BVC-besök

Dålig uppdatering, kan ju meddela att jag skrev ett JÄTTELÅNGT inlägg igår, och när jag var nästan klar måste jag har kommit åt någon knapp för hela jävla texten försvann. Höll på att börja gråta och kunde inte för mitt liv ta mig samman och skriva om allting igen.

Idag har vi i alla fall varit på en för tidig 6-månaderskontroll på BVC, Moa blir inte ett halvår förrän den sjuttonde men eftersom att hon inte kunde vaccineras sist när hon var sjuk så flyttades det fram till nu. Barnläkaren var där i dag (eller DOKTORN som sköterske-Linda säger hela tiden med beundran i rösten). Han är jäkligt trevlig i alla fall DOKTORN, han lyssnade på Moas hjärta, kollade så att hon kunde dra upp huvudet själv när han höll henne i händerna och sen klämde han på lilla magen och i ljumskarna, hann aldrig fråga vad det var han kände på så jag ska ta och googla upp det. Moa var lugn och snäll och skrattade till och med när han klämde på magen. Allt var kanon, och sedan vägdes och mättes hon:
Moa 5 mån och nästan 3 veckor:
8550 gram
71 centimeter
43,7 cm huvudomkrets.
Hon växer hur bra som helst och kurvan är spikrak fortfarande, men till nästa gång tror jag att vikten kommer att dala lite med tanke på hur sjukt aktiv hon blivit. Rulla-rulla-rulla och kravla-kravla-kravla är allt som gäller nu, blir helt snurrig av att hålla koll på henne.
Vi passade även på att fråga hur vi ska göra med Moas skräck för brummande hushållsmaskiner och precis som vi trodde så ska man försöka ignorera att hon blir ledsen och låtsas som ingenting, så nu är det slut på att stänga in sig i sovrummet med henne när Mikael dammsuger och annat fånigt, men det är jävligt svårt att inte försöka "rädda" henne från läskigheterna.
Och sist var det alltså dags för sprutan, sköterskan var så stressig idag att jag inte hann bli speciellt nervös den här gången, och jävlar vilken tuff liten tjej vi har! Sist skrek hon till och snyftade under sticket men den här gången pep hon bara till och verkade inte ens lägga märke till sprutan. Hon är tuffare än sin mor, den saken är klar!

Sen handlade vi på Kvantum och promenerade hem, nu är det ösregn/snö utanför men det var grymt skönt väder i morse! Moa satt i vagnen med bara overallen och en filt och hon var jättevarm så vi plockade till och med bort filten för att hon skulle slippa svettas. Då vet man att det är vår på gång! Blir ju aningen skeptisk när jag tittar ut genom fönstret nu, men, men.
Fyndade Katerina Janouch skittjocka bok "Barnliv" för endast 99 spänn så jag tänkte läsa lite i den nu medans unga damen sover. I går åt hon en portion gröt för första gången, hon har ju hatat gröt innan men jag gav det ett försök till och det gick minsann ner! Känns jätteskönt eftersom hon dissade vällingen också. Själv drack jag välling i nappflaska tills jag var sex år, det är fina grejer välling. Så jag hoppas att gröt-accepterande håller i sig nu! 

Kommentarer
Postat av: Emily ♥♥

det finns en knapp man kan trycka på för att få tillbaka texten..hm vilken det nu va, min sambo som vet=)

2009-03-09 @ 19:10:33
URL: http://emsiss.blogg.se/
Postat av: Isabella

Hejsan!

Jag har följt din blogg i en evighet, ja till och med när du bloggade på lunarstorm och jag kan helt enkelt inte sluta. Jag tänkte att eftersom jag tycker om din blogg så mycket så vill jag gärna hjälpa dig med din design, om du nu vill ha en egen design och inte en av de förinställda?

Jag är inte expert på det här med designande men jag har gjort en del och gör alltid min egen själv. Jag kan pilla lite i photoshop, sätta in lite bilder och kladda med färger och mönster.. men någonting överdrivet avancerat kan jag inte.



Du kan kolla in min blogg för att se den senaste designen jag har gjort..



Vill du ha min hjälp?

mejla mig då på bella[email protected] så kan vi prata vidare där.

2009-03-11 @ 15:54:21
URL: http://annaisabellathell.blogg.se/
Postat av: Isabella

förlåt, mailadressen blev fel.. bella[email protected] (ska alltså vara understreck mellan bella och thell)

2009-03-11 @ 15:55:11
URL: http://annaisabellathell.blogg.se/
Postat av: Karin

Hejsan!

Hon är ju rätt stor nu din lilla tjej, måste jag ju säga. Lång :)

Hoppas allt är bra med er?

Om du kanske undrar, så är det jag som var Dolly_87 på lunar förr i tiden :D

2009-03-11 @ 22:14:09
URL: http://albinsmoder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0