Flyttproffset

Fick just en kommentar angående bostadssökande vilket jag tyckte var lite komiskt eftersom jag ändå är Sveriges kanske mest rutinerade flyttare. Jag har bott i åtta olika städer (eller byar eftersom en del ställen varit rena bonnhålor) och dessutom har jag flyttat fram och tillbaka mellan olika bostäder på samma ort också så totalt har jag flyttat ungefär TJUGO gånger- och det är en hel del när man bara levt i tjugo år, hehe.

Det är ett rent helvete att hitta bostad i Göteborg vilket du säkert redan vet du som kommenterade, men det bästa du kan göra är nog att bli medlem på www.boplats.se och se till att vara riktigt aktiv där inne och satsa på oattraktiva områden som Bergsjön, Biskopsgården och Angered. Eller att köpa lägenhet om du har möjlighet, det gjorde vi.
Jag har bott i Angered och det är inte så farligt som alla tror, enda anledningen till att vara räddare där på kvällarna än någon annanstans är ens fördomar. Fast jag ska inte sticka under stol med att jag är glad att jag inte bor där nu när vi ska ha bebis, det är ju ingen trevlig miljö för barnvagnspromenader inne i centrum direkt.
Hur som helst är det vansinnigt svårt att hitta lägenhet här oavsett om man nöjer sig med en skruttig etta i något slumområde, så bästa tipset är väl att söka i kranskommunerna om det är brådskande.

Jag blir mer och mer sugen på ett litet radhus, det finns så söta hus i området där vi bor som jag brukar sukta efter när jag går förbi. Jag är väldigt svag för just radhus, antagligen för att vi bodde i radhus när jag var liten. Det hade varit så mysigt att ha en liten trädgårdsplätt som bebisen kunde öva sina första steg på och lite mer yta så att jag kunde inreda ett helt barnrum istället för bara en liten hörna i vårt sovrum även om det får funka tills vidare.
Får se när det blir husköp men förhoppningsvis dröjer det inte alltför många år:)


image182

Kommentarer
Postat av: camilla

letar oxå efter lägenheter... kolla på www.foerbo.se,där finns några! har sj bott i radhus,jättemysigt tycker jag =)

2008-05-13 @ 14:54:12
Postat av: QUEENIEQUEENIE

Hej! Jag länkar till 7 personer, i 7 dagar.

Vill du vara en av dom så skriver du att du röstar på min blogg, QUEENIEQUEENIE, i en kommentar i denna blogg: http://www.metrobloggen.se/karsten, IMORGON, ONSDAG (i rätt inlägg - där man ska rösta) .. jag väljer slumpmässigt 7 personer jag länkar till; när tävligen är slut i övermorgon..

Skriv till mig när du har röstat så jag vet. (MAN RÖSTAR IMORGON)
Ha det bra!

2008-05-13 @ 15:07:08
URL: http://metrobloggen.se/queenie
Postat av: stina

ett tips är att kolla blocket :) finns både lägenheter och mysiga hus/stugor att hyra,har alltid hittat mitt boende på blocket =)

2008-05-13 @ 15:12:51
Postat av: Anonym

frågor =)

tänkte undehålla dej med några frågor!

vilka är dina favoritfilmer?
favvo mat?
bästa resturangen?
drömresemålet?
drömyrke när du var liten? drömyrke nu?
1 person du skulle vilja vara under en dag?
skulle du kunna ställa upp i sanningens ögonblick,big brother o.sv?

ha de göttt

2008-05-13 @ 16:17:34
Postat av: emma

Hoppas det blir ett radhus i framtiden för dig! Funderar själv på att flytta till Göteborg när jag gått ut gymnasiet, så tänkte kolla länken du postade här i bloggen nu.

Får jag ställa en fråga som egentligen inte har med saken att göra? Vet inte vart jag ska ta vägen just nu, har världens ångest, för många olika saker. En sak som väcker en del av ångestkänslorna är att jag blivit helt försälskad i en kille i min klass, och jag tror inte han känner detsamma, tror alltså, jag vet inte säkert. Jag vill berätta för honom, men hur lätt är det? Kommer väl typ svimma eller något... Och kommer det ut så lär det pratas sedan runtom, eftersom jag bor i en liten "stad".

Förlåt, har inget med saken att göra och jag begär självklart inte att du ska svara... Men allt är bara så himla fel nu, och ingen verkar vilja bry sig.

Tack på förhand, och ha det bra!

2008-05-13 @ 23:12:52
Postat av: stina

prova du receptet "muffins me dumle" ?

emma,vet precis hur du känner....fast det gör väl dom flesta,har ochså vart kär men vågade aldrig berätta för killen,han var ochså en klasskompis! svårt att berätta sina känslor för någon,fast nu har jag kommit över han och har världens bästa pojkvän =) lycka till emma!!

2008-05-14 @ 09:59:40
Postat av: Emelie M

Hej Sofia!
Jag hittade din blogg av en ren slump, så komiskt.
Vi bodde på lärkbacken o gick i frillesåsskolan tillsammmans, fast jag en klass över dig.
Emelie Mathiasson, ja du kommer säkert ihåg mej på ett eller annat sätt :)
Vill bara passa på o gratulera er båda till ert kommande barn.
/Emelie

2008-05-14 @ 10:27:37
Postat av: onsalatjejen

du som flyttat så mck,vart har du trivs mest?

/sara

2008-05-14 @ 10:52:19
Postat av: camilla danielsson

hej sofia!!

camilla här (du vet talk fundrasing ;P) !
här hittar man din blogg,trevligt :) visste inte att du blogga,har läst igenom lite och måste säga att din blogg är asbra,har fått mej några skratt nu efter allt läsande! hoppas allt är bra med dej och bebiesen ivartfall =) ha det super! kramkram - camilla

2008-05-14 @ 10:57:30
Postat av: bella

har du flera läsare nu än vad du hade på lunarstorm?

2008-05-14 @ 11:35:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0