Fredag

En sak är säker och det är att fortsätter det vara såhär kallt så måste jag fly landet omgående. Det är ju helt SJUKT kallt ute! Jag får panik så fort isluften slår emot mig, det är vidrigt. Det är så kallt att jag inte klarar av att stå böjd över Moas bilstol och spänna fast henne med dörren öppen, det får Mikael göra medan jag springer och slänger mig in på andra sidan stel som en pinne.

Igår natt var det någon som härjade för fullt och jag var så trött att jag faktiskt tog ledigt. Och tro det eller ej men vi trotsade idiotkylan och begav oss till Frillesås för en långpromenad i solen. Vi hade inte riktigt kopplat hur kallt det var, så Mikael hade inga vantar och jag hade tunna leggings på mig och skippade halsduken eftersom det var så stor krage på koftan, ingen mössade hade jag heller. Det var kallt.
Men vi gick en bra bit i alla fall och var nostalgiska och sa saker som "åh, där brukade jag och Memme hälsa på två söta hundar"(min replik) eller "på det berget satt vi och drack folköl"(Mikaels replik). Vi spanade även in alla nybyggda kåkar och var avundsjuka och missunsamma mot husens ägare. Gigantiska, superfräscha villor precis vid havet, det är ju helt sjukt.
Det var jävligt härligt i alla fall, trots kylan. Vi gick i över en timme och Mosan blev så kall så att hon satt still helt knäpptyst och bara stack upp nosen ur åkpåsen hela vägen, hon som är en åka-vagn-hatare. Jag tror att hon blev lite chockad av kylan faktiskt, hon har aldrig känt det förut. Hon var i alla fall påpälsad vill jag lova, i trippla lager.

Igår har det varit julbord på jobbet. Så jävla gott och mysigt! Lunchrummet var helt jul-modifierat och dessutom var korridoren fixad och alla små väntrummen på mottagningen blev extra små julmatätarplatser. En sköterska stod redo med en glöggvagn som alla minglade runt innan maten- väldigt festligt. Givetvis fick jag lite småpikar över att jag inte dricker glögg, men jag åt lite pepparkakor i alla fall.
Nej, jobbet är nice. Men det är ännu mer nice att vara hemma och ha hela helgen framför sig!

Bilder från igår:








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0