What a night

Är det inte väldigt typiskt att första dagen Mikael börjar jobba efter flera månaders ledighet så flippar bebis ut totalt på natten? Från 22 till 03 så vaknade hon flera gånger i timmen och gnällde och bökade men somnade om med nappen varje gång, man såg hur trött hon var men ändå kunde hon inte sova. Jag var helt övertygad om att HELVETE NU ÄR HON FÖRKYLD IGEN, så vi klev upp och hon fick näsdroppar och en flaska käk och sen sov hon i nästan tre timmar tills kl 6 i morse när hon vaknade.
Men nu fattar jag ingenting för hon verkar lika kry som vanligt och jag ser inte spåret av något snor även om hon låter lite småtäppt emellanåt. Lite seg har hon varit, men vem skulle INTE vara det efter den här överjävliga natten? Stackars, stackars Mikael som var tvungen att stiga upp kl 5 i morse när bebisen härjat hela natten. Fast å andra sidan sett är det jag som sprungit som en gummiboll hela natten och måste tackla det tuffaste jobbet hela dagen som den allsmäktiga mamman.
Jag hoppas verkligen att det inte är sjukdom på gång, utan att det har varit kliande tandkött eller lite överstimulans sedan igår. Vi var ju och handlade och Moa var lite småsur i vagnen så jag lyfte upp henne och hon fick sitta på min höft medan vi gled omkring bland klädstånd och folk överallt, hon har aldrig fått nöjet att ha en sån utsikt innan, JUST för att jag varit rädd att hon ska bli trött i huvudet av alla nya intryck. Jag är en väldigt överbeskyddande mor, och det verkar ju vara på sin plats.
Sen är tänderna en möjlighet också, för igår fick hon leka med en hushållspappersrulle och HERREGUD vad hon gick loss på den, morrade och slet och gnagde som en galning, den blev helt blöt och sladdrig nästan direkt och när vi plockade undan den vrålade hon och blev SKITFÖRBANNAD. Mikael typ kastade tillbaka den till henne av ren förskräckelse, haha.

Konstiga bebis. Hon lär sig sjukt mycket nytt för varje dag som går. Just nu tränar hon väldigt mycket på ord och de vanligaste meningarna är "Dadadadada", "Gägägägägägä" och sist men inte minst utan BÄST; "Mämämämämä". Ibland låter det klockrent som om hon säger mamma och jag blir helt euforisk. Jag kommer bli sjukt sur om hon säger pappa innan mamma, den saken är klar, så nu ska jag smygträna henne medan Mikael jobbar.
I gårkväll höll jag på att kollapsa av trötthet för hon var på sitt allra mest fnissiga humör och det innebär att man inte kan låta bli att underhålla henne, så jag sprang omkring i lägenheten med henne i luften så att hon fick leka flygplan, dyka och svänga och snurra runt samtidigt som man gör brummande ljud till, och hon höll på att skratta ihjäl sig. Sen fortsatte vi i badrummet när hon låg på skötbordet och jag gjorde galna hopp i sidled mellan duschkabinen och dörren, jag var så trött och varm efteråt att vi fick öppna balkongdörren på vid gavel trots att det blåste kuling utanför.

Just det, igår köpte jag brun-utan-sol. Har bara testat spray innan och bodylotion som ska ge lite färg så jag var jävligt skeptisk till att det skulle funka, men det blev faktiskt ganska lyckat! Färg har jag i alla fall nu, dock var det så längesen jag såg mig själv solbränd att jag inte kan avgöra om det ser naturligt ut eller ej- tycker att det ser lite VÄL gult ut, men det är bättre än inget tills vidare. Kunde ju inte sola alls när jag var gravid förra sommaren så det är fan dags att vara annat än kritvit/blåaktig nu.

Kommentarer
Postat av: Josse

När Vincent var runt 6 månader så ändrades hans sovbeteende helt. Vaknade mycket tidigare runt 5-6 varje morgon och så höll det på tills han var runt 10-11 månader.

2009-03-23 @ 10:55:35
URL: http://josefinz.blogg.se/
Postat av: FrökenM

Håller tummarna för att inte Moa håller på att bli sjuk... Här härjar just nu en förkylning och jag tycker så synd om lilla Edvin : ( Haha, det där med pappersrullen är jättekul, Edvin blir också helt rabiat när han får gå loss på papper!

2009-03-24 @ 10:08:07
URL: http://www.skralte.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0