Tisdag

I dag har vi varit i kyrkan och träffat prästen! Han var jättetrevlig som väntat, även om vi tyckte att han blängde lite när vi svarade att vi varken var konfirmerade eller gifta, höhö. Jag lyckades med bedriften att inte svära EN ENDA GÅNG förutom när jag sa till Mikael "vart fan är mössan?" när vi skulle gå, men det hörde nog inte prästen. Blev stolt över mig själv.
Psalmerna som spikades var "Du vet väl om att du är värdefull" (jävligt typiskt, eftersom att den låten alltid får mig full i skratt då Tina gick omkring och sjöng "Du vet väl om att du är värdelös" i flera veckor när vi var unga och dumma), "Måne och sol" som jag inte heller gillar och "Tryggare kan ingen vara". Prästen verkade dissa mitt förslag som jag hade med mig, för han pratade bort det hela och bestämde själv, så jag spenderade tid med att lyssna på online-psalmer i onödan.
Det bestämdes även att Mikaels systerdotter Emilia ska vara med och hälla upp vatten i dopfunden, han tyckte att det var så sött när barn var med i ceremonin och det håller jag med om, så jag är glad att hon nappade på uppgiften! Sen ska gudmodern Tina få tända ett ljus såklart.
Vi fick även spana in församlinghemmet som inte alls var litet och skruttigt med gasspis och grejer som fördomsfulla jag hade förväntat mig utan SKITFRÄSCHT och nyrenoverat, köket såg riktigt glassigt ut och det fanns en sån där high tech- diskmaskin som finns på restauranger och storkök som diskar klart på ett kick, så nu använder vi riktigt porslin och inte plastskit som vi hade tänkt för att slippa diska.
Sist men inte minst fick vi en liten rundtur i kyrkan och var jättefin, rätt tufft att befinna sig i en tom kyrka. Har haft en grov kyrkoskräck innan eftersom jag alltid förknippat det med begravningar, men nu har vi varit på så många dop det sista att det bara känns fint. Fick se dopklänningarna som finns att låna också, en jättefin och en jävligt ful- dessvärre såg den fina rätt liten ut men jag hoppas att den passar lilla damen så att hon slipper ha den andra som såg ut som någon medeltidsutstyrsel i konstigt tyg med en stor beige krage.
Nej, det blir nog kanon det här (förutsett att jag kommer på vad fan jag ska ha på mig...).
Handlade lite på Kvantum på hemvägen (Moa fick två nya purér, blåbär och Hallon-Päron, får se om det är populärt, än så länge verkar hon vara mer grönsaksbebis än fruktbebis). Hur som helst så var det snöstorm från ingenstans när vi kom ut från affären och vi fick stå och frysa ihjäl i 20 min innan bussen kom, vilket är en hel evighet när man bor i stan där bussar kommer konstant.

I morgon är det BVC, jag är så GRYMT nyfiken på hur stor tjockisbebis har blivit nu. Gissade nästan rätt på grammet förra gången så jag får gissa igen, skulle tro att hon väger 7500 gram och är 66 centimeter. Egentligen tror jag att det är mer, men det var trots allt bara en månad sen hon vägdes och mättes sist, någon gång måste väl kurvan plana ut? Eller?

Fick ju förresten en länk om att Moa var jättelik Marie Plosjös systers (det var syster va?) bebis, jag spanade in länken och ja, visst var det likt! Fast Moa är ju mycket snyggare då, och Moa mamma är helt klart snyggare. Speciellt bystpartiet!
Här är dagens bild på snyggingen själv!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0