. Brukar inte tappa bort saker heller faktiskt, inte ens när jag är dyngrak brukar jag supa bort viktiga saker som plånbok och nycklar och sådant.
2. Jag gör en budget för hushållsutgifterna och lyckas för det mesta hålla den.
Nej det gör jag inte. Behöver oftast ingen budget eftersom att jag för det mesta är jävligt snål. Dock borde jag börja anteckna hur mycket pengar jag faktiskt lägger på tobak, alkohol och skor varje månad för jag misstänker att det är en rätt skrämmande summa.
3. Jag har gott lokalsinne
Jag hittar tamjefan ingenstans. Det skulle vara rimligare att påstå att jag var supermodell än att jag hade bra lokalsinne.
4. Jag älskar måndagar
Jag hatar måndagar. Den enda trevliga med måndagar är att veckans horoskop uppdateras inne på http://www.hemmetsjournal.se
5. Jag ljuger aldrig, inte ens en s.k. "vit lögn"
Jag ljuger en hel del. Jag är duktig på att ljuga, övning ger färdighet som man säger.

Läsvanor:
1. Läser du mycket?
Jag läser så ofta jag har tid. Ja eller tid är väl fel ord egentligen, eftersom att jag inte har ett enda intresse som tar upp tid egentligen, men jag är lat och det är ofta behagligare att ligga i soffan och glo på teve. Men jag älskar att läsa.
2. Nämn tre av dina favoritböcker:
"Jurtjyrkogården" av Stephen King, samtliga böcker av Sidney Sheldon och Marian Keys.
3. Har du någon gång funderat på att skriva själv?
Dum fråga då det enda jag gör när jag inte äter, sover eller super är att skriva. My true call.
4. Är du med i någon bokcirkel/bokklubb?
Nej
5. Köper du oftast pocket eller inbundet?
Jag lånar böcker. Gratis är gott.

Just nu...
1. Är det något speciellt du längtar efter just nu?
Arbetsdagens slut, mina vänner och min man (fan vad bra det känns att skriva MIN, hehe).
2. Hur är vädret hos dig just nu?
Underbart! Synd och skam att sitta vid datorn när det är sånt här väder.
3. Vilken hemsida kommer du att besöka härnäst?
Det blir väl lunarstorm i vanlig ordning kan jag tro.
4. Önskar du att du vore någon annanstans just nu?
Jag är på jobbet. Det säger väl allt.
5. Skulle du vilja vara nån annan? I så fall vem?
Nej, jag är perfektion. Skämt åsido, jag är långt från perfektion och det är det jag gillar.

Favoritplatser:
1. Vilken är din favoritplats i din stad?
Bor ju egentligen utanför Götet men jag säger ändå Bryggeriets uteservering, förstås.
2. I ditt hemland?
Stranden i gamla Frillesås.
3. I hemmet?
Tycker mycket om att växla mellan liggande ställning i soffan och sängen.
4. I världen?
Lite svårt att säga, men jag tror ändå att min barndomsby Frillesås är svårslaget.
5. I fantasin?
En varm famn förstås, såklart. Ingen kan vara olycklig i armarna på någon man älskar.

Vanor och ovanor:
1. Innan jag går hemifrån kollar jag att ...
Jag har med mig cigaretter och tändare och att dörren är ordentligt låst.
2. Det spelar ingen roll hur jag än försöker, jag kan ändå inte ...
Sluta pilla. Jag måste ha något att sysselsätta nävarna med hela tiden. Trumma med fingrarna, röka, tvinna hårslingor eller pilla med halsbandet. Har sett mig själv hålla tal på videoband och jag ser helt mongo ut, speciellt om man snabbspolar.
3. Jag äter för mycket ...
Chips och dipp. Undrar visserligen hur man någonsin kan äta för mycket chips, det är ju som att andas ungefär. Men nu har jag även börjat dippa popcorn och ostbågar, eller helt enkelt äta dippen med sked. Det känns ju lite onödigt.
4. Jag brukar alltid ...
Trötta ut folk med mitt non-stop-babbel. Tystnad är inte riktigt min grej.
5. Jag har svårt att ...
Ge mig. Är ett riktigt pain in the ass när det gäller diskussioner och annat. Saknar totalt förmågan att släppa saker.

Dagligen:
1. Hur många timmar sover du per natt och är det tillräckligt för dig?
Sover runt sex timmar oftast, förmodligen alldeles för lite för jag är konstant trött.
2. Har du lätt att bli arg eller upprörd?
Det ska jävligt mycket till för att jag ska brusa upp. Jag surar under tystnad istället.
3. Dricker du mycket kaffe, kanske för mycket?
Jag har inte druckit en hel kopp kaffe i hela mitt liv, tycker att det smakar gräsligt.
4. Har du mobiltelefon och isåfall, använder du den mycket?
Självklart har jag mobil, tycker inte att jag använder den för mycket, bortsett från ett visst sms-behov då.
5. Hur många timmar tillbringar du vid datorn varje dag?
Jag sitter minst åtta timmar om dagen vid datorn eftersom att det är mitt jobb, vilket är alldeles för mycket.
1. När börjar du verkligen längta efter våren och leta efter dom första vårtecknen?
Det gör jag samma dag som sommaren tar slut.
2. Vad är det bästa med våren?
Uteserveringarna öppnar, haha!.
3. När anser du att man kan säga att den är här?
Föredrar att se februari som en vårmånad, blir för deppig annars.
4. En del storstädar, en del köper fröer, en del klipper ned buskar, vad gör du som du tycker är ett riktigt "vårgöra"?
Dricker öl i solen, hehe.
5. Av vårens första underbara blommor och växter som kommer upp i början, vilken är din favorit?
Jag och blommor, är för fan helt lost.

Nu måste jag sluta, Emelie kommer snart och hämta mig för vi ska luncha ihop. Oj så vuxet och häftigt det lät. Puss på er, dagens låt är ett måste eftersom att min PMS-hjärna gör mig så misstänksam.
Ps. Imon ska jag skaffa p-piller, sex år för sent men ändå, höhö D.s

"Trick me"/Kelis.
Waoaoo
This is It
Yeah
Waoaoo


Said I've paid my dues for all that i've done
And I showed you that I loved you more than once
Theres nothing left there to decide
Said you might trick me once
I won't let you trick me twice
Freedom to us has alwayz been a trick
Freedom to u has alwayz been who ever landed on your dick
Seen it in you one too many times
Said you might trick me once
I won't let you trick me twice no


Might trick me once
Waoaoo
I won't let you trick me twice
Might trick me once
Waoaoo
I won't let you trick me twice no
Might trick me once
Waoaoo
I won't let you trick me twice
Waoaoo
No I won't let you trick me twice


Those days are old and overdone
And it's only cause i'm not with you that you make me number one
Though I may love you
It hurts me deep inside Yeah
Now you no longer have to hide


I used to be down with the late night hit
Started gettin' heavy when I really wasn't ready
Used my past to get my mind
So I fell for your lies like all the time
I thought you were the shit to be playin around
Call the police theres a mack on town
Could'nt get even here without a sound
It's not how I wanna get down Yeah (You)


Might trick me once
Waoaoo
I won't let you trick me twice
Might trick me once
Waoaoo
I won't let you trick me twice no
Might trick me once
Waoaoo
I won't let you trick me twice
Waoaoo
No I won't let you trick me twice
No I won't let you trick me twice


Well I've paid my dues for all that i've done
And I showed you that I loved you more than once
Theres nothing left there to decide
Uh
Trick me
I won't let you trick me twice
You might trick me once
I won't let me trick you twice
You might trick me once
Waoaoo
No I won't let me trick you twice no
Waoaoo
You might trick me once
No I won't let you trick me twice
WAOAOO
Peace
WAOAOO
WAOAOO
WAOAOO
Waoaoo
Waoaoo
Waoaoo
Waoaoo


14.09

Kära barn, jag tror att jag blivit sjuk. Dyker kanske inte upp i morgon. Kanske älskling som smittat mig med sin förkyldning, men jag känner mig grymt dålig. Vill bara sova, sova, sova. Hej på er.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback