Money, money, money- always funny...

Gud vilken trist summa jag fick tillbaka på skatten i år då, förra året blev det ett ganska trevligt tillskott men i år var det inte mkt att hurra för, men mn får ju veta sin årsinkomst så jag har kunnat beräkna min kommande mammapenning.
Än så länge vet vi inte alls hur vi ska göra med föräldraledigheten men med tanke på att jag knappast lär ha något fast jobb då med tanke på att jag inte har det nu så blir det väl så att jag tar ut mestadels av tiden, fast några månader måste Mikael ta, oavsett hur fattiga vi kanske blir de månaderna- pengar känns liksom inte speciellt relevant när det vägs upp emot att missa en massa tid med vår lille tös/grabb.
Hur som helst så räknade jag i alla fall ut att jag kan vara hemma ett helt år och få ut dryga 7000 i månaden så det var en VÄLDIGT god nyhet, fördelen med att inte ha tjänat multum tidigare är att de där 80 procenten av ens inkomst inte blir så annorlunda mot vad man är van vid. Och jämför man 7000 med min nya a-kassa så är det ju hur glassigt som helst.

På fredag är det dags för besök två hos barnmorskan- äntligen får man väl säga eftersom att det var flera månader sedan jag var där sist.
Då ska jag få reda på resultaten av alla blodprov hon tog på mig sist, det ska bli spännande att få veta vilken blodgrupp jag tillhör för jag har inte den blekaste. Dessutom känns det som om MVC borde ha hört av sig om det hade visat sig att jag fått positivt resultat på alla läskiga HIV och syfilistester och så, så jag utgår från att jag är frisk och kry.
Sedan ska hon kika på mitt blodvärde och så igen, och jag hoppas för guds skull att jag inte har järnbrist för då blir det att äta järntabletter som tydligen proppar igen tarmen som en kork, och det är tillräckligt tillproppat redan!
Bäst av allt blir såklart att lyssna på hjärtljuden, det är enda anledningen till att både jag och Mikael ska dit, för vi har aldrig lyssnat av dem med doppler förut.
En del säger att man få ledtrådar från hjärtljuden som ska kunna avgöra könet, pojkar brukar ha låga hjärtljud och flickor höga. Jag är dock väldigt skeptisk till det där så jag blir nöjd så länge det tickar på, vilket det bör göra med tanke på hur vild bebis varit de senaste dagarna.

Jävligt nice väder idag, så jag antar att jag måste passa på att släpa ut mitt bleka arsle i solen. Önskar att bebisen kunde gå promenader med mig i barnvagnen istället, DET hade varit den perfekta promenaden.


Affiliator Affiliateprogram

Kommentarer
Postat av: Johanna från Fjällbacka

Ha en underbar tisdag, titta gärna in på min blogg!

2008-04-15 @ 10:10:32
URL: http://framtidstankar.blogg.se
Postat av: Linnea

För att få bukt med förstoppningen - ät linfrö! Sen jag började med det har jag inte haft några problem alls! En till två matskedar om dagen, blandat exempelvis i fil och musli eller i havregrynsgröten till frukost eller i en smoothie... Hjälper hur bra som helst!

2008-04-15 @ 14:38:29
URL: http://nea.babyblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0