Crappy beach

Oj, oj vilken ansträngade dag för stackars mig.
Kom på den ljusa idén att vi skulle åka till stranden idag, har fortfarande inte besökt en enda badplats i göteborg trots att jag bott här på heltid sedan 2006. Vi bor nära både Näset och Askimsbadet men bestämde oss för att åka till Askim, enligt vägbeskrivningen på Eniro skulle det bara vara 4,5 kilometer att knalla dit.
 Det visade sig att gångvägen var en aning längre än motorvägen och det var rätt kämpigt att stappla dit med magen i högsta hugg i 30 graders värme. Det tog typ en och en halv timme innan vi äntligen var framme vid stranden, och vilket jävla skämt! Jag har undvikt att åka till stränder i stan bara för att jag är grymt kräsen efter att ha bott i en liten havsby under hela uppväxten och jag misstänkte att jag skulle bli besviken. Och det blev jag. Mikael ville vända redan vid parkeringen där det var typ en miljon bilar men jag envisades med att fortsätta en bit till. Det är ju löjligt att flera hundra pers slåss om en pytteliten sandplätt som en jävla myrstack! Det kändes lite som att springa in på Liseberg under Gothiaveckan, folk överallt. Hade tänkt tömma min stackars gravida kissblåsa också men kön till toan hade väl tagit en halvtimme.
Så vi gick. Hade vid det laget så ont i höfterna och ryggen att jag bara ville grina så vi gick till busshållsplatsen, höll på att spy i värmen när vi fick vänta på bussen tjugo minuter och sedan upptäckte att typ 200 pers skulle med samma buss, fick stå upp såklart (jag trodde gravida kvinnor skulle få förtur till sittplatserna???) och efter några hållplatser klev en drägglande, svettig och förmodligen nedpissad alkis på och tryckte sig mot oss där vi stod, och jag kunde inte låtsas som ingenting som jag brukar utan flög bokstavligen upp i Mikaels knä och grinade för att jag blev så äcklad. Jag är väldigt lättskrämd och inte speciellt finkänslig numera.

Mikael ska vara ledig en vecka till! Jihoo! Kan säga att jag förstår honom, tanken på att jobba på svarta tak med gasolbrännare i denna värmen känns inte speciellt lockande. Så nu har vi en till myspys-vecka, har varit i väg och hyrt film igen, blir nog lite chips och dipp igen skulle jag tro.
I dag såg jag på tal om ingenting en kille med en sån där kärra efter cykeln som man brukar sätta barn i (skulle aldrig i helvete våga cykla med min unge i en sån, men, men) fast det var inga barn i kärran utan en hundmamma och en massa valpar. Fy FAN vad gulligt! God, my heart...

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Vet du, fick reda på vad sådana kostar... typ 7-8000 kr! SJUUUUUUUUUKT ju...



Känns ju inte speciellt safe med valpisar i en sån kärra dock :D



Men säkert ofantligt sött...

2008-06-09 @ 16:11:10
Postat av: Linnea

Usch, stranden i Askim är ingen höjdare... Då kan man lika gärna åka ett par km till och bada i Billdal eller Kullavik. Eller varför inte ta sig ända ner till kära gamla Frillesås? ;)

2008-06-09 @ 18:12:59
URL: http://nea.babyblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0