Vad alla män bör veta

Då var det måndag igen, inte alls speciellt trevligt. Hela min kropp och medvetande skriker "Semester! Semester!". Jag har inte riktigt klurat ut när jag ska ta ledigt än men Mikaels semester börjar om några veckor och jag tror nog att jag måste ta ledigt en vecka då, för annars blir jag mentalsjuk, gravt sådan.
Helgen har varit trevligt, var hemma rätt sent i fredags och lagade en, om jag får säga det själv väldigt smaskig middag, sedan satt vi på balkongen och drack lite öl och jag gav mig på att färga det förbannade håret, Nutrisses "Golden Praline" blev det, det hände inte så jävla mycket så igår fick jag köpa två förpackningar till men nu ser håret rätt nice ut ändå.
I lördags var vi och hälsade på pappa, det var då fan på tiden att dem träffades. Han kom och hämtade oss vilket var mycket behagligt och sedan grillades det och vi satt ute hela kvällen. Så jävla kul att träffa min vovvar igen, dem är helt jävla underbara. Selma är ju bara ett år än men jösses vad stor hon är, om hon står på bakbenen är hon lika hög som mig vilket betyder att hon nästan är 180 cm. Kan säga som så att det är inte så jävla lätt att hålla balansen när hon hoppar på en nu med sina 70 kilo. Det var väldigt underhållande att titta på när hundarna levde fan med Mikael också, som är en kattmänniska. Mina hundar är totalt jävla sjövilda så han tog det förvånadsvärt bra för att inte vara hundvan, jag var så stolt så. Vi åkte hem sent på kvällen och tog ett stopp vid Burger King med taxin, höll på att svimma när jag tittade på taxametern men lyckligtvis är inte herrn lika stor snåljåp som jag är.
Igår hade jag verkligen tänkt göra en kraftansträngning och pressa i solen på balkongen, men det är för jävla varmt ute just nu för att man ska kunna sitta på vår balkong utan att tuppa av så jag åkte till Frölunda istället och handlade lite, fick köpt gardiner till köket, lite totalt meningslösa men söta ljuslyktor och ett par, hehehe, nya skor. Tro det eller ej, men det blev ett par utan klack det här gången, det tog verkligen emot i affären men guldsulan och dem söta detaljerna väger nästan upp avsaknaden av klack. Dock har jag fått lite skoskav redan eftersom jag åter igen envisades med att gå till jobbet från tåget istället för att ta bussen, så idag går jag barfota på kontoret i sann hippieanda. Fått på mig min gamla militärgröna zigenarkjol så det passar bra. Med dem gigantiska solglasögonen till ser jag ut som en klockren trädkramare.
Hur som helst ägnades resten av dagen igår åt att städa lite och kolla på film, vi körde på barnkalasmetoden och åt glas med strössel och colasås för att svalka ner oss en aning, fy fan vad det är varmt överallt.

Jag slutar aldrig att förundras över hur alla jobbiga människor lyckas söka sig till mig jämt. Det var säkert tjugo pers som väntade på tåget idag men ÄNDÅ blev det som vanligt jag som fick dras med en tjötig jävla engelsspråkig kille. Ägnade ett kvart åt att försöka förklara biljettsystemet på knackig engelska och försökte hela tiden återgå till min älskade pocketbok, men nejdå. I stället för min välbehöveliga tupplur på väg till jobbet fick jag sitta och vara artig på engelska och hjälpa killen att leta efter tågvärden som tydligen blivit uppslukad av jorden (och förresten, vad fan heter tågvärd på engelska? Fick använda den förbannade frasen "öh, the one that works on the train, öh, you know" typ 700 gånger).
Dock förvånade jag mig själv genom att dissa engelskakillens försök att få mitt nummer så att vi kunde "hang out lite friends" genom den totalt värdelösa förklarningen "I work alot right now". Det kändes väldigt elakt men i det långa loppet är det nog snällare än att ignorera när han ringer sen i alla fall. Förresten kan ju inte han veta ifall vi svenskar jobbar slaviska tider och knappt är lediga tillräckligt för att sova.

Tänkte skriva en spännande, egentillverkad lista:
SAKER NI HERRAR VERKLIGEN BORDE VETA
(Talar bara för mig själv men eftersom att jag är ett sådant praktexemplar till kvinna bör ni fan lyssna):

* Vi är kvinnan, du är mannen:
Ingen orkar med en machotönt i längden, den saken är klar men någon jävla gräns får det fanimej lov att vara. Jämställdhet i all ära, men vissa saker är fan inte okej. Jag vill inte ha en kille som sminkar sig eller står mer framför spegeln för att slipa på sin förbannade frisyr, jag vill inte ha någon som bölar mer än jag själv gör och om man hör ett läskigt ljud från garderoben ska inte JAG tvingas smyga fram med en kökskniv i näven för att undersöka om det sitter en äcklig inbrottstjuv där och smygrunkar.
Vi är inga jävla våp, men eftersom det är vi som föder barn och blöder som grisar en vecka i månaden är det MINSTA du kan göra att se det som ditt ansvar att banka ihjäl småkryp, stå ut med att ha en tredjedels hylla i badrumsskåpet och att krypa bakom datorbordet för att koppla in och ut diverse sladdar.

* Nej, du är inte så sjuk:
Gud vad tröttsamt det är med detta jävla gnäll om hur dödligt sjuka ni är. Det är ingen fördom, det är klara faktan att män blir förvandlade till spädbarn så fort dem får lite rethosta. Tro det eller ej men har i egen hög person jag har hört uttalandet som " Fan vad dåligt jag mår, jag önskar fan att jag var död" samt " Ni tjejer kan aldrig fatta hur sjuk jag egentligen är, när killar bli sjuka blir dem mycket sjukare än vad ni blir". Helvete heller, den enda skillnaden är att VI har stake nog att inte se en rinnande näsa som jordens undergång, och då kan jag ändå erkänna att jag själv är väldigt sjåpig och självömkande när jag blir sjuk. Låt en kille få känna smärtan av en riktigt jävlig mensvärksattack, så blir dem säkerligen tysta i fortsättningen. Har sagt det innan och säger det igen, ni har ingen aning om vad smärta är.

* Passar det inte, åk hem till din jävla morsa:
Det är alldeles för många killar som förväntar sig att dem ska få en yngre och fräschare version av sin egen mor när dem skaffar tjej. Den enda skillanden verkar vara att man förväntas sära på benen på beställning förutom alla sysslorna deras mamma gjorde åt dem.
Man kunde ju hoppas att nu, år 2007 när det vrålas om jämnställdhet överallt och militanta feminister får storhetsvansinne och kallar alla män för djur, så borde ni ju försöka släppa eran roll som mammas pojke, speciellt dem som klagar på dem vansinniga feministerna, men nej. Dem flesta av er har vett att förstå att ni inte kan kräva att få en gratis piga/barnflicka/betjänt när ni flyttar ihop med en tjej, men innerst inne förväntar sig ändå nästan alla att det är bruden som ska stå för matlagning, disk, tvätt och städ. En tjej som inte ägnar sig åt detta är konstig, och dem få killar som frivilligt ställer sig vid spisen betraktas som "tofflar" eller "fjollor" av er och alla tjejer tycker att dem är killarna från himmelriket. Jag gör det själv, jag upprepar ofta till en tjejkompis som har en kille som alltid lagar mat vilken tur hon har och när min egen gosse fixar någonting där hemma kan jag inte sluta prata om hur duktig han är och vill nästan sätta på honom på plats för att jag blir så galet glad. Det är illa, för inte fan uppfattas en tjej som en hjälte när hon kör en maskin tvätt, det känns så självklart.
Hur som helst finns ju dock dräggen som nästintill vägrar att uträtta några hushållssysslor just för att dem är män. Dem tar för givet att man ska uträtta allt för dem, helst hade dem nog velat att man torkade dem i arslet också efter toabesöken. Snälla pojkar, vi är inte era morsor, vill vi ha en unge att ta hand om slutar vi äta p-piller och skaffar oss en. Argumentet att "men så har det ju gått till i alla tider" håller inte, för vi bor inte i grottor längre och du släpar inte hem vildsvin till middagen som vi ska laga till efter att ha legat och latat oss hela dagen.
Vill ni ha en morsa föreslår jag att ni aldrig flyttar hemifrån.

* Ta varje sms på blodigaste allvar:
Jag har varit med i gamet tillräckligt länge för att veta att ni killar inte är så jävla noga med att höras av varje dag, det behöver inte betyda att ni inte vill ha oss för att ni glömmer att ringa upp när ni har ett missat samtal eller liknande. Men för oss tjejer är det jävligt viktigt.
Vi vet exakt vilket klockslag vi skickade sms, vem som hörde av sig sist och vi lägger märke till varenda liten detalj i er röst under ett telefonsamtal. Faktum är att man kan läsa av hur lätt som helst ifall en tjej är intresserad eller ej, jag har haft otaliga samtal med mina tjejkompisar om att "Jag tänker inte ringa förrän han ringer", "Helt plötsligt skrev han kram istället för puss!" eller "Jag tror inte att han vill ses, för han har inte svarat än och jag skickade ett sms för tre timmar sen nu och jag vet att han har pengar på telefonen".
Jag vet inte hur många timmar jag lagt ner på att sitta och formulera det perfekta sms:et och att sitta och överväga hur jag ska avsluta det, med "Kram", "Puss" eller det mest vågade av allt "Puss puss" eller "Puss och kram". Vad som bara är ord för er är noga uttänkt från vår sida och om man tagit mod till sig att skriva ett förbannat gulligt sms på 300 tecken och får tillbaks ett "Mm, det kanske vi kan, ha det" blir man vansinnig. Ett annat tips, blir våra sms plötsligt kortare eller om vi skippar pussandet och kramandet i slutet kan ni räkna med att vi antingen är sura eller att ni är fimpade.

* Lyssna första gången så slipper vi tjata:
Det är en gammal standardfras från min mor, men den stämmer. Klart som fan att tjejer blir tjötrövar eller gnällkärringar när ni antingen sitter och tänker på något annat under tiden vi pratar eller också stänger av öronen när det inte passar.
Stäng det förbannade toalocket exempelvis så slipper ni tjatet om det, inte speciellt komplicerat eller svårt att lista ut. Därmed inte sagt att ni ska tvingas lyssna noga när vi pratar om meningslösa tjejgrejer som skoreor eller vem som snott vems pojkvän, för fan ska veta att våra tankar är långt borta när ni diskuterar den senaste hockeymatchen eller hur man konstruerar en brandbomb, men vissa tillfällen är det en fördel att åtminstone lyssna litegrann om man vill slippa få samma mening upprepad för sig en gång i timmen tjugofyra timmar om dygnet.

* Storleken har ingen betydelse så länge den inte är för liten:
Elak liten överskrift, förlåt för den men den stämmer. Dem flesta tjejer än fan så mycket mer ytliga och sexfixerade än vad ni eller vi själva tror.
Har man bra sex utgör sexdelen inte speciellt stor del av förhållandet, men om man har dålig sex kan det krascha alltihop, även för den brud som stenhårt håller på att "det är kärleken som räknas, inte sexet".
Så vet du med dig att du inte är så jävla välhängd MÅSTE du lägga ner en hel del tid på annat, det spelar ingen som helst roll om du har en snopp stor som en snabbmakaron om du istället vet hur man ska använda fingrar och munnen. Och det kan alla lära sig, det är ingen kärnfysik. MEN ska tilläggas, lägger du ner en massa tid på att göra din tjej lyckligast i världen ska hon givetvis göra samma sak för dig, för faktum är att på samma sätt som du kan vara för liten kan det ju faktiskt vara hon som är "för stor". Rättvist ska det vara, annars får du ta och leta upp en brud som uppskattar dina ansträningar istället.

* Tänk innan du talar:
Med tanke på hur många snygga brudar det vandrar omkring i det här landet vore det ju onormalt att inte titta och fantisera om andra, den tjej tror att killen dem är tillsammans med blir blind bara för att han har flickvän är riktigt dum.
Men vad som ännu dummare är, det är killar som inte har vett att hålla tyst om detta. Är din brud brunett ska du förslagsvis hålla tyst om hur sexigt det är med blondiner, är din brud plattbystad är det inte vidare smart att hojta om hur mycket du gillar stora silikonbomber och har du en svennebrud finns det då kan ingen anledning att säga att du alltid drömt om en negress. Dem flesta tjejer är överlag osäkra och har massvis av komplex och har man inte det innan så lär man få det av sånt där bullshit.
Det räcker inte att DU vet att du älskar din tjej precis som hon är och att playboybrudarna kanske skulle vara skoj att dra över en natt eller två men att du föredrar äkta vara, för det blir jävligt svårt att övertyga oss om det när du drägglar öppet över andra tjejer, tjejer som inte är det minsta lika oss.
Kom sen inte om gnäll över att din tjej tjatar om hur fet och ful hon är dygnet runt eller om hon sexstrejkar för att du beter dig dom ett sånt svin.

Det var nog allt jag kunde komma på för den här gången, ska fundera lite till och förmodligen komplettera listan framöver.
Tar nog och avrundar här, ska sitta och mysa över att fjanten jag delar rum med inte verkar dyka upp idag och börja räkna ner minuterna till lunchen. För övrigt tror jag att det är passande med att antecka arbetsdagar kvar till semestern:
Dagar till semester/frihet/dagen som ger livet sin mening: 19.

"Girls just wanna have fun"/Cyndi Lauper.
I come home in the morning light
My mother says, "When you gonna live your life right?"
Oh, momma dear
We're not the fortunate ones
And girls
They wanna have fu-un.
Oh, girls
Just wanna have fun.


The phone rings in the middle of the night
My father yells, "Whatchu gonna do with your life?"
Oh, daddy dear
You know you're still number one
But girls, they wanna have fu-un
Oh girls, just wanna have
That's all they really want....... some fun...


When the working day is done
Oh girls
They wanna have fu-un
Oh girls
Just wanna have


Girls,
They want,
Wanna have fun.
Oh girls,
Wanna have


Some boys take a beautiful girl,
And hide her away from the rest of the world.
I wanna be the one to walk in the sun.
Oh girls,
They wanna have fu-un.
Oh girls,
Just wanna have
That's all they really want.....
Is some fun....


When the working day is done,
Oh girls,
They wanna have fu-un.
Oh girls,
Just wanna have....


Girls,
They want,
Wanna have fun.
Girls,
Wanna have.


They just wanna,
They just wanna.....
They just wanna,
They just wanna.....
(Girls just wanna have fun...)
Oh...


Girls just wanna have fu-un...
They just wanna,
They just wanna....
They just wanna,
They just wanna....


They just wanna...
(They just wanna have fun...)
Girls just wanna have fu-un...


When the workin',
When the working day is done.
Oh, when the working day is done,
Oh, girls...
Girls,
Just wanna have fu-un...


They just wanna,
They just wanna....
They just wanna,
They just wanna have fun...


Girls just wanna have fu-un..
They just wanna,
They just wanna....
They just wanna,
They just wanna....
(Have fun..)


When the workin',
When the working day is done.
Oh,when the working day is done,
Oh,girls,
Girls just wanna have fu-un.


They just wanna,
They just wanna...


(fades)

Kommentarer
Postat av: Pelle!

Måste bara tacka för underhållande läsning. Du lyckas som vanligt ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback