Mysdag på stan

Äntligen har den gravida kvinnan lämnat lägenheten! (förväntar mig faktiskt lite applåder).
Var hos barnmorskan först och det var som vanligt rätt meningslöst, allt är bra med lilla Puppan i magen som tur är, tog inga blodprover idag för det behövdes tydligen inte (min barnmorska känns inte särskilt seriös...) men livmodern hade växt ytterligen en cm sedan sist vilket jag inte hade trott och hjärtslagen låg på 142 slag i minuten, fortfarande "tjej-hjärtljud" om man är skrockfull.

Besök hos BM i vecka 39+0.
SF-mått: 36.
Bebis hjärtljud: 142 slag/minut.
Viktuppgång: ?.
Blodtryck: 110/60.
HB-värde: ?.
B-glukos: ?.
Fosterläge: Huvudet nedåt och fixerat (lååångt ner)
.

Frågade om hon kunde gissa sig till bebisens storlek, det verkar de flesta barnmorskor kunna göra men det kunde givetvis inte min men hon sa att jag inte behövde oroa mig för att det var en jättebebis i alla fall utan att den verkar vara normalstor. Det känns ju lovande för min stackars slida.
Fick även det oroande beskedet att 1-3 september är Östra Sjukhusets förlossningsmottagning STÄNGD på grund av renovering, lustigt att av alla årets 365 dagar så ska dem renovera precis när vi ska föda barn, blev inte alls förvånad eftersom det trots allt är min vanliga tur. Så nu hoppas jag VERKLIGEN att vi kan föda i Varberg så att vi slipper åka till Mölndal som lär vara fullproppat av folk nu när Östra är stängt. Pratade med en snäll tant igår som har hand om sjukresor och det verkar inte vara några problem alls att få en taxi, känns skönt.

Sen tog vi en kort och smärtsam promenix bort till Svingeln. Jag är på jakt efter en speciell sorts penna att skriva i "Mina första år"-boken som jag köpte för längesen med så vi gick in en sväng på Netto och hittade ingen penna men Mikael köpte ett flak energdryck till förlossningen (och vaknätterna efteråt kanske?) och jag hittade roliga bebisbodys- vet att jag svurit på att inte köpa mer bebiskläder innan bebis är ute men dem kostade ju 49 jävla spänn för två stycken!



Var inne i ett forum nyligen där det diskuterades vad man aldrig skulle sätta på sina barn för kläder, och det var MÅNGA som skrev att dem inte skulle drömma om att ha på sina bebbar kläder med såna där "fåniga tryck". Jag tycker att är det någon som får ha fåniga kläder så är det väl ändå en bebis. Jag tycker inte att min bebis behöver se så vuxen ut faktiskt, dessutom får man passa på innan dem blir stora och hatar sina föräldrar.
Kan tillägga att många tycker att Nallar och liknande tryck är för MESIGT på babykläder... Öh? Jag trodde att nallebjörnar och små barn var en ganska bra mix, men kanske inte...
Själv är jag inte förtjust i seriefigurtryck (Nalle Phu är väl egentligen enda undantaget, och Hello Kitty), mina stackars barn kommer varken få ha Spiderman eller Barbiekläder, tycker att det så skabbigt ut på något sätt... Samma sak med alla fula pojkkläder med gigantiska fyrhjulingar eller explosioner på, eller slampiga småflickekläder som tvådelade bikinis eller glittriga minikjolar.

Jaja, slutdiskuterat. Sen gick vi i alla fall och käkade på en Indisk restaurang, fan vad gött det var. Jag beställde Chicken Tandoori och det smakade kanon, fick också smaka på naan-bröd för första gången som svärföräldrarna starkt rekommenderat.
Har hört att kryddstark mat ska kunna sätta fart på förlossningen för att man chockar tarmsystemet på något sätt, dock tror jag att min bebis missat poängen med det hela. Fick visserligen ett par riktigt onda förvärkar när vi satt på restaurangen och blev lite skraj att det skulle starta när vi för en gångs skull inte var hemma, men nejdå, det lugnade ner som som vanligt.
Tog en taxi hem med en rolig somalier lata som vi är, underbart att slippa trängas på bussen med mätta jättemagen.
Tack för en ljuvlig dag älskling!

Kommentarer
Postat av: sandra

På tal om energidryck, läs på burken innan du dricker när bebisen kommit...har för mig att jag inte fick dricka energidryck när jag ammade....Hoppas allt kommer igång för dig snart...är så nyfiken på vad det blir och ser verkligen fram emot förlossningsberättelsen. Kram

2008-08-29 @ 21:58:10
URL: http://sandranylen.blogg.se/
Postat av: Linnea och Anthony

Håller verkligen med dig ang. barn- och bebiskläder! Jag hatar actionhjälte-tryck och liknande! Men jag tror inte din bm är mindre seriös än nån annan - min tog inte blodprover vid varje besök heller. De har ett schema för vilka prover som skall tas vid varje besök. :)

2008-08-29 @ 22:53:17
URL: http://nea.babyblogg.se
Postat av: carolina - korvmedbröd

"ta en banan och vara glad" - du har alldeles rätt. det är från bert den siste oskulden. Drömfilm! HAha.



och angående barnkläder så är jag HELT på din sida! Tänker som du.

2008-08-29 @ 22:57:15
URL: http://carolinazenkert.blogspot.com
Postat av: Emelie Mathiasson

Var hittar man dom söta bebiskläderna?

Har tusen kompisar som har eller ska ha barn nu, bra present tänkte jag :)

2008-08-30 @ 09:39:01
URL: http://emeliesdagbok.blogg.se/
Postat av: Emma

Vart köpte du dom söta bodysarna ? Mvh Emma

2008-09-02 @ 00:08:11
URL: http://emmaahlindgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0