Onsdag

Till att börja med innan jag glömmer det, böckerna jag helt klart tipsar alla gravida och nyblivna mammor om är "Handbok för gravida" och "Så överlever du ditt första år som mamma" av Vicky Iovine- går att köpa skitbilligt som pocket för typ 40-50 spänn över internet. LÄS!

I natt har det varit ett jäkla pipande från spjälsängen och jag har smugit upp en massa gånger och stoppat in nappen, sen vaknade Moa HALV SJU i morse vilket är tidighetsrekord sedan många månader tillbaka, Mikael klev upp och jag fick ligga kvar och gotta mig till 10, lovely.
Jag lovar att natten blev skum bara för att hon somnade innan 21 igår, det är någon magisk gräns där. Misstänker att vi kommer få leva med en kvällspigg bebis för alltid, för hennes sovvanor är skrämmande lika mina. När jag var liten somnade jag alltid skitsent, jag låg alltid vaken och spanade på klockradion som lyste i mörkret och väntade in 22.22 varje kväll. Det var mitt favoritklockslag. Jag sov inte i mitt eget rum förrän jag var åtta, nio år- innan dess sov jag i dubbelsängen med pappa och mamma sov på övervåningen i min säng för att hon stördes av att vi snarkade (såhär i efterhand låter det inte så hälsosamt för deras förhållande, haha). Hur som helst så somnade alltid pappa långt innan mig och jag låg alltid vaken i flera timmar och tänkte intressanta tankar, bland annat brukade jag alltid ligga och mäta ut passande flyktvägar om det eventuellt skulle dyka upp en häxa/varg/orm under någon kant av sängen.
Jag är så glad att jag minns så mycket från när jag var liten, fan vilken häftig tid det var! Måste nog säga att från det att jag föddes till jag blev sissådär 10-11 så var min barndom helt jävla perfekt! Det är nog därför jag vill flytta ner till lilla byhålan Frillesås igen, för att jag hoppas på att Moa ska få det lika mysigt.
Det blir fan inte mer idylliskt än så, vi ska gå till stranden och bada varje dag, plocka björnbär i skogen, 'äta frukost på altanen, gå till bibblan och låna hem en massa barnböcker att läsa när det regnar och vid jul ska hon också få en STOR leksak som plötsligt står utanför dörren därför att EN TOMTE-HELIKOTER HAR SLÄPPT AV DEN DÄR! (kommer aldrig glömma hur tufft jag tyckte att det var att en HELIKOPTER hade lämnat min sacco-säck, att det råkade vara ett hål stort som en näve där det läckte frigolitbollar struntade jag i, även om mamma och pappa var lite arga på tomten).
Och vi ska grilla varje kväll det är fint väder och Moa ska få en julkalender med små minipresenter som hon ska få öppna varje dag fram till jul.
Nu börjar jag nästan grina här, tack kära mor och far!

Mina kära Emelie har mejlat över lite bilder hon tog på Moas dop som hade aningen bättre kvalitet än bajskorten vi fick till. Hatar vår kamera, den driver mig till VANSINNE!
Här är i alla fall lite bilder (och, ja dubbelhakan är där nu igen. Börjar bli så van att det nästan känns som om den klär mig):









Kommentarer
Postat av: Linda

Vad söt hon är :)

2009-02-25 @ 14:40:49
URL: http://laajndush.blogg.se/
Postat av: Emily ♥♥

Ja!!! Flytta tillbaks dit så kan vi ta en mamma-fika nångång :-) Fast det är la en bra bit till frillesås kanske, vad är det.. ett par mil?

Min kille jobbar iofs där ute nu så så jäkla långt kan det ju inte va! Kram på er..

2009-02-25 @ 15:47:50
URL: http://emsiss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0