8-månkontroll på BVC

OJOJ vad fel jag hade när jag gissade Moas vikt och längd igår!

Moa 8 månader
Vikt: 10000 gram
Längd: 74 cm.
Huvudmått: 45,3 cm.
Jag var nästan rätt på längden men helt ute och cyklade på vikten, hon har gått upp ett helt kilo den senaste månaden trots att hon aldrig är still och att jag inbillat mig att hon krånglat lite med maten. Mammas stora tjej! Medlem i 10-kilosklubben och allt, det är verkligen inte illa!

Besöket gick bra i alla fall, fast Moa skrek som en stucken gris när hon skulle mätas. Dumma sköterskan hade haft alla fönster öppna och vädrat precis innan vi kom igen, så det var nog kallt för lillfis som var naken. Det blev inget hörseltest som jag trodde (det är väl gbg kommun som snålar igen...) utan sköterskan ropade bara Moas namn och tittade om hon reagerade och det gjorde hon förstås. Hörseltest är förresten överflödigt då Moa verkar höra extremt bra, minsta lilla prassel får henne att studsa till och spana runt omkring sig.
Sköterskan tyckte att vi skulle gå till Öppna Förkolan i alla fall eftersom att vi verkar "så sociala båda två" och jag nickade och höll med- kunde inte riktigt med att säga att nej att vi är osociala och rädda för ÖF och inbillar oss att det är smutsigt och smygkristet. Däremot fick hon mig att boka upp mig på ett informationsmöte om barnsäkerhet om två veckor, kan ju vara käckt och framförallt något att fördriva tiden med.
Jag glömde att fråga om getingstick på bebisar, jag är skitnervös att hon ska bli stucken eftersom jag är allergisk själv (eller bara tanken på att hon får ont är skrämmande).

Sen gick jag och Moa och handlade lite smått och gott. Upptäckte en helt ny, skitfräck grej inne på Kvantum. Tänk er en vägg med lösgodisfack, fast istället för godis fanns det små ölkorvar av olika sorter som man köpte i lösvikt! Jag hade grabbat tag i en spade och gjort mig beredd att plocka men upptäckte att det inte fanns några påsar att plocka in- buhu. Hade kunnat springa tillbaka till grönsaksavdelningen och hämtat påse där- men sån ork har jag inte.
Däremot köpte vi nya Liberoblöjorna med tiger-tryck! (vi använder ju inte Libero utan Pampers i detta hushållet men man måste ju passa på när det är limited edition och allt, skitsöta blöjor! Dock var det blöjbyxa-modell vilket inte är ultimat när hon inte kan stå upp själv än, men vad gör det när det är SÅ fina tryck på? Antar att alla sett reklamen där en bebis springer runt i djungeln och möter en tiger.
Men en sak undrar jag, vad ska man ha tejpen på baksidan till? Har till och med tittat på hemsidan och förstår fortfarande inte, varför ha en tejpflärp där bak??

Tänk att lillan kryper nu, vi har fan inte haft en lugn stund sen igår! Hon kryper fram till allt hon ser och ska klättra, hon kan inte ställa sig upp helt än (förståeligt med tanke på hur tung hon är, haha) men hon står på knä och det ser helt livsfarligt ut, igår välte hon åt sidan och slog sig jättehårt.
MITT MAMMAHJÄRTA PALLAR INTE!!!

Kommentarer
Postat av: Isabelle

Tejpgrejjen bak på blöjan är till för att fästa ihop blöjan med när du tar av den och rullar ihop den...

2009-05-20 @ 16:55:58
Postat av: Sandra

Duktig tjej att växa!! Välkommen i 10 kg klubben :D



Och ja... tejpen är till för det ovanstående har skrivit.

2009-05-20 @ 19:30:00
URL: http://skumling.blogg.se/
Postat av: Karin (Albins mamma)

Nu tänkte jag tala om för dig vad tejpen var till för, men då hade någon redan skrivit det :)



Vilken stor tjej du har, 10 kg :)

2009-05-20 @ 21:27:59
URL: http://albinsmoder.blogg.se/
Postat av: Jose

2009-05-20 @ 21:53:43
Postat av: Josse

Blev lite fel där ovan :P Jösses, vad hon växer Moa! Snart ikapp Vincent ju! :D

2009-05-20 @ 21:55:08
URL: http://josefinz.blogg.se/
Postat av: Iris

Oj, vad väl jag känner igen det där med att gråta när man ska mätas. Känns så jävla grymt att hon bara drar i benen, nuu ska det mätas. Uhh!



Oj, vad Moa växer så det knakar :) hihi. Grattis! Nella har 2kg kvar dit, men så är hon 5.5cm kortare också.



Kram kram på er! (Har blivit bättre på att kommentera nu, som syns ;) / Iris

2009-05-20 @ 22:23:04
Postat av: Karin (Albins mamma)

Ja gosse det går för fort allting :) Jag förstår att det blir tufft när krypningen kommer, men det känns ändå som att jag vill det. För då kan han kanske bli lite mera nöjd om han kan ta sig fram själv :)

Men det blir ju mycket jaga jaga jaga och aja baja!

Kram!

2009-05-20 @ 22:27:35
URL: http://albinsmoder.blogg.se/
Postat av: Jenny

Vilken stor och duktig tjej du har! Man gör inte hörseltest här heller, jag tror att testet man gör på BB räcker idag. Vår BVC-sköterska frågade bara oss om vi tycker att hon verkar höra bra på det senaste besöket (och hon är lika uppmärksam som Moa, man kan inte smyga för henne inte)!

2009-05-21 @ 09:27:11
URL: http://klutt.blogspot.com
Postat av: Josse

Ja, innan tyckte jag det var värsta tantbutiken! Stor skillnad nu :) Sen har dem ju en hel del bra barnkläder :)

2009-05-21 @ 21:04:20
URL: http://josefinz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0