Snippa

Har varit inne i ett forum senaste dagarna där man diskuterar vad man ska lära sina småbarn att använda för ord på sina könsorgan. När det gäller killar är det ju hur lätt som helst, klart att man säger snopp! Det är det enda ordet som passar ett litet barn och dessutom använder jag alltid "snopp" eftersom att det känns väldigt, väldigt fjortisaktigt att säga kuk och väldigt skolfrökenaktigt att säga penis.

Men med tjejer är det lite svårare, men efter lite diskussioner ska vi nog lära bebis om den är en tös att det heter Snippa, ett ganska fånigt ord visserligen men låter varken konstigt eller snuskigt på något sätt. När jag var liten fick jag lära mig att det hette "Tippa", måste komma ihåg att fråga mamma hur dem kom på det... Hur som helst så är det tydligen många som lär sina döttrar att det heter PULLA! Man har ju hört konstigheter som framstjärt, mus och räv men PULLA måste ju ändå slå allt! Misstänker att det har lite med dialekter att göra, men här i Göteborg betyder Pulla verkligen inte underliv utan är detsamma som petting på en tjej, jag skulle ju tappa hakan om jag hörde att en liten tös pratade om sin så kallade pulla... Någon i tråden föreslog att då kan man ju lära småkillarna att deras snoppar heter "runka" också, för det är samma sak, hehe.
Löjligt att det ska vara såna problem med att hitta ett vettigt ord! Jag är rätt pryd själv så jag brukar bara mumla "där nere" eller "mellan benen" om jag måste prata om härligheten. Man kanske skulle ta efter barnmorskan som gjorde vårt ultraljud som kallade det för "livets naturliga väg ut". Haha! Jag och Mikael fick bita ihop flera gånger för att inte garva.

Hur som helst så kommer våra döttrar (och söner för all del!) få lära sig att det heter Snippa, kan inte komma på något bättre förslag. I forumet jag pratade om skrev en tjej att hennes treåriga son helt enkelt kallade sin snopp för "kissmaskinen", hehe.

Kommentarer
Postat av: stina

hahaha,garva ihjäl mej nu ;D

2008-05-29 @ 11:26:08
Postat av: emma

rumpan bak och fram sa min mormor haha! men snippa är ju bra,sj sa jag kissemurra =)

2008-05-29 @ 12:44:34
Postat av: Anonym

kissmaskinen hahahaha,*skrattar*!

2008-05-29 @ 12:58:07
Postat av: Anonym

hur länge har du bloggat? ha du många besökare??

vad kostade eran lägenhet?

2008-05-29 @ 13:18:13
Postat av: Anonym

Min mamma lärde oss att pojkar hade en snopp och flickor hade en snoppa:P

2008-05-29 @ 13:29:24
Postat av: Madde

Jag fick lära mig att de hette smulan :P

2008-05-29 @ 15:56:57
Postat av: Sara

Hejj hejj! jag läser din blogg dagligen och har velat skriva många gånger men de har aldrig blivit av :p men nu kunde jag inte låta bli längre, i Jämtland säger alla såvitt jag vet puppa till en flicka, har faktiskt aldrig hört ett barn säga något annat :p

Kram Sara

2008-05-30 @ 09:45:34
URL: http://SlajSara.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0